Musím vracet alimenty, pokud manžel není otcem?
Ahoj, psala jsem tady před časem dotaz, ted mám takové doplnění, jestli někdo nemá zkušenost 🙏🙏
Manžel nepodepíše, že není otec dítěte, ví že jim není a ví, kdo otec je. Stále čekáme na termín rozvodového stání.
Budu chtít po manželovi alimenty. Až se (třeba za rok) prokáže, že opravdu otec není, musím alimenty vracet?
Říkala jsem mu o alimentech, vše ví, vi, co bude následovat, ví že není otec, ví, kdo je otec....takže to není žádná habadura na něj. AI tvrdí, že alimenty vracet prostě nemusím...
Nemáte některá zkušenost, prosím? Děkuji 🙏❤️
Díky holky, ano, ano....
V pondělí jdu k právníkovi, hned po porodu podáme na soud to popření otcovství, hned budu vše řešit, jak řekne právník....
Manželovi chci ještě pak napsat poslední prosbu (očekávám, že mi právník potvrdí, že alimenty se nevracejí) a třeba ho ještě to přiměje k podpisu, i když to asi jej bláhově doufám....
Já vůbec nechápu, proč tady všechny děláte jako by šla situace změnit. Přestaňte si hrát na morální soudkyně, myslím, že paní toho má sama plný kecky a vy místo rady a odpovědi jí tu ještě linčujete. Lidi si nekomplikují život jen tak z dlouhé chvíle. Raději se věnujte tomu, abyste pomáhaly a podporovaly než dělaly takovýhle ludry. Nikdo vám tu cenu za největší moralistku nepředá.
Já vůbec nechápu, proč tady všechny děláte jako by šla situace změnit. Přestaňte si hrát na morální soudkyně, myslím, že paní toho má sama plný kecky a vy místo rady a odpovědi jí tu ještě linčujete. Lidi si nekomplikují život jen tak z dlouhé chvíle. Raději se věnujte tomu, abyste pomáhaly a podporovaly než dělaly takovýhle ludry. Nikdo vám tu cenu za největší moralistku nepředá.
@coconutkate Rady dostala hned na začátku, chápu, že je situace vyčerpávající, ale prostě nic víc nejde, než po porodu podat to otcovství, co jiného poradit, zabít manžela, když s ním evidentně není hnutí? Pokud někdo pak dokola točí, že chudák přítel = bio otec, že je to není vůči němu nefér, na to se opravdu nedá nic jiného napsat, jsou v tom všichni nastejno, není viník jen manžel, stejný podíl má autorka i přítel, holt jsou v životě situace, kdy i kdybychom se na hlavu stavěli, tak to neuspíšíme, ale situace je řešitelná, ale bude to chvilku trvat a budou se muset obrnit trpělivostí (sama psala, že tam xkrát byla, volala, psala) ... ostatním do toho může být ve finále prd, oni toto řešit nemusí, pořád je to diskuze, vyzobu si to, co je pro mě přínosné a zbytek filtruju a nerozčiluju se ;)
@coconutkate Rady dostala hned na začátku, chápu, že je situace vyčerpávající, ale prostě nic víc nejde, než po porodu podat to otcovství, co jiného poradit, zabít manžela, když s ním evidentně není hnutí? Pokud někdo pak dokola točí, že chudák přítel = bio otec, že je to není vůči němu nefér, na to se opravdu nedá nic jiného napsat, jsou v tom všichni nastejno, není viník jen manžel, stejný podíl má autorka i přítel, holt jsou v životě situace, kdy i kdybychom se na hlavu stavěli, tak to neuspíšíme, ale situace je řešitelná, ale bude to chvilku trvat a budou se muset obrnit trpělivostí (sama psala, že tam xkrát byla, volala, psala) ... ostatním do toho může být ve finále prd, oni toto řešit nemusí, pořád je to diskuze, vyzobu si to, co je pro mě přínosné a zbytek filtruju a nerozčiluju se ;)
@moudivlacek přesně tak "amen "
@coconutkate chyba je na obou stranach. Proc bych mela stat za autorkou a rikat ji, ze jasne, vober ho. Tak to prece nemuzu udelat. Chyba nastala uz v tom, ze kdyz sli od sebe, meli resit rozvod a ne az se ma narodit decko a otec je nekdo jinej. Takze ano, muj problem to neni, at si to vyzerou ti, co spadli do problemu, kterej meli vyresit uz davno pred lety.
@anonym_autor snaž se nestresovat. Jestli a jak dítě bude od narození pojmenované, není podstatné. Vy víte, jak se bude jmenovat a časem se to vyřeší. Zmetkovi bych alimenty pohrozila taky, ale pokud by to bylo extra komplikované a musela kvůli tomu obíhat soudy, tak bych se na to vykašlala. Navíc by se mi asi nechtělo nějakému soudci vysvětlovat, proč jsem z jednoho chlapa vymáhala alimenty a zároveň požadovala zrušení otcovství.
Soustředila bych se na miminko a toho pitomce pustila z hlavy.
@kakba pokud si pamatuji, čeká dítě a přítelem, ale rozvod s bývalým se táhne a tak bude automaticky zapsán do RL jako otec. Jen nechápu, proč po něm má v plánu chtít alimenty.
