icon

Dávají se učitelům dárky na konci roku?

21. kvě 2024

Holky, dcera je prvním rokem ve škole a mě by zajímalo,zda dáváte učitelům dárek na konci roku?za nás se nosila jen kytka, že....Ale ted na mě začínají furt vyskakovat dárky pro učitelé a já nevím zda něco pořídit...nechci aby vypadala, že podlézá a zároveň nechci,aby ji to nebylo líto,kdyby ostatní nesli(ona je v těchto ohledech, taková litostivejsi).

Strana
z3
enoli
22. kvě 2024

@pampelina18 jako z 29 děti jen jedno přinese kytku? No tak to bych vlezdoprdelkou tedy nenazvala. Spíš přemýšlím, kde se tohle deje🤷‍♀️. Mně by hanba fackovala nedat učitelce/asistentce aspoň kytku. Když si vezmu mimo učení všechny školní akce typu výletu, škol v přírodě, divadel, kin, besidek, přespavacek apod... tak makaji "sakra nad rámec svých povinností ".

misulka84
22. kvě 2024

Dáváme dárek+květinu, jak třídní paní učitelce, tak AP. Alkohol a dárky domácí výroby nedávám.

glimmer
22. kvě 2024

u nás obě děti nosí, každý jen třídní paní učitelce ... řezané kytky nekupuji, ale vždy vybereme nějaké dárkové kazety (letos kombinace víno, čoko lindt a ovocný sypaný čaj). Vždy k tomu i děti napíšou poděkování za loňský rok a přání pěkných prázdnin.

veru181
22. kvě 2024

@shirilka My právě řešíme teď poprvé ve školce a budeme dávat 🙂

petit.a.nge
22. kvě 2024

Dáváme kytku a drobný dárecek, paní učitelky si vážím, když je třeba syn nemocný posílá nám učivo co probrali (a to je už ve 4.tride).

minonnka
22. kvě 2024

Deti davaji sve pani ucitelce misto kytky jedly darek ve forme darkove krabicky caju nebo ruzne druhy medu ci orisky v kornoutku apo. Preci jen dostat cca 25 pugetu, hrnku apo. musi byt celkem zahul 😀 Jedly darek potesi, chvili vydrzi a kdyz s netrefime do chuti, tak daji nekomu doma 🙂

veru181
22. kvě 2024

@andelka Já se k tomu právě jen snažím přistupovat trochu pragmaticky, teta zase naopak udávala kytky všude možně, protože každý rok hned odjizdela 🙂. Ale ještě uvidím.

pampelina18
22. kvě 2024

@enoli vždyť jsou za to placení 😂

enoli
22. kvě 2024

@pampelina18 no za to, že jsou situace, kdy 24 hodin denně hlídají cizí deti, opravdu placení nejsou. A nejsou placení ani za organizování výletu, besidek, přespavacek a dalších akcí. To je jejich dobrá vůle, aby se naše děti ve skole cítily dobře....

enoli
22. kvě 2024

@pampelina18 víš ty vůbec, co to je převzít zodpovědnost 24/5 za třídu cizích det? Asi ne, jinak bys takhle nemluvila🤦‍♀️.

kamino
22. kvě 2024

@pampelina18 Placení jsou za počet hodin dle úvazku. Ovšem za to, co dělají nad rámec pracovní doby placeni nejsou a ze své zkušenosti, kdy mi učitelka na dotazy odpovídá téměř obratem, dětem se věnují nadstandardně, připravují pro ně hodně pestrou a zábavnou výuku, podívají si s dětmi o přestávkách, místo, aby zapadly do kabinetu.. různé přespávačky, Noci s Andersenem, výlety... moc ráda to ocením.

madbetka
22. kvě 2024

Děti jsou zatím ve školce, ale dáváme k Vánocům i na konci roku. Máme milionové paní učitelky, ráda jim dám něco jako poděkování.

Mimochodem, z toho platu, který za to přece máme, docela pravidelně utrácím za různé materiály do výuky, teď zrovna třeba nakupuju levné knížky na knihobotu a vybavuju pro děti třídní knihovničku, mám různé hry a materiály do výuky, … Takové věci, že laminovačku ve škole ani nemáme, natož aby mi do ní někdo kupoval folie, už ani nepočítám (a ten čas, kdy hodiny stříhám kartičky, mi teda taky nikdo neplatí 😄). Barevně tisknout musím taky doma hezky za své. Nebo teda nemusím, no, ale když chci učit nějakým způsobem, tak do toho ty svoje peníze prostě dávám.
To já jen k tomu, že jsme za to přece placení - za spoustu věcí, které děláme, fakt nejsme.

