icon

Jak vybrat hodinky s GPS pro druháka?

nykita
23. kvě 2023

Dotaz. Holky prosím o radu. Jaké hodinky nejlépe s GPS a nouzovým voláním koupit do 2 třídy (po prázdninach bude chodit domu sama).?
Jeden úsek jde přes dost frekventovanou silnici.

Nevyznám se chytrých hodinkách, mobil moc dávat nechci, hodinky by byly praktičtější.

Strana
z7
lucidvork
25. čer 2025
@moundi

@lucidvork Máme Carneo Guardkid+ 4G Tiny modré, dělají se i černé a růžové. Ale barva na funkcích nic nemění, to je hlavně pro děti 🙂 Mně se líbí, že mám přehled, manželovi se to líbí kvůli těm možnostem, co si může všechno sledovat – on je takový fanatik do technologií, pořád si sleduje statistiky, když sportuje, vyhodnocuje si to a tak. Tak teď už to dělají dva 😀

@moundi tak když je to baví 😀 a dítě má alespoň náběh na zdravý životní styl 😀 a normálně máš k nim všechno v balení? Dají se na ně napojit i sluchátka?

ada22
25. čer 2025

Přidávám zkušenosti po měsíci používání. Máme Lamax Watch. Přijde mi fajn, že nejsou tak velké. Aplikace v telefonu celkem přehledná. Dcera z nich telefonuje bez problému. Přijde mi, že někdy se neaktualizuje poloha, ale může to být i operátorem. Zlobí to hlavně mezi školou a domovem, ale je tam rozdíl asi sto metrů. Tak možná i to je důvod, že to není moc velká změna. Lze tam nastavit i okamžitou lokaci a u toho to je většinou již ok. Mají v sobě myslím krokoměr a budík, ale my je máme hlavně na to, aby dcera nemusea mít mobil a mohla mi zavolat, když je venku. Jde tam i nastavit lokalita, kterou když dítě opustí, tak vás to upozorní, ale to jsme ještě nezkoušeli.

vapi32
25. čer 2025
@lucidvork

@moundi tak když je to baví 😀 a dítě má alespoň náběh na zdravý životní styl 😀 a normálně máš k nim všechno v balení? Dají se na ně napojit i sluchátka?

@lucidvork U dětských hodinek máš většinou všechno potřebný už v balení – nabíječku, návod, někdy i náhradní pásek. Co se týče sluchátek, tak většina hodinek nemá klasický výstup na sluchátka, protože primárně nejsou určený na přehrávání hudby. Jsou spíš na volání, GPS, SOS funkce a nějaký ten krokoměr nebo foťák. Ale dítě si s tím stejně najde zábavu 😀

vapi32
25. čer 2025
@ada22

Přidávám zkušenosti po měsíci používání. Máme Lamax Watch. Přijde mi fajn, že nejsou tak velké. Aplikace v telefonu celkem přehledná. Dcera z nich telefonuje bez problému. Přijde mi, že někdy se neaktualizuje poloha, ale může to být i operátorem. Zlobí to hlavně mezi školou a domovem, ale je tam rozdíl asi sto metrů. Tak možná i to je důvod, že to není moc velká změna. Lze tam nastavit i okamžitou lokaci a u toho to je většinou již ok. Mají v sobě myslím krokoměr a budík, ale my je máme hlavně na to, aby dcera nemusea mít mobil a mohla mi zavolat, když je venku. Jde tam i nastavit lokalita, kterou když dítě opustí, tak vás to upozorní, ale to jsme ještě nezkoušeli.