@uzivatelkapetra tady ji nekdo poradil ze pokud ji to nepodepise, bude holt platit aloše a ze se urcite lekne a podepise ji to. Tak asi je to jen taktika bych rekla
AI neni vsevedouci, ze ti to napaslo AI jeste nic neznamena. Me AI taky vyfluslo 3 autoservisy kde delaji to co potrebuju i s tel cislama a kdyz jsem tam volala tak jsem se nedovolala do zanyho servisu ale nejakym lidem co ani automechanici nejsou takze tak k duvere k AI...
logicky si myslim ze alimenty vracet budes. On to nuze napadnout ze platil n cizi dite a soud da za pravdu pravdepodobne jemu. A proc vlastne uvazujes ze by sis je nechala? kdyz vis ze neni otcem. Proste je davej bokem a pak mu je posles zpatky ne? a nebo at je neplati a ty to neres.. (to nevim jak v praxi funguje kdyz to naridi soud, ale pokud ho neudas ze neplati tak se to nikdo neozvi ne?)
AI neni vsevedouci, ze ti to napaslo AI jeste nic neznamena. Me AI taky vyfluslo 3 autoservisy kde delaji to co potrebuju i s tel cislama a kdyz jsem tam volala tak jsem se nedovolala do zanyho servisu ale nejakym lidem co ani automechanici nejsou takze tak k duvere k AI...
logicky si myslim ze alimenty vracet budes. On to nuze napadnout ze platil n cizi dite a soud da za pravdu pravdepodobne jemu. A proc vlastne uvazujes ze by sis je nechala? kdyz vis ze neni otcem. Proste je davej bokem a pak mu je posles zpatky ne? a nebo at je neplati a ty to neres.. (to nevim jak v praxi funguje kdyz to naridi soud, ale pokud ho neudas ze neplati tak se to nikdo neozvi ne?)
@hanka_12345 tak to by ho asi moc nedonutilo situaci řešit, když by alimenty platit nemusel. Ex dělá idiotská rozhodnutí a chce škodit, tak ať si to uhradí, nic ho k tomu nenutí. Ohledně alimentů by rozhodoval případně soud (pokud by ex podal návrh) a zakladatelka má důkazy, že v omyl nikoho neuvedla. Co se AI týká, tak je potřeba taky ověřovat z jakých zdrojů čerpá a tam se pídit po dalších informacích, ne jen slepě převzít, co píše (viz tvůj příklad s autoservisem).
Zakladatelko, držím ti palce a na ty slepice, co zřejmě v životě dělají vše správně a podle toho taky “radí”, cos měla udělat se vykašli, to je hrozná ostuda některý příspěvky tady (ostatně jako v jiných diskuzích tady).
Já bych to asi uzavřela. Ano, měla jsem být dávno rozvedená, bohužel, nevyšlo to. Ano, neměla jsem mit další dítě, bohužel ochrana selhala. A hlavně ano, neměla jsem si toho blbce vůbec kdy brát, ale to vzít zpět bohužel nejde, i když lituju denně.
Alimenty jsem hlavně chtěla "strašit", protože jestli chce být otcem cizího dítěte, tak asi chce i platit, ne? Jeden jediný blbý podpis....
No, zítra jdu k právníkovi, uvidím, co mi řekne, rozhodně si nechám zpracovat to popřední otcovství. Jméno a příjmení dítěte neřeším, jakože je to na prd, ale nikdo reálně pravé jemno vědět nemusí. A budu věřit, že po dobu než se určit otcovství se nestane nic ani mi, ani dítěti...
Díky za odpovědi všem
@anonym_autor Hodně štěstí a klidu, věřím, že to dobře dopadne.
Ahoj, alimenty spotřebované pro potreby nezletileho ditete se nevraci.
Znama porodila jeste vdana, ale manzel v RL neni. Nevim, jak to udelala. Vim jenom, ze manzel nikde nebyl nic popřít, o nic se nesoudili. Proste neni v RL, i kdyz mel byt. Nevim, jaka je skutečná praxe matrik, ale treba to pujde i u tebe, ze to "zatajis", ze vubec vdana jsi?
Ahoj, alimenty spotřebované pro potreby nezletileho ditete se nevraci.
Znama porodila jeste vdana, ale manzel v RL neni. Nevim, jak to udelala. Vim jenom, ze manzel nikde nebyl nic popřít, o nic se nesoudili. Proste neni v RL, i kdyz mel byt. Nevim, jaka je skutečná praxe matrik, ale treba to pujde i u tebe, ze to "zatajis", ze vubec vdana jsi?
@koordinatorka_odboje tak to měla štěstí, nechápu ale, jak to udělala teda 👍

@miryp
@moudivlacek V tom máte pravdu, ale zas alespoň pohrůžka tím, že tedy bude platit alimenty, když o to dítě tolik stojí by mohla vše urychlit. Stejně mi to hlava nebere, jak uražené ego může pracovat..
@kamino Však mu to říkala, ale on to má na háku, jak říkám, jemu o nic nejde, neběží mu čas, nic mu nehrozí, tak proč si nezaprudit, že? Ano někdy jsou situace blbý a nefér, a je potřeba nádech a výdech a holt polknout tu nasranost a bezmoc a jednat efektivně, ono na něj taky jednou dojde.