glitterglue
22. kvě 2024

@madbetka Nevybirate penize na pomucky? Na knizky, hracky pro deti do tridy nebo material na tvoreni prispivame do tridniho fondu, na tridnich schuzkach ucitelka jen nahlasi, co se koupilo a kolik zbyva. Laminovani se zadava ochotnym rodicum.

sarkoc
22. kvě 2024

Dáváme, místo kytky něco...nám několik učitelek a všechny se shodují, že není horší dárek než řezaná kytka...většinou hned po vysvědčení někam jedou, vrátí se a mají akorát květiny k vyhození, které si ani neužily. Manžel je včelař, takže občas dáváme sklenice medu, případně sadu čajů, květinu v květináči (orchidej), pěkné balení oříšků, kvalitní čokoládu nebo když najdu nějaké cílené dárky pro učitelky, co mi nepřijdou infantilní, což tedy je většinou :D
Něco dát mi přijde vhodné, největší dárek nosí paní učitelce třídní, dále asistentce pedagoga, družinářce a sadu čajů/kávu do sborovny (je to malá škola o pěti třídách). Dále nosí na poslední hodině kroužků ať už ve sportovním klubu nebo v ZUŠ nebo v DDM. Vždy nosí minimálně polovina dětí takto.

madbetka
22. kvě 2024

@glitterglue Ne, to u nás nemáme. Všechno tohle jsou věci navíc, které bych mít nemusela, jenže je mít chci a škola na to peníze nemá. Beru to tak, že mi to zůstane a budu to mít i pro další třídy. Nakupuji hodně zajímavých výukových materiálů třeba na učitelnici apod., potom si je sama laminuji a dělá to tak hodně učitelů, které znám.
Peníze na materiály na tvoření jsou něco jiného, to ze svého samozřejmě neplatím. Ale neumím si představit, co by se pak dělalo s hračkami nebo knihami, které by zaplatili rodiče - potom by si je děti odnesly?

sarkoc
22. kvě 2024

Úplně nejideálnější mi přijde, když jsou rodiče schopni se domluvit třeba přes nějakou skupinku na tom, že se vyberou peníze a koupí něco pořádného. Na Vánoce jsme např. vybrali 4500 (každý pošle, kolik chce, není daná suma), koupili tři poukazy na věci, co má učitelka ráda (knihy, zdravá výživa, wellness), jedno přání za všechny a hotovo, myslím, že spokojení všichni a učitelka nadšená, že to nebylo dalších dvacet blbin na poličku.

Mimochodem, taková perlička, na koni osmiletého gymplu přišla jedna spolužačka s tím, že třídní (co nás měla celou dobu) básnila dost často o tom podívat se do Izraele, Jordánska, atd) a jestli se tedy nesložit na to...a rodiče do jednoho souhlasili a opravdu se povedlo. Každá rodina dala 1500, což před 15ti lety mělo úplně jinou hodnotu než teď...čímž samozřejmě neříkám skládat se učitelkám na zájezdy, po těch osmi letech je to něco trochu jiného, ale bylo to pěkné 🙂

ladyhacek
22. kvě 2024

Bude mít kytku a malou bonboniéru nebo čokoládu jako minulý rok.
Mladí syn končí ve školce a dostanou stále plodící jahody v květináči, to plánujeme i příští rok až se bude loučit starší s třídní.
Do družiny jsem dávala krabičku cukroví/zákusků. Mají skvělé druzinarky a že s ním mají práci 🤣 ani oddechnout je nenechá. Tu fotbal tu pexeso, jedna s ním trénuje logopedii..

misulka84
22. kvě 2024

@pampelina18 děvče, prober se!!!

glitterglue
22. kvě 2024

@madbetka deti si je neodnaseji, jsou to hracky a knihy do tridy, aby s nimi deti mohly travit cas o prestavce. Z fondu se nakupuji taky knizky za vysvedceni (ty jsou deti) a kdyz zbyde, tak ruzne male odmeny pro deti (typu nanuk na Den deti). Predpokladam, ze az deti vyjdou prvni stupen, nase ucitelka hracky pouzije zase pro dalsi "varku" deti, ktere bude ucit po nich. Musi to rozhodovat centralne skola? Nam to takhle ucitelka predlozila jako navrh systemu, my to odsouhlasili a funguje to dobre. Nakupuje z toho tedy i spolecne nejake pracovni sesity, zalozky s abecedou a nebo jine pomucky k vyuce, neni to jen fond "na hracky". Ale zkratka na zacatku roku zaplatime nejakou castku a pak jsme informovani o utraceni🙂

