V siedmom nebi - pořad na Jojce. Sledujete někdo?

honzinenka
15. lis 2020

Ahoj,

sleduje tady někdo další pořad V siedmom nebi na Jojce - TV -JOJ? 😎 Těšíte se na novou sérii dojemných příběhů 😢, kde charismatický a lidský Vilo Rozboril pomáhá plnit sny normálním lidem?
https://cs-cz.facebook.com/ViloRozboril

zelenaesmolda
15. lis 2020

@honzinenka ne,nemam ten porad rada

honzinenka
autor
15. lis 2020

@zelenaesmolda Nemusí sednout každému. Ale já jsem teď podstatně více naměkko z nemocí i ubližování děťátkům, jak mám sama děťátko 👶 A zejména ty příběhy dětí jsou velmi dojemné. A hlavně se v tom pořadu skutečně snaží pomáhat.. Třeba teď Livince s Canavanovou chorobou (https://cs-cz.facebook.com/vsiedmomnebitvjoj/ph...), na jaře to byli chlapečci se SMA. Takový pořad v Česku bohužel nemáme.

pavcatko
15. lis 2020

Díky za připomenutí, jednu dobu jsem sledovala, příště budu zase 🙂

sudylichozrout
15. lis 2020

@honzinenka Nemam rada realityshow a televizni emocionalni zdimacky, takze ne.

shakira007
16. lis 2020

Jo sleduju a snažím se i přispívat.

jakreb
16. lis 2020

@honzinenka Co je na Rozborilovi "charizmatického a ľudského"?! Je to hajzel prvej triedy. A len vyuziva nešťastie ludi.
A iste to ako to natočí a poda je uz o inom a treba mu ľudí tvojho typu....

shakira007
16. lis 2020

@jakreb Ty ho znáš osobně? Pochybuju, tak buď tak rozumná a laskavá a neuražej někoho, koho znáš jen z obrazovky.

zelenaesmolda
16. lis 2020

@honzinenka pomahat by mohli i bez toho,aby se zviditelnovali

jakreb
17. lis 2020

@shakira007 Je to verejna diskusia. Ty ho nebodaj poznáš osobne a aj vsetky tie rodiny, ktorym tak "nezištne pomáha"?! Ci len places pri obrazovke. 😀 A veris len tomu co ti on poda. Ty vôbec nepoznáš co je za všetkým a ani jednu tu rodinu. Vsetko je to len pozlatko na obrazovkach. Takže láskavo rozkazuj inym a nie mne. A najskôr si o tom niečo zisti. Ale ano niekomu stači Vilo a jeho kamery. Krasny den.

jakreb
17. lis 2020

A ospravedlňujem sa za invektivum. Ano mohla som to napísať aj inak.☺️

honzinenka
autor
17. lis 2020

@zelenaesmolda Ano, ale někdy je potřeba opravdu velká publicita, aby se vybraly potřebné peníze - když je to v řádu miliónů eur/desítek miliónů korun. Fungovalo to u chlapečků se SMA (českých i slovenských dětiček) a pomáhá to i Livince s Canavanovou chorobou. https://cs.wikipedia.org/wiki/Canavanova_nemoc
Rodiče mi povídali, jak se po revoluci vybíralo na konto Míša - aby se zachránil chlapec Míša a koupil Gama nůž - ten následně pomohl tisícům lidí:
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/2284867-eu...
A to zato stojí, ne? A kde je psáno, že výzkum léků na SMA nebo na Canavanovu chorobu může pomoci vyvyinout léčbu pro mnohem "běžnější" nemoci?
V siedmom nebi se dělá něco podobného,ale současnými mediálními prostředky.

honzinenka
autor
17. lis 2020

@jakreb jistě, je to Váš názor, ale aby se vybraly potřebné peníze - když je to v řádu miliónů eur/desítek miliónů korun, tak je potřeba velké publicity. systém zdravotních pojišťoven není na takové případy připraven, zrovna dnes se o tom psalo v souvislosti s maminkou s roztroušenou sklerozou, kde byly problémy s pojišťovnou:https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3227348-na-lecbu-roztrousene-sklerozy-se-zene-slozilo-za-jediny-den-devet-tisic-darcu
Mediální publicita fungovala i u chlapečků se SMA (českých i slovenských dětiček, jejich pokroky po podání léku Zolgensma jsou nezpochybnitelné, ještě před pár roky by zemřely do dvou let...) a pomáhá to i Livince s Canavanovou chorobou, která potřebuje přes milion eur do konce roku 2020. https://cs.wikipedia.org/wiki/Canavanova_nemoc
https://www.facebook.com/milionovalivia/photos/...
Už jsem odpovídala jiné diskutující, po sametové revoluci se v celém Československu vybíralo na konto Míša - rodiče na to vzpomínali - aby se zachránil slovenský chlapec Míša a koupil Gama nůž - ten následně pomohl tisícům lidí:
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/2284867-eu...
A to zato stojí, ne? A kde je psáno, že výzkum léků na SMA nebo na Canavanovu chorobu může pomoci vyvyinout léčbu pro mnohem "běžnější" nemoci? Genová terapie na Canavanavanovu nemoc by mohla napomoci najít lék na mnohem běžnější a známější nemoci jako je Alzheimerova choroba ( postihuje i lidi po 50tce, není to jen nemoc starých lidí), Parkinsona nebo roztroušenou sklerózu.
A pomocí Livince nebo chlapcům se SMA se podpoří i výzkum léků, které mohou v budoucnu zachránit Tebe nebo někoho z Tvých blízkých. A to není málo.

