Otec neplatí výživné na dvouletou dceru

tete20
19. bře 2019

Chci se zeptat jak to chodí když mi otec dcery neplatí výživné. Máme mezi sebou dohodu ale čekám na soud. Ale co dělat tedkom když neplatí? A pokud nebude platit, doplácí nějak stát? Je v insolvenci a myslím že už na něho nic neplati😤😤 Dále se chci zeptat jak velké výživné máte na děti ve věku 2 let. Děkuji

malinkaelinka
19. bře 2019

@tete20 Ne stát nic nedoplácí, budeš se s ním muset soudit...

tete20
autor
19. bře 2019

My se soudíme ale zajímá mě, zda když to bude mít soudně a přesto nebude platit zdá to potom doplácí stát. Vím že to je trestný čin a že může jít sedět tak mě zajímá jak se to řeší když bude v tom vězení??

j.a.n.i
20. bře 2019

@tete20 Ne stat to nedoplaci, musis to vymahat sama. Koneckoncu jeho sis taky vybrala ty, stat ti ho nepridelil, tak proc by mel za jeho dluh odpovidat.

marta41
13. kvě 2019

soud!

misicka1988
13. kvě 2019

@tete20 Pokud neplatí vůbec nic již několik měsíců, tak na policii. Jinak je možné vymáhat exekučně, nebo soud. Ale stát opravdu nic za nikoho neplatí. Řeším to samé, ex mi dluží 65.000.-

barulina
31. črc 2019

Boohuzel policie nic nemuze reait pri absenci rozsudku. Jakmile bude rpzsudek a stanovena vyse vyzivneho, lze po 4 ukoncenych mesicich po sobe jdoucich podat trestbi ozbameni. Nedelejte si iluze ze by sel hned sedet. K tomu se pristupuje az jako k popslednimu resebo. Zaroven s pto poejte i navrh na exekuci. Policie stat potresta vinika, naridi mu do kdy ma doplatit atd ale pokud seu nebude chtit nehnete s tim. Proto tady jsounsoubezne exekuce, tam se da obestavit ucet atd.

zuzangel
31. črc 2019

Chápu že asi nejsi v lehké životní situaci, ale jak tě napadlo, že by alimenty doplacel stát? Resp. my všichni ? Budu držet pěsti ať ti soud rychle pomůže, ale asi bych to moc růžově neviděla, když je v insolvenci, bude to fuška z něj něco dostat.