Mobil nebo GPS hodinky?

rajecka
17. kvě 2019

Na začátku svého příspěvku předesílám - ano, jsem vrtulníková matka, nebo jak se tomu dnes říká 🙂 Takže bych si tu nerada vyslechla, že jsem magor a ať nekupuju nic 🙂 Dcera nastupuje do první třídy a i když nebude chodit sama, chci aby měla možnost se s námi kdykoli spojit. Líbí se mi hodinky s GPS, primitivní obsluha, jen tak je někde neztratí a já se budu cítit klidná, když budu vědět, že je tam kde má být 🙂 I když je mi jasné, že ani to není samospasné, protože když jí někdo unese, nejdřív jí ty hodinky sundá, ale tak nestojí to zase majlant, takže mi to za nějaký ten minimální pocit bezpečí stojí. Ale na druhou stranu je dost drobná a hodinky poměrně velké, nevím jestli je to pohodlné, aby je nosila celý den, jestli nebude lepší pořídit nějaký jednoduchý mobil, který může odložit a neobtěžuje jí. A volat z telefonu je určitě příjemnější jak mluvit do hodinek 🙂 Ale zase cena mobilu bude přeci jen vyšší, než hodinek, takže případná ztráta by nás bolela víc.

Jakou máte vy zkušenost?

janawaes
17. kvě 2019

Nemam tedy primou zkusenost ale kdyz jsem shanela hodinky pro sebe videla jsem i par detskych a myslim si ze pokud chcete aby za neco staly tak vas vyjdou taky na pekny balik a jak pisete jsou vetsinou celkem robustni a diteti ktere ma 6 nebo 7 let by mohly vadit cely den na ruce takže asi bych volila nejaky levnejsi telefon a nahrat appku

berenika39
17. kvě 2019

Pokud už tedy chceš dávat (chápu, každý to má jinak) tak spíše běžný mobil. Jen - musí být schopná si po vyučování mobil zapnout, mít ho u sebe tak, aby slyšela zvonění, zvednout to a tak. V šesti, sedmi letech děti ještě podle mě nerozumí - nemají tu zodpovědnost. další možnost možnost mobil s tarifem s daty, a aplikaci na hlídání, kde je.
https://play.google.com/store/apps/details?id=c...
Hodinky jsou mega velké, zkoušeli jsme pro syna, 11 let, a nechtěl je ...

makronka222
17. kvě 2019

Ja planuju detem - kdyby se neco stalo aby meli neco s Gps. Jako dalsi vec mobil k tomu

ivular
18. kvě 2019

Já slyším velmi dobré reference na GPS hodinky, nicméně pořídila bych je až ve chvíli, kdy bude dítě někam chodit samo. Člověk se kdykoliv může mrknout, kde dítě je, aniž by jej bombardoval telefonáty. To sundání z ruky - jsou hodinky, které na toto mají detektor, což mi připadá jako další výhoda oproti mobilu.

ada22
20. zář 2019

@rajecka Mohu se zeptat, zda jste nakonec pořídili hodinky? Uvažuji o nich nyní pro dceru osm let. Sem tam jde sama za kamarádkou nebo napřed na hřiště. Mobil ji úplně dávat nechci.

blahova_andrea
25. říj 2020

nikdo tu gps hodinky se sim kartou nepoužívá? 😲

ada22
25. říj 2020

Koupili jsme je, ale vybrali jsme spatne. Na telefonování trochu uzivatelsky náročnější. GPS zrovna moc nefungovala, ale to mohlo byt operátorem. No čekala jsem
od nich víc. Staly cca 900 kc. Nakonec dcera dostala starý tlačítkovy telefon.