icon

Jak postupovat při odvolání ve věci výživného?

hanik1983
18. lis 2025

Ahoj👋👋👋.
Chtěla bych se zeptat, zda někdo skutečně nemá tuchu z vlastní zkušenosti.
V červnu 2025 jsem žádala po 9 letech o zvýšení výživného. Soud se vlekl dvě stání. Otec OSVČ, nemá čas na děti, nemá peníze pro děti atd ... Dokazovalo se, tiskla komunikace atd .... Byl to masakr. Nicméně vzhledem k tomu, že já na jeho návrh na zvýšení z 3500 celkem na 5000 nesouhlasila ( na děti 12 a 9 let) celkem, soudkyně řekla, že prozkoumá důkazy a rozhodně sama na základě dokazování. 17.10. 25 vynesla rozsudek s výživným u dcery z 2000 na 4300 a u syna z 1500 na 2700. Uznala i zpětný doplácení rozdílu od září 2024 ( jelikož otec vždy slíbil že přispěje polovinou na základě účtenek a nikdy nic neproplatil). Je listopad , měsíc po soudu a já ještě nemám soudní papíry. Nacož jsem psala tedy pracovníci z Ospod, jak mám pokračovat, zda mám zajet se poptat na soud atd ..... Prý mám vydržet a snad se tatínek neodvolá.
Můj dotaz zní.... Brouzdala sem na netu a tam píší, že i když se odvolá, výživné je pravomocně hned a musí plnit.
Nemáte někdo zkušenost? A jak je to když jsem žádala už v červnu? Přeci také je nesmysl, že to trvá takto dlouho, což já neovlivním.
Máte někdo zkušenost, jak to tedy je?

anonym_75fa6c
18. lis 2025

@hanik1983 pokud se odvolal tak to neplatí jinak se čeká až si obě strany vyzvednou dopis ( rosudek ) pokud ho máte v ruce a je to už déle jak měsíc dva zašla bych na soud se zeptat zda už vám dají právní moc pokud ano můžete už resit dál ( třeba exe na plat třeba pokud to jde ,exe na majetek atd...)