@ada22 To bude možná nějaká chyba, protože my máme Carneo a když sleduju polohu, tak to jako joo, neukazuje to úplně přesně, jak se dítě pohybuje v čase, ale třeba mi to ukáže polohu i o ulici dál, klidně o 10 metrů vedle té původní. Takže celkem přesně vím, kde se pohybuje 🙂

lucidvork
26. čer 2025
@vapi32

@lucidvork U dětských hodinek máš většinou všechno potřebný už v balení – nabíječku, návod, někdy i náhradní pásek. Co se týče sluchátek, tak většina hodinek nemá klasický výstup na sluchátka, protože primárně nejsou určený na přehrávání hudby. Jsou spíš na volání, GPS, SOS funkce a nějaký ten krokoměr nebo foťák. Ale dítě si s tím stejně najde zábavu 😀

@vapi32 tak já myslela aspoň nějak přes bluetooth jestli to nejde, protože mi přijde komfortnější když s dítětem telefonuju tak ať mněhlavně a vůbec slyší například kdyby šlo vedle cesty kde je hluk z aut.

osaka_9
26. čer 2025
@lucidvork

@vapi32 tak já myslela aspoň nějak přes bluetooth jestli to nejde, protože mi přijde komfortnější když s dítětem telefonuju tak ať mněhlavně a vůbec slyší například kdyby šlo vedle cesty kde je hluk z aut.

@lucidvork Na hodinkách se dá nastavit hlasitost a zvuk je fakt čistý 🙂

klar_tek
30. čer 2025
@vapi32

@ada22 To bude možná nějaká chyba, protože my máme Carneo a když sleduju polohu, tak to jako joo, neukazuje to úplně přesně, jak se dítě pohybuje v čase, ale třeba mi to ukáže polohu i o ulici dál, klidně o 10 metrů vedle té původní. Takže celkem přesně vím, kde se pohybuje 🙂

@vapi32 tak to ale je rozdíl jestli je na ulici kterou jsem mu zadala že jí nesmí opustit a jestli je na té vedlejší kam chodit nemá,ne ?😅

drtatko4
30. čer 2025
@klar_tek

@vapi32 tak to ale je rozdíl jestli je na ulici kterou jsem mu zadala že jí nesmí opustit a jestli je na té vedlejší kam chodit nemá,ne ?😅

@klar_tek Nezadáváš tam ulice. Je to spíš takový puntík na mapě, ten někam umístíš a kolem něj se vytvoří kruh, který si můžeš zvětšit nebo zmenšit a to je ta lokalita, ve které se má zdržovat.

ditkla
2. črc 2025
@drtatko4

@klar_tek Nezadáváš tam ulice. Je to spíš takový puntík na mapě, ten někam umístíš a kolem něj se vytvoří kruh, který si můžeš zvětšit nebo zmenšit a to je ta lokalita, ve které se má zdržovat.

@drtatko4 To je celkem chytré řešení 🙂 Už jen aby to i správně fungovalo a nesekalo se to celé. Někdy mi přijde že čím víc funkcí tyto srandičky mají, tím více se pak lagujou..

diaxi
2. črc 2025
@ditkla

@drtatko4 To je celkem chytré řešení 🙂 Už jen aby to i správně fungovalo a nesekalo se to celé. Někdy mi přijde že čím víc funkcí tyto srandičky mají, tím více se pak lagujou..

@ditkla Naše využívají hned pět technologií, aby zajistili co nejpřesnější lokalizaci s přesností až na 5 metrů. Díky tomu máš opravdu spolehlivý přehled o poloze. Opravdu to posouvá bezpečnost na vyšší úroveň 😉

lucidvork
3. črc 2025
@osaka_9

@lucidvork Na hodinkách se dá nastavit hlasitost a zvuk je fakt čistý 🙂

@osaka_9 tak pokud to nějak nešumí tak to je dobře 🙂 Nevíš zda je na to nějaký údaj co se dá porovnat mezi hodinkami? Frekvence to asi nebudou, ale něco na ten spůsob.

moundi
3. črc 2025
@lucidvork

@osaka_9 tak pokud to nějak nešumí tak to je dobře 🙂 Nevíš zda je na to nějaký údaj co se dá porovnat mezi hodinkami? Frekvence to asi nebudou, ale něco na ten spůsob.