jakreb
17. lis 2020

@honzinenka Iste. Ale to sa da aj inak a nie tak ako to robi on. Proste nebudem tu zbytočne písať kedze ste tak presvedčene o jeho "charizme a ľudskosti".

honzinenka
autor
17. lis 2020

@jakreb Ještě k tomuto - novinářova práce je i zviditelňování takovýchto příběhů a Vilo Rozboril to jako moderátor zvládá skvěle. Jistě, je to částečně pozlátko, ale vžijte se do kůže mámy nebo otce, která/který musí během pár měsíců vybrat pro své dítě milion eur/ miliony korun, aby přežilo. Bez podpory médií to dnes jde velmi těžko, pokud nemá obrovskou sociální síť známých nebo není influencerka/youtuber..
Kromě toho, když se na ty příběhy podíváte blíže, vemte to i sociologicky a psychologicky- tak se V siedmom nebi snaží nestigmatizovat žádnou komunitu ( například Romy na Slovensku), ba naopak motivuje pozitivními příklady z dané komunity, které mohou velmi inspirovat ostatní - že prostě stojí za to se snažit, řádně se učit a studovat a pracovat.
A spousta lidí má jednoduše těžký osud a uveřejnění jim může pomoci dodat sílu a energii bojovat dál. Jiní dělají to nejlepší, co můžou nejen pro sebe, ale i pro druhé a ocenění jejich práce a celkově profese je ukázkou, že se na ně nezapomíná, i když třeba finanční ocenění od státu je mizerné..
Nebo příběh matky, která začala hořet na porodním sále, v těhotenství jí zemřel muž na deprese a s nimi spojený alkoholismus..A ona díky Siedmému nebi nemusela jít z porodnice s miminkem sama, jela s Vilem - to je ta psychologická podpora.
A ty příběhy jsou i o soucitu a lásce a to je to, co nás dělá lidmi a cítícími bytostmi.
Nikdo z nás nemůže zachránit celý svět, ale může ho sám osobně udělat o trochu lepším místem. Pro sebe, pro své děti, rodinu, pro ostatní.

jakreb
17. lis 2020

@honzinenka Vôbec si nepochopila to o com pisem. To co pises ty je v poriadku a tak by to malo byt aspon čiastočne. Ale skus pochopit ze nie je. Bohužiaľ. Ano je pekne ze sa vyzbieraju peniaze ale to je tak všetko. Zvysok su len kamery. Znovu bohužiaľ. Skus si niekde najst skutočnosti o niektorých rodinach a ako im naozaj "pomohol"
Jednu nepriamo poznam....ale to je o inom.
A ano každý moze urobiť svet aspon trochu lepšim alr nie tymto štýlom-zneuzivanie problémov inych.
A úprimne? No radšej sama ako s Vilom.

honzinenka
autor
17. lis 2020

@jakreb Ale o nic jiného nejde - není jeho povinností těm lidem pomáhat po pořadu..Ti lidé mají sami zodpovědnost za svůj život a jak s ním naloží je jejich věc. Pořad může jen napomoci. Pořad není zázračná hůlka, kterou se mávne, a všechno bude super..
Umíte si představit, že by třeba taková moderátorka Ester Janečková ( Pořad Pošta pro Tebe - https://www.ceskatelevize.cz/porady/10079901208... ) po 500dílech byla s každým v kontaktu? Možná jí někdo z těch lidí čas od času pošle zprávu, ale tím to končí. A spousta lidí neumí říci děkuji ani za částečnou pomoc, jak je ta v televizi - nebo žádá pomoc už napořád. Tak to ale nefunguje. Znovu opakuji pořad V siedmom nebi ani podobné pořady nejsou zázračná hůlka, kterou se mávne, a všechno bude super.. A také nemůžou tyto pořady pomoci všem zúčastněným. Ale co jsem koukala, tak se Vilo snaží být u rodinných sporů nestranný, pokud to jde. Nenechá se nachytat na různé překrucování skutečnosti. Ale také nesoudí..Někde by u rodinných problémů ale byl potřeba psycholog nebo psychiatr pro všechny zúčastněné, ale znovu opakuji - to není role tohoto a podobných televizních pořadů, aby nahrazovala tyto odborníky..A ani to od něj nelze očekávat.

honzinenka
autor
17. lis 2020

Je mi jasné, že třeba pro matku samoživitelku bez práce to mohou být jen kecy, ale pořád tady v ČR a do určité míry i na Slovensku funguje záchranná sociální síť pro ty, kteří chtějí pomoci a snaží se pro to něco udělat. Stačí hledat - např. na netu.
Třeba v USa žádná sociální síť v takovém měřítku jako u nás i jinde v Evropě nefunguje. To si málokdo uvědomuje.

