icon

Vlastnoručně ušité oblečení. Jak dlouho vám vydrží doma pěkné?

martiniquest
14. říj 2019

Zeny, pred tremi mesici jsem objevila zavislost jmenem siti. Usila jsem par kousku pro sebe a spoustu obleceni pro trileteho syna. Nakoupila jsem material za opravdu dost penez a mela obrovskou radost, ze budeme mit originalni obleceni, ze se vyhnu zalostne nabidce kluciciho obleceni v obchodech, ze budu mit lepsi pocit k hlediska udrzitelnosti naseho oblikani a v neposledni rade, ze bude obleceni kvalitnejsi ne v mnohych obchodech. A prave v tom poslednim bodu jsem velice narazila. Obleceni nosene mesic (treba 4-5x prane) vypada jak kus hadru. Pritom kupuju latky v overenych eshopech. Jedine, co vypada stale pekne, je softshell a micropeach, ale uplety a teplakovina jsou naprosto tragicke! Kupovala jsem primarne tmave barvy (kvuli skolce) a uz po par pranich se na latkach vyskytuji vysisovane mapy, naplety jsou samy zmolek a rovnez pousti barvu. Jsem strasne zklamana a nastvana. Do siti jsem se zamilovala, ale bohuzel zjistuji, ze z dlouhodobeho hlediska mi ty usite veci nedelaji radost. Peru na 40 stupnu v pracim gelu, susim v susicce. Kdyz porovnam obleceni z obchodu (HM) s tim mym, tak memu se sice nepretaci svy, ale kvalita latek je opravdu zalostna a syn vypada jak kdyby mel obnosene hadry po dvou detech. Chce se mi brecet 😭 Mate podobnou zkusenost nebo delam neco blbe?

Strana
z2
antilopkax
5. pro 2019

@martiniquest tak jsem se na to zaměřila. Pokud mám tmavé látky se světlým spodkem, tak trpí a to i třeba červená, ale světlé barvy v pohodě. Tričko na obrázku je 3 roky staré a velice často prané. Jednu dobu to bylo top triko, co jsem ho prala i 3x týdně.

palacinka_marmeladova
5. pro 2019

Šiju přes tři roky,nakupuju v dům látek,unuodesign,občas takoy nebo bubulákovo.Za celou dobu se mi vyžmolkovala jedna látka,jinak nic.Peru v obyč pracím prášku z lidlu,sušišku nemám,nežehlím a látky předem vysrážené taky nemám.Věci mnou šité mě snad přežijí 😁

Strana
z2