Frustrace z osmiletého syna: Jak se vypořádat s běžnými problémy?
Už pár dní přemýšlím, že tady napíšu a dneska už to tak nějak vygradovalo, tak se potřebuju svěřit. Máme dvě děti 8 let a miminko. Ani nevím, kde začít, ale mám pocit, že se synem pořád řeším nějaké blbosti. Zaprvé pořád docela huhňá a my mu neustále říkáme s manželem, že mu nerozumíme. Na logopedie jsme chodili. Chodí do první třídy, ve škole mluví určitě lépe, měl tady kamarádku ze třídy a viděla jsem,že více artikuluje. Říkám si, že je mu 8 let, že už by mohl jako trošku více sám fungovat. Neustále po něm musím něco uklízet. Sní svačinu v pokoji nebo obýváku a neodnese talířek do kuchyně (netrvám na tom ať to jí v kuchyni u stolu). Dneska donesl dceři hračky na zem do obývaku, tak jsem mu pak říkala, ať je odnese zpátky do pokoje. Po nějaké době příjdu a na zemi jedna hračka, tak mu říkám, že proč to neuklidil všechno. Asi mu to spadlo prý a už si nevšiml. Často nechává nedovřené dveře od záchodu, prkýnko nedává dolu, ruce si myje tak, že tam strčí snad jen prsty, pak furt řeší bublinky na ruce (hraje si), neumyje si ty ruce pořádně , řeknu mu napij se,tak si jednou lokne. MIlionkrát mu musím říkát napij se pořádně. Večer u čištění zubu, když mu dočišťuju furt hýbe hlavou, neumí normálně stát, dělá furt kraviny. Několikrát za den se mě ptá jestli se může dívat na tv, případně hrát nějakou hru. Dívá se tak hodinu denně na tv. Strašně ho baví lego ninjago a to jsou doma pořád nějaké boje, úplně tím žije...a dneska píšu, protože utíkal na záchod, po něm jsem šla já a na zemi zase načůráno, už se to stalo několikrát a taky několikrát si počůral oblečení během toho čůrání, takže jsem vyšla ze záchodu a ptám se ho jestli není počůraný, samozřejmě mokré slipy a tepláky. NO takže jsem se naštvala a dala mu na zadek a v nervech ho strčila na záchod ať tam o tom přemýšlí, že mi to měl říct a převléct se. Jestli je čuně a bude v počůraných věcech. Jo docela jsem to přehnala, ale říkala jsem mu, že když se mu to někdy stane má mi říct a přípandě se převléct. Pak jsme to probrali, omluvila jsem se a on mi vysvětlil, že se mu přilepil pinďour, tak se zčůral no a utíkal tam na poslední chvíli. Nemá nějak zájem hrát pexeso, dobble, furt jen lego ninjago a tv. Teď ven nechodíme, je nemocný. OD 4 let si furt vrtá nehty, má to jako následek nemoci ruka noha pusa. To mi taky leze na nervy..Jinak jako okolí si o něm myslí, že je to hodný, klidný kluk. Ve škole je šikovný, pečlivý. K sourozenci hodný. Nemůžu o něm vyloženě říct, že by to byl zlobivý kluk, spíš to jsou takové blbiny. I když se někam vypravujeme, zmatky ať dorazíme včas a jestli máme všechno a on místo toho, aby třeba čekal v chodbě, tak musí nahlas zpívat, případně ještě běhat po bytě. tím ten zmatek u příprav ještě zvyšuje. Nevím no, spíš je to tak, že 100x nic umořilo i vola...neustále opakování všeho, běž se převléct, běž si čistit zuby, neodcházej od jídla..Zároveň i na sobě cítím, že jsem prostě více nervozní s těmi dvěmi dětmi, leze mi na nervy po někom (manžel a syn) neustále něco uklízet...Syn mi říkal, že jsem každý večer špatně naladěná. No dcera usíná po osmé hodině, někdy bantuje až do devíti, pak sprcha syn, řešení ať si už konečně čistí zuby, ať mu je můžu dočistit. Jestli má pokoj uklizený...Večer už bych měla ráda chvíli klidu..
@bara88 no ale ten švagr rozhodně extra spokojený s čínskou polévkou na oběd neni
Ale zase ho třeba nikdo nebuzeruje🙂fakt se spíš zaměř na sebe než na druhé
@bara88 heh tak jo. Že neuklidí talíř a nedá prkýnko dolů. Nechceš na mě poslat sociálku ty jo? Fakt prehanis
Nechci ,on ti to jednou vrátí sám
@elu ale ne není. Moje ségra si taky jede celkem na svém písečku. Nějak extra se na chlapa nespoléhá. Je hodně s kámoškama
@bara88 ja ale manžela nebuzeruju. Psala jsem že jsem si s ním promluvila jestli po sobě může více uklízet a on uznal,že tím,že jsem doma že se spoléhá více na to ze to uklidím já. To je buzerace? Ne to jen normální rozmluva manželů.
