Jak pomoci dcerce, kterou trápí posměšky o vzhledu?
Mám dcerku, ktorá bude mať v srpnu 10 rokov. Nedávno prišla domov s tým, že sa jej vonku smiali kluci, že vypadá ako kluk. Povedala som jej, nech to hodí za hlavu a nech si z toho nič nerobí, veď je to holka ako vyšitá. Ale dnes znovu prišla za mnou s tým istým..že jej nejaký kluk(iný než prvý krát) povedal, že vypadá ako kluk. Moc ju to trápi, stále sa pozerá do zrkadla a myslí si, že je ošklivá a že ani nevypadá ako holka. Je pravda, že sa velmi podobá na svojho brata keď bol v jej veku, ale nikdy by ma nenapadlo, žeby vypadala ako kluk. Má velké modré oči, dlhé řasy, vlasy dlhé po zadok, oblieka sa ako holka, proste ničím mi nepripadá ako kluk. Podla mňa je samozrejme krásná holčička a hovorim jej to často, ale od iných detí ju tieto poznámky dosť trápia. Mňa zas trápi, že takéto veci ohladom vonkajšieho vzhladu musí riešiť už v tomto veku, a že sa tým trápi. Poradíte mi prosím, ako mám túto situáciu riešiť ? Vysvetlovanie, že nevypadá ako kluk, nezaberá. :-/
@zabasamemm osobně bych dceru odhlásila ze školy,šla by až pro vysvědčení,aby s ní nepřišla do styku a i tak bych ji do/ze školy doprovodila

@rozitta Rozprávala som sa s ňou o to, ako má tým deťom odpovedať keď jej niečo také hovoria, ale ona sa proste bojí ozvať sa. Ona sa radšej otočí a s plačom mi pribehne domov. Raz bola vonku s tou spolužiačkou, tá tam mala nejaké ďalšie kamarátky a nútila moju dceru prikývnuť, že sú sesternice. Moja dcera im povedala, že sú spolužiačky, nie sesternice a tá potvora jej to dala pekne vyžrať. Začala po mojej dcere kričať že je klamárka a ponižovala ju. K nej sa pridali aj jej kamarátky, ktoré moju dceru tiež nazvali klamárkou, lebo verili tej holke, že sú sesternice. Dcerka priletela na kolobežke domov, uplakaná, červená, plakala potom ešte dlho, nešla utíšiť. Mala som chuť ísť za tou mrchou a povedať jej svoje. Ale dcera nechcela by som to riešila, bála sa ďalších útokov od tejto spolužiačky.