Zbavení rodičovských práv, prošly jste si tím?

sunshine125
1. čer 2015

Rozhodla jsem se po 2 letech nezájmu a neplacení výživného od otce mé dcery zkusit podat návrh na zbavení jeho práv. Jak už jsem zmínila, nejeví o dceru absolutně žádný zájem, na alimentech dluží přes 60 000,- beze snahy splácet, je na něj podáno TO i exekuce. Já už jsem rok vdaná, malá manželovi říká táto, je zabezpečená... Prošli jste si tím některá? Jak to probíhalo? Nemáte prosím někdo vzor ? Děkuji za reakce 🙂

jedendomov
1. čer 2015

Tak jestli se opravdu vůbec nestará a nemá zájem, co kdyby ses s ním zkusila dohodnout, aby souhlasil s adopcí dcery Tvým partnerem? S partnerem byste se ale museli vzít. přijde mi to jako celkově lepší řešení. Nevím, jestli by ve vašem případě mělo zbavení rodičovských práv vůbec smysl.

irisie
1. čer 2015

Ono to asi nebude tak jednoduche☹ taky by me to zajimalo! Ex maleho nevidel cca rok a pul, dluzi alimenty za rok.

drakenn
1. čer 2015

Mám to za sebou. Po porodu bývalý zpochybnil své otcovství tím, že na mě podal trestní oznámení o podvodném vylákání otcovství. Na jeho popud se měly konat testy DNA, na které se nedostavil. Neplatil, nejevil zájem. Za tři roky, co jsem se vdala, jsem podala návrh na zbavení otcovství. Vzhledem k jeho nečinnosti při obesílání jeho osoby soudem a nezájmu o syna to proběhlo na jeden šup. Pomohlo hlavně jeho popření otcovství. K osvojení dítěte jiným mužem musí předcházet zbavení otcovských práv a to až po 3 letech uzavření manželství.. Můj bývalý má pořád povinnost po zbavení ot. práv platit výživné.. jeho syn nemá např právo po něm dědit.

irisie
1. čer 2015

@drakenn to by bylo skvele s tim dedenim, protoze by podedil jen a pouze dluhy☹

drakenn
1. čer 2015

No, to jsem si sama říkala.. Pokud je otec problémový..

sunshine125
autor
1. čer 2015

S
@drakenn s tim dostavovanim k soudu a spolehlivosti vubec to maji chlapci podobne. Takze by to mohlo projit. To dedeni je tez fajn,to jsem ani netusila. Dekuji za prispevek 🙂

drakenn
2. čer 2015

Za málo 😉

amj
31. srp 2015

@drakenn ahoj. můžu ti hodit IP - měla bych pár dotazů. Díky amj

drakenn
31. srp 2015

Určitě!

nicolette8
2. lis 2015

Z druhej strany
Dobry vecer, mna zaujima opacny pripad. Pribeh:X a Y sa rozisli uz pocas jej tehotenstva, ked sa narodil maly, X sa k nej vratil, zo syna sa tesil, staral sa…idylka vydrzala pol roka, opat sa rozisli, X si zbalil jednu cestovnu tasku a buchol dvermi. Za malym mu srdce pukalo. Chcel prist na navstevu, dohodol sa, Y nebola doma, doniesol darceky, Y nebola doma, nechaj u susedov…prestal chodit…nasiel si inu priatelku, posielal alimenty, presli dva roky, maleho stale nevidel, prestal platit, bol sud, vsetko doplatil a zacal znovu posielat pravidelne…zil v inej krajine, Y nebola ochotna zalozit si ucet, tak posielal cez Western Union, za poplatok samozrejme…S Y udrziaval ako taky telefonicky kontakt, vascinou sa zatajovala, ked volal. Raz X zavolal a dozvedel sa, ze Y odisla aj s malym do zahranicia, nevedno na ako dlho. Sok. Nastastie len docasne a vratia sa. Prisiel sok cislo dva. Y ziada od X zrusenie otcovstva, X kategoricky odmieta, Y prestava komunikovat. X sa medzicasom zeni, manzelka chce, aby situaciu riesil. X v presvedceni, ze to bude pre maleho najlepsie, ved ho aj tak nepozna (maly ma 3) pristupuje a v tej chvili Y otaca, ze najprv chce 100.tis a potom zrusi. X ma nervy v prdeli, odmieta, Y prestava opat komunikovat. Ked X navrhne, ze chce vidat maleho, Y nekomunikuje, natahuje, neriesi, ma strach, ze X vezme maleho do zahraničia, kde zije. Y nechce viac ziadne alimenty, nic. X to uz nechava tak. Po niekolkych mesiacoch znovu nadvazuje kontakt, ze takto to jednoducho nejde, Y sa opat vyhovara, opat to nikam nevedie. Manzelka X straca nervy a vola Y o cislo uctu, chce platit alimenty a doplatit, co chyba. Y slubi, ze posle, nic sa nedeje. X to vzdava, prichadza zle obdobie, rozvod, dlhy..presli 2roky bez akehokolvek kontaktu X a Y. Maly zacal chodit do skoly, X ho pozna len z fotiek, co si hlada na nete. X sa vzchopil, nasiel si riadne zamestnanie, podnajom, opat ma malemu co ponuknut, ziada o kontakt. Y opat kategoricky odmieta, maly nevie, ze X existuje (za svojho otca poklada priatela Y) a odkazuje na svojho pravnika, na sude je zaloba o zrusenie otcovstva.
Vase nazory? X sa syna nechce vzdat, Y urobi vsetko preto, aby sa s nim nestykal. Co ocakavat od sudu?

sunshine125
autor
3. lis 2015

@nicolette8 hrozne zalezi na soudci. Verte nebo ne ,ale muj manzel to mel podobne. Po 7letech to vzdal a nechal syna adoptovat manzelem ex. Nejsou v kontaktu.