glitterglue
22. kvě 2024

Jinak tedy darky davame na Vanoce, v pololeti i na konci roku. Ucitelce, vychovatelkam do druziny a posilam i bonbonieru do kuchyne. Mam jine povolani, ale taky mi vzdycky nejaka pozornost udela radost🙂 (i kdyz teda tu cokoladu dostanu jednu a ne 30 dvakrat do roka, to se pak asi preji🤔😀)

veru181
22. kvě 2024

@madbetka To mi přijde hrozně smutné, že takto funguje. Naopak mi přijde, že u nás ve školce se hodně snaží o něco navíc, centrálně. Také máme fond, do kterého přispíváme, tak nevím, jestli to má vliv, ale je to tedy hrozná škoda, že ta podpora není všude.

ferda90
22. kvě 2024

Ahoj, pani ucitelky od syna dostaly malou magnetku na lednici se spolecnou fotkou a nejakou handmade drobnost 🙂

pampelina18
23. kvě 2024

@misulka84 a proč ? Když vidím jak učitelky pak vše hazou do popelnice u školy, tak nevidím proč zbytečně něco kupovat.... U školy jsou 3 velké popelnice a každoročně jsou plně kytek, dárků atd .. si snad myslíte, že každá ta učitelka si to nechá 😂 to by se pak doma nehla... To hned vyhodí a je to

misa_pise
23. kvě 2024

@pampelina18 neznám jedinou učitelku, která by před školou dárky vyhazovala. Nebudu tvrdit, že jsem nikdy nic nevyhodila,ale rozhodně ne hned, ne tak, aby to někdo vůbec viděl. Je mi líto, že máš tak špatné zkušenosti.

enoli
23. kvě 2024

@pampelina18 tak mi prosím tě ty popelnice po vysvědčení nafot. Protože tohle je výmysl.

misulka84
23. kvě 2024

@enoli tak to jsem v životě neviděla, a to máme základku přimo před okny domu, a dalši školu ob dvě ulice.

pampelina18
23. kvě 2024

@enoli 😂 ty žiješ v nějaké pohádce, kde učitelky mají doma speciální místnost na všechny dárky. 😂 To vyhodí, u školy, u obchodu nebo doma do popelnice. Tak jako nám to kdysy řekla učitelka na střední: prosím vás nenoste kytky ani dárky, kytky zvadnou a stejně se vyhodí a kdybych měla brát dárky od všech studentů co jsem kdy učila, tak už v baráku nemám kde bydlet. A i když to přijde Vám blbý, tak stejně každý učitel ty Vaše dárky pak vyhodí.

pampelina18
23. kvě 2024

@enoli oni nejsou jen popelnice před ZŠ. Já být učitelka a děti by mi furt něco nosili tak to vysypu doma do popelnice. Tak jako to dělá 99% učitelů, jen vy jste najivni a myslíte si jak ten Váš dáreček mají vystavený někde ve skříni a střežen kamerovým systémem. 😂 Prodavačkám, policajtem, hasičům atd .. taky nedavate dárky za to, že celý rok se o vás starají a ještě dělají i věci na víc. Od toho mají platy. A pokud se jim to nelíbí ať to nedělají. 😉

konidana
23. kvě 2024

Deti vzdy ve skolce a i v prvnich rocnicich zs davaly malou kyticku. Bud vlastnorucne trhanou lucni, nebo treba levanduli od babicky ze zahradky. Parkrat jsme malou do skoly k vysvedceni i koupili. Pozdeji si uz darky deti resi samy.

piskle89
23. kvě 2024

Jsem učitelka a vždy jsem od dětí dostávala - kytky, čokoláda, bonboniera, hrnek…a vždy to udělalo radost! Nejkrásnější byl vzkaz se seminkem, kde mi slečna napsala, že mi děkuje, že jsem ji pomohla vyrůst. Už je to par let, teď se to prodává běžné. Ona to vyrobila.

Nyní jako maminka - dávám drobnost k Vánocům i na konci roku ucitelkam v MŠ i AP.
Ano, ucitel je placeny státem. Ale já dávám dárky proto, že si jich já osobně vážím. Třeba ze každé ráno jdou se synem a mávají u dveří. Že respektuji jeho nejedeni atd.
A ne..nepřijdu si jak vlezdoprdelka. V mem okolí to je standart. Dělají to všichni.

Jinak letos syn odchází a dáváme poukaz do DM, poukaz na foceni (manžel je fotograf), makronky a malou lahvicku vina. Tu ocení 😄
O Vánocích jsem dávala poukaz do knihkupectví, čokoládu a čaj. Nebo punč, čokoládu, čaj a prskavky.

Strana
z3