icon

Jak vybrat hodinky s GPS pro druháka?

nykita
23. kvě 2023

Dotaz. Holky prosím o radu. Jaké hodinky nejlépe s GPS a nouzovým voláním koupit do 2 třídy (po prázdninach bude chodit domu sama).?
Jeden úsek jde přes dost frekventovanou silnici.

Nevyznám se chytrých hodinkách, mobil moc dávat nechci, hodinky by byly praktičtější.

Strana
z7
vapi32
18. zář 2025

@vanessia7 Například když odpadl kroužek a museli skončit dřív, mohl mi hned zavolat, jestli má jít domů nebo na mě počkat. I venku, když je s dětmi, vím, kde jsou. To i sousedka říká, že je to fajn věc. K tomu nastavení zóny, kde se má zdržovat, jsme se zatím uchýlit nemuseli, ale máme to taky vyzkoušené. Nenapadá mě takhle rychle, co bych ještě zmínila, ale je toho víc. Můžu průběžně doplňovat 😀

klar_tek
18. zář 2025

To se dá i zona nadstavit, že vás upozorní, když překročí určité hranice?

diaxi
19. zář 2025

@vanessia7 Proto se tím netřeba zbytečně nechat ovlivňovat. My jsme měli tento týden právě rodičovské sdružení a řešili jsme mobily, hodinky, airtagy a takové věci. No co ti budu povídat, názory byly také různé…

diaxi
19. zář 2025

@klar_tek Jo, dá se to nastavit i jako určitá oblast, v aplikaci si vybereš hranici (zónu), a hodinky tě upozorní, když se dostaneš mimo tuto oblast. Je to fajn, protože pak nemusíš neustále kontrolovat hodinky, a přesto máš přehled 🙂

ditkla
19. zář 2025

@diaxi To všechno když najednou přenastavíte, neseká se to? Ještě i tu oblast...

drtatko4
22. zář 2025

@ditkla Proč by mělo? Právě naopak, je tam spousta věcí, které si normálně můžeš nastavovat kdykoli potřebuješ. Nejlepší je si to prostě zkontrolovat, v aplikaci to máš všechno přehledně ❤

lucidvork
22. zář 2025

@diaxi už delší dobu zvažuji, že k těmto vánocům koupím neteřince něco takového, ale stále si nejsem úplně jistá. jestli jí to vůbec ve škole povolí. protože mimo školu je pořád se sestrou, takže by to pro ni bylo zbytečné. nevíte někdo, jestli to ve školách teda povolují?

ada22
22. zář 2025

U nás hodinky ve škole mohou mít, ale musí je mít v režimu, buď vypnout nebo na nich mít nastaveno režim škola. Na těch našich jde nastavit čas od kdy do kdy je ve škole. Jinak hodinky jsou spíše větší, takže třeba dcera je má většinou v aktovce. My je kupovali hlavně na dobu, kdy jde odpoledne ven. Poradila bych se s rodičema, zda je vůbec využije.

moundi
23. zář 2025

Já byla ale překvapená, jaké jsou rozdíly ve velikosti těch hodinek. Když mluvíme pořád o dětských, některé jsou fakt velké i na dospělou ruku.

vanessia7
23. zář 2025

@vapi32 vidíš, takhle jsem se na to nedívala, že to může být super.
@diaxi ano, vždyt názory jsou různé, ale škola by asi měla vydat jasné stanovisko, jestli to děti opravdu mohou používat, nebo ne.

moundi
2. říj 2025

@vanessia7 No právě, oni to taky dělají. Ale vždy se dá najít nějaká skulinka, jak se tomu vyhnout a udělat si to po svém 😀
Já nejsem za obcházení pravidel, vůbec ne. Ale proč by ti odpovědní měli trpět kvůli pár nevychovaným dětem.

vanessia7
2. říj 2025

@moundi to tak vždycky je. Škola si vybere pohodlnější cestu a raději to zakáže všem, než aby konfrontovala těch pár rodičů, kteří by si měli s dětmi udělat pořádek.

drtatko4
3. říj 2025

@ada22 To zase není úplně pravda, že jsou všechny velké. Když se podíváte třeba na Carneo model Tiny, tak ty jsou opravdu příjemné velikosti. Na malé dětské ruce nevypadají směšně, na rozdíl od některých jiných hodinek. Za mě je to určitě kritérium, podle kterého se hodinky vyplatí vybírat.

lucidvork
3. říj 2025

@drtatko4 takže máte tyto hodinky? A jste s nimi spokojená? Chci je dát jako dárek k Vánocům, tak jsem ráda, když někdo napíše ze své vlastní zkušenosti.

