icon

Jak fungují vzájemné alimenty u střídavé péče?

18. čer 2025

Může mi někdo vysvětlit jak fungují vzájemné alimenty u střidavky? Jako chápu, že by jeden rodič měl tomu druhému doplácet jakýsi životní standard dítěte. My s ex jsme se domluvili, že jsme na tom platově +- stejně, nájem máme taky podobný, že si nic platit nebudeme.(pravidelně, ostatní věci 50/50)Ospod k soudu navrhuje abych já otci posílala 2000 a on mě 2500 🫠 ... Vždyť se ty peníze budou přeposílat jen tam a zpátky a mi přibude navíc pětistovka. Bydlíme s ex od sebe 2 ulice. Škola (na kterou nastupuje od září) je taky tady, takže ani jednomu z nás nevznikaji další náklady na dopravu. Když jsem na ospodu říkala, že nic nechci tvářili se na mě jako bych děsně dítě obirala o možnosti.

Strana
z2
dashyyy
20. čer 2025
@j.a.n.i

@dashyyy Ale rodic si se stemplem i bez něj úplně stejny. Nebo mas pocit, ze v opacnem případě to unos neni?

@j.a.n.i ano samozřejmě, ale úřady to tak nevidí.. je to opravdu osobní zkušenost, kdy jsem loni obvolala a osobně objezdila hory doly, abych pomohla dostat kluka zpátky domů a byl to bez razítka od soudu prostě problém .. jestli máš jinou zkušenost, ráda se přiučím, ačkoliv doufám, že to už nikdy nebudu muset řešit

dashyyy
20. čer 2025
@suzanna123

@dashyyy já nevím, o čem tady diskutujeme. Já reaguji na úvodní příspěvek, kde se rodiče bez problémů dohodnou a nějaká slepice jim do toho bezdůvodně hází vidle a ty tu řešíš co přesně? Pro mě byl tohle důvod se nevdávat a dobře jsem udělala, ale nikde nepíšu, že to tak mají dělat všichni nebo že dohody budou fungovat všude 🙄

@suzanna123 původně jsem tím chtěla říct, že manželství v tom vlastně nehraje roli a že je fajn to razítko mít i když se rodiče domluví, protože ta domluva nemusí trvat věčně a potom trpí jen to dítě.. klobouk dolů před každým párem, který má dohodu a funguje .. švára právě ženatej nebyl, dohodu měli ústní, roky fungovala a přesto se pak stalo co se stalo.. trošku jsme se do toho zamotaly, nechtěla jsem tvůj názor nijak rozporovat nebo shazovat a vlastně mě opravdu těší, že jsou páry, kde jde o dobro dětí a jsou schopni se domluvit, takových kolem sebe opravdu moc nemám 😉

j.a.n.i
20. čer 2025
@dashyyy

@j.a.n.i ano samozřejmě, ale úřady to tak nevidí.. je to opravdu osobní zkušenost, kdy jsem loni obvolala a osobně objezdila hory doly, abych pomohla dostat kluka zpátky domů a byl to bez razítka od soudu prostě problém .. jestli máš jinou zkušenost, ráda se přiučím, ačkoliv doufám, že to už nikdy nebudu muset řešit

@dashyyy No, ono je to o tom, ze i s tim razitkem by byl výsledek vlastně stejný.

Strana
z2