@ha_ja děkuji,že jsi napsala
Neustále po něm musím něco uklízet.
Si protirecis
@zelenaesmolda protiřečí si pořád
@zelenaesmolda
protireci si ve všem, hlavně že já utocim...8lete dítě neví, že má žízeň a ona za ním běhá s pitím protože je hlidany na nefrologii (to už je tu psáno několikrát) 🤦♀️
Já moc nechápu proč někdy s ním jedna jak s dospělým, někdy jak s miminem...
@veruuu_kubesovic přesně tak ,má si hlídat finance a litá za ním s pitím protože neví kdy má žízeň
@bara88
Hold pilna hospodyňka a služka k tomu a my ji netleskame 🤦♀️ už se i ztrácím kdo je či není miminko a dokonce zjišťuji co vše mi doma nevadí...
@veruuu_kubesovic já si myslím že se v tom ztrácí už i autorka🙂
Chápu ale to, že se nemůže dívat na večerníček, protože si hrál a nestihl uklidit je důsledek. Prostě bohužel, příště musíš rychleji uklízet. Jezdí autobusem nebo co se stane, když v neděli to kapesné nedostane? Já, když jsem byla přibližně ve věku tvého syna, jsem si zapomněla říct o kapesné, mamka také zapomněla no a u autobusu jsem zjistila, že nemám čím zaplatit. Musela jsem si půjčit od kamarádky, byl to trochu stres, ale příště už jsem si dala pozor. Já bych mu to kapesné nedala, možná podle některých matek budu za krkavčí, ale myslím si, že i to dítě potřebuje někdy vystoupit z komfortní zóny, aby si to líp pamatovalo.
@veruuu_kubesovic co to tady meleš? Proč by dítě mělo vědět že má žízeň? Ty zas všude píšeš že máš dítě diabetika a že tvůj manžel jezdí pryč a že třetí chcete pak zase nechcete
@zelenaesmolda ty jsi mi psala proč za ním lítáš já za ním nelitam. To že něco uklidím neznamená že za ním lítám ne?
@bara88 děvče děvče. Já nevím,já si říkám jestli ty jsi v životě nespokojená nebo co,že tady musíš být tak hnusná, sarkastická. Ale nejsem první,která ti to píše co?
Píšeš "neustále po něm musím něco uklízet "
Nespokojena si ty ne?nebo tedy frustrovana🙂
@bara88 ale nelitam za ním jak píše kravinu
@zelenaesmolda prostě to v průběhu dne uklidím. Chápeme?
@bara88 ano občas cítím frustraci ze syna. Ale dokážu komunikovat slušně chápeš? Dokážu se k lidem chovat slušně. Nebudu psát nikomu takovou chujovinu jako ty že mu ani psycholog nepomůže. Co to je za komunikaci?
Nelitaš za ním ale pořád po něm uklízíš🙂ano chápeme se
Sprostá si tady akorát ty. Takže slovo slušně?nevím no
@bara88 jo ty neuklizis,ty pořád jen připomínás
@bara88 a kde?
Však já s pripominanim problém nemám,jsou to děti proboha
Ahoj, jen tě chci upozornit, že pokud budeš takhle dokola doma syna i manžela dusit, vaše vztahy se budou postupně horšit a nemusí to dopadnout dobře. Hodně, hodně jsme musela sáhnout ke kompromisům, zmírnit svoje nároky, nechat ty dva (syna a manžela) žít, dýchat, sobě ulehčit, co to šlo (paní na úklid, dovážka jídla, nákupů, když ej třeba), uvědomit si, že jsou to oba osobnosti, které mají svůj rozum, svůj život, naučit se, že tolerance je velká výzva, možná v rodinném soužití ta největší.
Nikdo nemá právo pardon, buzerovat.
A mmch, děti by se neměly chovat jinak s rodiči, ve škole, u babičky - měly by být své, možná "vychované" - spíš naučené ze společného soužití - aby respektovaly a byly respektované....moje rada - přibrzdi. nech je žít.
Kurde ty to tu máš zmapované!!! Tak bez dělat poskoka tvému 8letemu dítěti a 9mesicnimu co vlastně nikde nevydrží a ty chceš sakra doprčic ať všichni skáčou jak ty piskas...
Hlavně anonymně 🤦♀️ abychom nezjistily co jsi za blbku 😂😂😂😂
Ty nevíš, že máš žízeň? Ví to i dítě nebo jak to zjistil můj 4letak...
Ale jen tvoje dítě je hlídané na nefrologii pardon, žádné jiné dítě hlídané není jen to tvoje...

No je mi jasné proč se z tebou chová jinak