honzinenka
autor
17. lis 2020

@pavcatko nové díly jsou na ulozto. Včera jsem potřebovala zase kapesník..A ořád vřím, že pořad pomáhá dobré věci..

honzinenka
autor
17. lis 2020

Oprava: pořád věřím.

honzinenka
autor
17. lis 2020

@jakreb "Ale skus pochopit ze nie je. Bohužiaľ. Ano je pekne ze sa vyzbieraju peniaze ale to je tak všetko. Zvysok su len kamery. Znovu bohužiaľ. " Nechci pochybňovat ničí inteligenci,ale pokud někdo očekává pomoc i po skončení natáčení pořadu a vysílání, tak je poněkud naivní.. Jak jsem psala výše- pořad tohoto typu může jen napomoci, být drobnou berličkou, zbytek ale musí dotyční zvládnout sami..

jakreb
17. lis 2020

@honzinenka Nechaj to fakt tak. Kde píšem o pomáhani po relacii? Naozaj vidis len to co chces a to co chce VL aby si videla. Nic iné. Bohužiaľ. Koncim s tebou tuto debatu. Pekny zvysok dna ti zelam.😉

zelenaesmolda
17. lis 2020

@honzinenka a proc tyhle veci nehradi zdravotni pojistovna kdyz uz mame pojisteni povinne?

honzinenka
autor
17. lis 2020

@zelenaesmolda Jedná se o experimentální genovou terapii, která byla v této fázi FDA schválená jen omezené skupině dětí - a jako takovou ji nemůže hradit zdravotní pojišťovna. To až bude aplikovaná kontrolní skupině dětí a dle výsledků bude moci být oficiálně schválená. Ale prvně musí být logicky vyzkoušena, tak to v medicíně funguje a bylo to tak i u Zolgensmy pro děti se SMA.
Více se zdroji je i na Wikipedii:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Canavanova_nemoc

honzinenka
autor
17. lis 2020

@jakreb Také přeji hezký den a jen připojuji úspěch nedělního Siedmého nebe- na léčbu holčičky Livinky dobří lidé přispěli už přes 250 000eur za 2 dny - to je jasný výsledek. https://www.facebook.com/milionovalivia/posts/2...
Vezměme si to takhle - kolik televizních stanic udělalo pořad ve stylu "V siedmom nebi"? Řekla bych, že hodně. A kolik televizních stanic namísto toho, aby dělalo co umí (tedy sdělovaly příběhy lidem) poslalo potichu své tajné miliony, židovské zlato a obsah účtů ve Švýcarsku na konta nemocných dětí nebo lidí, kteří to potřebují? Nula. Nějak si nemyslím, že by to byla konspirace televizí, jejich vedení a modeátorů, ale spíše ty televize dělají skrze tyto pořady to, co umí nejlépe.. 😉

honzinenka
autor
17. lis 2020

@sudylichozrout Není to pro každého, ale já je sleduji více až od doby, co mám děťátko - zejména když se týkají malých dětí, kterým lze nějakým způsobem pomoci, podpořit je..Ty děti to vnímají jinak než my dospělí - pro ně je to zážitek na celý život. A zároveň to může být inspirací pro další lidi a děti..

honzinenka
autor
17. lis 2020

@shakira007 To je od Tebe hezké. 👏👍👏 Kolikrát pomůže i sdílení příběhu, když se vybírá na konkrétní léčbu - zvláště, když to není pokaždé, ale třeba jednou za sérii.

jakreb
17. lis 2020

@honzinenka Nerozumies písanemu textu?! Daj mi už pokoj s tvojimi konšpiračnymi teoriami. Pekny zbytok života ti želám.

jakreb
17. lis 2020

@honzinenka Ešteže tebe stačí k životu FB, Wiki a FDA.

honzinenka
autor
17. lis 2020

@jakreb Ten správný odkaz je tady je tam jasně deklarovaná ta částka, kterou přispěli dobří lidé Livince na léčbu, Slováci i Češi díky pořadu V siedmom nebi. 👏
https://www.facebook.com/milionovalivia/photos/...
Bylo to 250 000 eur dokonce za jediný den!!!👏❤👏
A v příštím díle bude i prezidentka Čaputová. 😲 To je skutečná osobnost, co by nešla do nějakého stupidního pořadu. Je to osobnost ve státnickém slova smyslu (stačí srovnat její projevy a činy a projevy ČR prezidenta v době koronaviru.), kterou by za prezidentku velká část lidí v Česku brala hned 👍😎..No máme smůlu ještě několik let.😠

jakreb
17. lis 2020

@honzinenka Este raz-skus čítať pomaly aby si pochopila-naozaj ma tvoje teórie a odkazy ci linky nezaujímajú. Neoslovuj ma. Vďaka.
Yo, yo ďalšia osobnost. Och bože....Ake činy...
Cim viac ludi tvojho typu pre túto vládu tym lepšie.. pre nich 😭😭😭🙄