@lucidvork Nejsem si jistá, jestli se u některých hodinek vůbec takový údaj vůbec uvádí. Ono asi obecně platí, že čím novější model, tím to bude líp fungovat a hlasový modul bude kvalitnější. Jediné, co mě napadá, co bych poradila, tak poslechnout si to osobně, požádat o předvedení v prodejně, nebo pokud máš někoho v okolí, kdo takové hodinky vlastní…

drtatko4
4. črc 2025
@ditkla

@ditkla Proto tyhle vychytávky je potřeba kupovat jen s funkcemi, které člověk opravdu využije 🙂 Mně třeba vůbec nevadí používat mobil několik let. Můj muž by to nezvládl, ten na něm dělá všechno možné i nemožné. Já ho mám hlavně na komunikaci, hudbu a fotky 😀

klar_tek
7. črc 2025
@drtatko4

@drtatko4 a berou ty hodinky nějak ohled i na to jestli je v tom okruhu silnice?

vapi32
7. črc 2025
@klar_tek

@klar_tek Tak je to rozdíl, ale zas to není, že by byl na druhém konci města. To si podle mě zvládneš ohlídat. A časem i to dítě, až mu dojde, že ho hodinky práskly 😀

vanessia7
8. črc 2025
@vapi32

@klar_tek Tak je to rozdíl, ale zas to není, že by byl na druhém konci města. To si podle mě zvládneš ohlídat. A časem i to dítě, až mu dojde, že ho hodinky práskly 😀

@vapi32 jenom aby je pak nenechalo někde na lavičce a ono zatím přešlo do zakázané zóny 😀 Víme jak to bývá - zakázaný ovoce chutná nejlíp 😀 Ale to si myslim, že si každé dítě dobře rozmyslí, neboť ví co by ho čekalo doma 😀

diaxi
8. črc 2025
@vanessia7

@vapi32 jenom aby je pak nenechalo někde na lavičce a ono zatím přešlo do zakázané zóny 😀 Víme jak to bývá - zakázaný ovoce chutná nejlíp 😀 Ale to si myslim, že si každé dítě dobře rozmyslí, neboť ví co by ho čekalo doma 😀

@vanessia7 To by se asi spíš mohlo stát s mobilem, že ho jen na chvilku položí, zapomene se a odejde bez něj. Ale aby si sundavali hodinky z ruky... Na to přece nemají čas, venku je spousta práce 😀

lucidvork
9. črc 2025
@moundi

@lucidvork Nejsem si jistá, jestli se u některých hodinek vůbec takový údaj vůbec uvádí. Ono asi obecně platí, že čím novější model, tím to bude líp fungovat a hlasový modul bude kvalitnější. Jediné, co mě napadá, co bych poradila, tak poslechnout si to osobně, požádat o předvedení v prodejně, nebo pokud máš někoho v okolí, kdo takové hodinky vlastní…

@moundi A myslíš že to je v prodejně možný? Tam je přece potřeba dát SIMkartu aby to začalo i nějak vyzvánět, ne? Nebo se tam dají svolit nějaké ringtones na základě kterých to může člověk alespon jakž-takž posoudit?

diaxi
9. črc 2025
@lucidvork

@moundi A myslíš že to je v prodejně možný? Tam je přece potřeba dát SIMkartu aby to začalo i nějak vyzvánět, ne? Nebo se tam dají svolit nějaké ringtones na základě kterých to může člověk alespon jakž-takž posoudit?

