icon

Batman a podobné filmy - od kdy jsou vhodné pro děti?

norvegianalice
29. dub 2017

Ahoj maminky, mladší syn (7) se začal hodně zajímat o superhrdiny a tak se ptám- je pro něj vhodný třeba Batman (filmový), X meni a podobné? Zase si říkám že je tam hodně násilí a nemusel by to pobrat…

mammoth007
29. dub 2017

Tak synovi bylo kolem deviti, kdyz zacal Marvel sledovat a I tak nektery sceny uplne nedaval....ono sekani hlav a podobne nic moc. Vzdycky jsem musela hlasit " ted nekoukat", zalezi asi taky na tom, jak citlivej je na tyhle veci, ten muj je fakt cita. Ale kolem sestyho roku sledoval Marvel animaky, je jich spousta, od Spidermana az po Avengers a jsou vic vtipny nez drasticky.

kaca08
29. dub 2017

Syn zacal sledovat Marvelaky v 6. Kouka na ne se mnou, protoze ja je miluji🙂 samozrejme hlasim "nekoukat" 🙂

odula
29. dub 2017

@mammoth007 no, přesně. Radši animaky. My jsme dost otrly, ale pro sedmiletyho kluka může bejt i klasika s jokerem potapicim se v kyseline docela natresk. A to je vlastně ještě docela soft oproti pozdějším filmům. Děcka vnímaj vizuální podněty úplně jinak než dospělý - pochopitelně. 7 je podle mě ještě hodně brzo (mam taky sedmiletyho kluka)

mammoth007
29. dub 2017

@odula to jsme presne nedavno resili...ze ani v jeho temer jedenacti ho na nektery nenecham koukat. Ja teda Marvel muzu, ale takovej Deadpool je krvak srovnatelnej s Kill Bill a to si myslim je I na otrlejsi decka v tomhle veku zbytecne moc.

odula
29. dub 2017

@mammoth007 přesně. Deadpool je navíc ještě docela oplzlej. Možná bych ho nechala koukat na prvního Thora, to je docela easy. Možná prvni ironman, ale to už so nepamatuju jestli jsou tam nějaký drsný scény. U captain America treba docela vim, že by me jako dítě vyděsil red skull... 😀 a to je to nejmenší. DC comics jsou podle mě ještě drsnější než marvel. No myslím že maj ještě času dost. 😉

odula
29. dub 2017

Jooo ještě možná antman je v pohodě. Epochalni bitka na modelu vláčku je kouzelná.
Ale i tam jsou myslím nějaký očklivý mrtvoly. Guardians of the Galaxy je asi taky uz moc.... Jenom ty ksichty hlavních zaporaku jsou na noční můry 😀

norvegianalice
autor
29. dub 2017

Takže novější X-meni ještě ne, co? Manžel koukal na Wolverina, co byl teď nedávno v kinech, a chtěl k tomu kluka přizvat, při tom jsem teda chvilkama trnula i já...syn teda má rád hlavně hrané filmy celkově (pohádky, ani ty hrané) nemusí, ale k těm superhrdinským bych ho posadit mohla. 🙂

odula
29. dub 2017

@norvegianalice twe... To určitě ne. Určitě. Teda - za mě. Tyhle filmy (x men, zvlášť ty novější) jsou někdy moc i pro mě.

norvegianalice
autor
29. dub 2017

@odula Dobře, tak zkusíme, jestli ho budou bavit DC/Marvelovské animáky, páč u LEGO verze se nudil a nelíbilo se mu, jak je nakreslená...ale před spaním mu manžel tlumočí, občas se s tím celkem patlá a syn to miluje, tak snad se brzy alespoň toho prvního DC/Marvelu dočká...jen musíme asi něco vybrat. Manžel navrhoval Suicide Squad, ale to jsem zatím neviděla.

mollyweasley
29. dub 2017

V předškolním věku Bambi, Dumbo, od školy Život brouka, Byl jednou jeden člověk.
Čím později dětem dovolíte různé Batmany, X-many a další šílenosti, tím lépe. Za mě 12+ minimálně. Pracuju ve školce a nikdy by vás nenapadlo, jak šíleně moc jsou děti ovlivněné tím, co sledují. Tak, jako je každému jasné, že když tatínek mlátí maminku, že si z toho dítě něco negativního odnese, tak úplně stejně se do dítěte zapíše to, když vidí v televizi frajera, jak laserem někomu odřízne hlavu.
Je samozřejmě každého věc, co doma dítěti pustí, ale když pětileté dítě kreslí obrázek, kde jsou zombie bez končetin, protože mezi ně zrovna spadl granát, je asi něco špatně.

odula
29. dub 2017

@norvegianalice eeeee suicide squad... Twe... 😲 amanda waller a spol. Neviděla jsem to, ale znám předlohu. Pry je to dost podobný deadpoolovi. No. Ja jsem nad tim uvažovala a prvního nadavkuju nejakyho marvela - buď iron man a nebo jedničku Thora. To je fakt čajda. Ale jedno je jistý - budu v něm podporovat zálibu v komiksových adaptacich... 😉.

odula
29. dub 2017

@mollyweasley to se stalo? Btw - syn ma spolužáka kterej hraje GTA a kouká na filmy typu Z war.... To je taky mazec. Co já si pamatuju jak jsem vnímala jako malá filmy, tak pro me byly stejně plastický jako realita. A do dneška si pamatuju jak me vydesila rozpadla Salsa Verde z Tajemného hradu v Karpatech 😀 fakt není kam spěchat.

mollyweasley
29. dub 2017

@odula Jak jako To se stalo?! To se děje ve školkách/školách pořád 🙂 Ti kluci se mezi sebou mydlí, kopou se do hlavy, mlátí se pěstmi. Dokážou si i hezky pohrát, to ano, třeba postavit automatickou pušku, která umí prostřelit hlavu až na milion kilometrů. To je realita předškolních dětí, to není jedna výjimka v republice.

odula
29. dub 2017

@mollyweasley no ja pětiletý decko kreslit zombiky ještě neviděla 😉 ale fakt mi přišlo nereálný, aby někdo něco podobnyho tak malým dětem pouštěl. Dcera se v pěti utíkala schovat když krtka honila zlá kočka 😀

mollyweasley
29. dub 2017

@odula No, tak nereálné to není, bohužel. Když ne film, tak aspoň na tabletu doma střílí, to je teď celkem hit.

mammoth007
29. dub 2017

No....kdyz to tak ctu, tak jse rada, ze u nas se vetsinou pousti pres den maximalne DuckTv, nebo Pratele. Tyhle veci jen s vetsima a to az po tom, co to vidime my. Naposledy jsem takhle neuvazene nechala kluka koukat na Maze runner 2 a vek nevek, spal v nasi posteli skoro tyden, protoze vsude videl zombie

odula
29. dub 2017

@mammoth007 u nás jsou teď obrovským hitem přírodovědný dokumenty. Děcka koukaj na Zemi už asi po pátý. Znaj to nazpaměť a mají oblíbený zvířátka o jejichž existenci jsem neměla ani tušení 😀 dcera dokonce chce točit přírodovědný dokumenty az bude velká. 😎 i to je varianta.