vapi32
6. říj 2025

@lucidvork Velmi dobrý nápad na dárek. Mám ráda, když se dávají takové dárky, které jsou i nějak užitečné. A ne jen něco, že jen aby bylo 🙂

lucidvork
6. říj 2025

@vapi32 snažím se vždycky dávat dárky, které jsou užitečné, které si daní lidé přejí a které nejsou jen lapače prachu😂

vapi32
8. říj 2025

@lucidvork A navíc, když je dárek praktický, tak i pokaždé, když ho používáš, tě napadne, kdo ti ho dal. Taková maličkost, ale potěší víc než nějaká ozdoba na poličku 😄 I něco malého, ale fakt užitečného, potěší víc než veliké, ale nepoužitelné věci.

ditkla
8. říj 2025

@drtatko4 Myslela jsem, že to bude moc zapnutých funkcí na hodinky, tak by to někdy mohlo zblbnout.

diaxi
9. říj 2025

@ditkla Neboj, moderní smart hodinky jsou navržené tak, aby všechny funkce spolu hladce spolupracovaly 👏 Pokud se někdy objeví nějaký drobný zádrhel, obvykle stačí aktualizace softwaru nebo restart hodinek. Takže zblbnout by to nemělo.

klar_tek
9. říj 2025

@diaxi byla jsem překvapená, že se dá nastavit oblast. Ale podle mě, když už jsou tyto možnosti v moderních IT věcech, nemělo by to rozhodně způsobovat technické problémy. Snad to alespoň pořádně testují😉

moundi
10. říj 2025
@diaxi

@ditkla Neboj, moderní smart hodinky jsou navržené tak, aby všechny funkce spolu hladce spolupracovaly 👏 Pokud se někdy objeví nějaký drobný zádrhel, obvykle stačí aktualizace softwaru nebo restart hodinek. Takže zblbnout by to nemělo.

@diaxi Tak alespoň já jsem taková, že mi vyskočí kdekoliv jakákoliv aktualizace a hned na to klikám, aby se udělalo, co je potřeba 😀

vanessia7
10. říj 2025

@moundi já zase dělám všechno na mobilu, i dnes. Udělala jsem aktualizaci softwaru a málem jsem omdlela, jak mi to zpomalilo telefon. Naštěstí na pozadí ještě dobíhaly nějaké procesy, takže potom už to šlo normálně.

vapi32
13. říj 2025

@vanessia7 To mi ani nepřipomínej. Minule jsem přišla k mámě na návštěvu a říká mi, že jí ten mobil nějak jede pomalu, že asi je rozbitý. No, hned jsem věděla přesně, v čem je problém. Hodinu trvalo, než proběhly všechny možné aktualizace. Od té doby si nestěžovala 😀

vanessia7
13. říj 2025

@vapi32 Když vezmu mamčin telefon do ruky, většinou má plnou paměť. A to vím, že mě čekají hodiny přesouvání fotografií a jejich třídění. Darmo ji učím, že si má vytvářet alba, ona na to prostě zapomene a pak jen lamentuje, že má telefon plný 😀

moundi
14. říj 2025

@vanessia7 Proto u hodinek jsme si stanovili pravidlo, že se s nimi bude fotit minimálně. Raději půjčím telefon, ať si vyfotí, co potřebuje 😀 Ne že by ty hodinky nezvládly, ale byla by to pro mě jen zbytečná práce navíc 😀

klar_tek
14. říj 2025

@vanessia7 Tohle jsem naštěstí své rodiče naučila hned na začátku, abychom se vyhnuli dvojí práci. Zatím to zvládají, ale je pravda, že když jedeme někam společně na výlet, fotím hlavně já.

drtatko4
15. říj 2025

@klar_tek Ale tak jiné je to u dětí a jiné u starých rodičů. I když… no nevím… Někdy ten rozdíl až tak velký není 😀

vanessia7
16. říj 2025

@klar_tek máma se opravdu snaží, chvilku si i třídí fotky, ale pak na to zapomene a je z toho problém. Naposledy to tak zaházela, že jsem jí musela vyndat SD kartu a naformátovat ji.

diaxi
21. říj 2025

@moundi Za takové lidi jsou podle společnosti rádi. Protože to bereš zodpovědně. Ty aktualizace totiž nedělají jen tak z nudy, protože by neměli co jiného na práci. I když se to někdy může zdát jinak. Ale je to tím, že si lidé rychle zvyknou na něco a pak se jim špatně mění zaběhnuté návyky a fungování. Ale kde bychom byli, kdybychom pořád zůstávali jen u toho samého? Nikdo by se ani nedozvěděl o těch smart hodinkách 😀

vanessia7
21. říj 2025

@diaxi Proto ty aktualizace vždy spouštím, jen to někdy trochu trvá a seká se to, než všechno proběhne. To je celé, ale jinak se mi většina líbí a je opravdu užitečná.

Strana
z7