@lucidvork Abys zjistila, jaký to má zvuk? Je přece rozdíl, když to jen zvoní, a když už telefonuješ.

moundi
10. črc 2025
@lucidvork

@lucidvork Jo, dá se to i v prodejně aspoň částečně posoudit. Většina dětských chytrých hodinek má v sobě už předem nahrané nějaké vyzváněcí tóny, takže si je můžeš pustit i bez vložené SIM karty, jen pro test zvuku. Samozřejmě reálné vyzvánění při příchozím hovoru nebo zprávě funguje až po vložení SIM a aktivaci, ale pro představu, jak hodinky zní, to většinou stačí 🙂 Většina prodavačů s tím počítá, zvlášť když to kupuješ pro dítě 👌

lucidvork
10. črc 2025
@diaxi

@lucidvork Abys zjistila, jaký to má zvuk? Je přece rozdíl, když to jen zvoní, a když už telefonuješ.

@diaxi tomu chápu, jen mi to přijde takový..jak bych to...no prostě i když jdeš na prodejnu kupovat nový mobil tak nekupuješ kvůli skoušce novou simkartu a nezačneš ji tam v obchodě pchát 😀

drtatko4
11. črc 2025
@klar_tek

@drtatko4 a berou ty hodinky nějak ohled i na to jestli je v tom okruhu silnice?

@klar_tek Hodinky samy o sobě ne, ale jak vidíš tu mapu, tak podle toho si to můžeš nastavit.

vanessia7
14. črc 2025
@diaxi

@vanessia7 To by se asi spíš mohlo stát s mobilem, že ho jen na chvilku položí, zapomene se a odejde bez něj. Ale aby si sundavali hodinky z ruky... Na to přece nemají čas, venku je spousta práce 😀

@diaxi pokud by to nebylo schválně 😀 Ale ano to už je o té výchově 😀

klar_tek
15. črc 2025
@drtatko4

@klar_tek Hodinky samy o sobě ne, ale jak vidíš tu mapu, tak podle toho si to můžeš nastavit.

@drtatko4 no mohla tam být nějaké to varování že "Bacha, Vaše dítě se blíži k silnici!" 😀 nebo tak něco 😀 Ale to možná někdy v budoucnu, dnes už ta technologie jde rychle napřed celkem 🙂 Možná v nějaké aktualizaci, až to tedy i hodinky mívají..

vapi32
21. črc 2025
@vanessia7

@vanessia7 No však právě! Ty hodinky jsou fajn, je to ale velká pomoc. Rodiče se na ně můžou spolehnout. Děti mají tisíc nápadů a někdy je fakt těžké předvídat, co je napadne. Ale zase chápu, že to může být dobrá pomůcka, hlavně když to dítě ví, že to má svoje hranice a že to není jen hračka, ale zodpovědnost.

moundi
22. črc 2025

@lucidvork No jo, to určitě ne, ale oni to mají nějak vymyšlené, neboj se. Vždyť i mobil, když si ho koupíš a chceš vyzkoušet, tak taky nepřehazuješ kartu ze svého starého.

diaxi
23. črc 2025
@vanessia7

@diaxi pokud by to nebylo schválně 😀 Ale ano to už je o té výchově 😀

@vanessia7 Tak tomu zase nevěřím, že by nějaké dítě dobrovolně nechalo někde venku chytré hodinky. To by se muselo stát fakt něco extra...

marge_s
23. črc 2025
@klar_tek

@klar_tek technicka: co bys delala kdyby ti to tohle hlasilo 🤣

moundi
23. črc 2025
@marge_s

@klar_tek technicka: co bys delala kdyby ti to tohle hlasilo 🤣

@marge_s Já předpokládám, že asi nic. Možná je ta otázka mířená spíš tak, jestli to nějak neupozorní na nějaký frekventovaný cesty nebo oblasti, nevím, jen hádám.

marge_s
23. črc 2025
@moundi

@marge_s Já předpokládám, že asi nic. Možná je ta otázka mířená spíš tak, jestli to nějak neupozorní na nějaký frekventovaný cesty nebo oblasti, nevím, jen hádám.

@moundi ja se totiz znam, ja byvh zacla vysilovat a pohltila by me ta bezmoc ze na dalku stejne nic nevymyslim 🤣

Strana
z7