icon

Jak probíhal u vás první školní den (prvňáček)?

mami29
11. srp 2014

Zajímá mě jak u vás probíhal první školní den, přivítání ve škole.

pavlapl
11. srp 2014

přišli jsme do třídy, děti se usadily, paní učitelka se s nimi přivítala řekla jim co je čeká a cca za 20 minut jsem odcházely. na lavici měly pár drobností. Myslím nějaká kufřík od Krajského úřadu a nějaké omalovánky ( už si to moc nepamatuju).

micka1
11. srp 2014

Syn jde do první třídy teď. Máme se sejít v obřadní síni obecního úřadu kde je přivítají a pak mají ještě přivítání ve škole. Mají si sebou vzít aktovky. 🙂

madre1
6. zář 2014

Slavnostní uvítání venku se nekonalo kvůli dešti,tak nás hned rozehnali do tříd,kde prvňáčky uvítala třídní učitelka,předala jim pamětní listy s medailemi a rodiče poslala do škol. jídelny kvůli informacím o družině.S dětmi si chvíli povídala a pak je s kolegyní poslala na prohlídku suterénu(šatny,jídelna,WC apd.).Rodiče se vrátili do třídy,kde se dozvěděli od třídní pár informací a pak si došli vyzvednout děti ze škol. jídelny.Podle davového šílenství,které se tam po celou dobu konalo,bych usoudila,že to byl spíš 1.den v ZŠ pro rodinné příslušníky žáků,než pro žáky samotné 😅
Jsem ráda,že je to jen jednou za život a že jsme to ve zdraví přežili 😀

jajik25
8. zář 2014

tak mi přišly do třídy,děti si vybraly místa,jako první nás uvítala paní ředitelka,potom pan starosta od kterého dostaly čokoládu a nakonec paní učitelka která nám vysvětlila co a jak,potom si s dětmi chvíli povídala a šlo se domů,syn šel domů nadšený 😀 😉

krystalka
8. zář 2014

My jsme přišli do třídy, tam nás uvítala paní ředitelka, představila paní učitelku, děti si vybraly místa (je jich jen 8 ve třídě) a po chvíli se vrhly do kouta na koberec ke stavebnici a rodiče si povídali s paní učitelkou o tom, co je zajímalo, byli jsme tam necelou hodinku 🙂

lenka_k
8. zář 2014

Naše prvňačka měla jednu hodinu, třeťák dvě. Všichni prvňáčci se podle tříd sešli před školou, učitelky za asistence starších žáků v maskách předali stužky Prvňáček 2014/15. Následoval krátký proslov ředitele a starostky města. Poté šli průvodem školou, starou budovou do nové, kolem špalír ze žáků, kteří jim tleskali. Bylo to moc pěkné. Ve třídě učitelka rozdala dětem pamětní listy Berounský prvňáček a společně s rodiči si děti zazpívaly Prší, prší (den předtím lilo, tak jsme zaháněli déšť 🙂 Rodiče se pak odebrali s družinářkou do družiny pro další info. Kornout dcerka neměla, zato aktovku si rozhodně vzít musela, i když nebyla potřeba 🙂