Jak vybrat hodinky s GPS pro druháka?
Dotaz. Holky prosím o radu. Jaké hodinky nejlépe s GPS a nouzovým voláním koupit do 2 třídy (po prázdninach bude chodit domu sama).?
Jeden úsek jde přes dost frekventovanou silnici.
Nevyznám se chytrých hodinkách, mobil moc dávat nechci, hodinky by byly praktičtější.
@moundi A podle mě ani nevědí, co všechno můžeš sledovat. Protože nač by měli v telefonu – pokud nějaký vůbec mají – nainstalovanou aplikaci na hodinky. Možná ani nevědí, že se to dá takto využívat. Vědí jen, že přes ni jim můžeš zavolat nebo tak něco. Na jednu stranu je fajn, že v tomto ohledu žijí v nevědomosti 😄
@klar_tek Dnesni deti toho podle me vi vic, nez by musely 😀 Vzdy ale rikam, ze vsechno je o vychove. Netreba delat vylozene nejake tajnosti ani kolem tech hodinek. My jsme si rekli, co vsechno se s nimi da delat, co se tam da zkontrolovat a jak se daji vyuzit. Ale nemusi vedet, že obcas jako maniacka vsechno sleduju 😀
@ditkla Proto mám na mobilu heslo už odjakživa. Ne že bych si myslela, že by se tam Filip dostal a schválně něco vyváděl. Nejde o to, že bych mu nevěřila, ale když byl menší a přistihla jsem ho s mobilem v ruce, jak si s ním hraje, měla jsem aspoň jistotu, že tam něco nepomačká. Vždyť kolik už bylo případů, kdy malé děti něco objednaly nebo provedly nějakou „neplechu“ 😄
@vapi32 Mobil si zaheslovávám kvůli sobě. Už tolikrát se mi stalo, že se mi v kabelce sám zapnul, omylem jsem někoho vytočila nebo dokonce poslala zprávu. Naposledy se mi podařilo omylem zavolat šéfovi. Totiž předtím jsem ukončila hovor, ale telefon jsem nezablokovala a rychle jsem dávala nákup do tašky.
@moundi To teda ne 🙂 Z tohohle pohledu jsou hodinky opravdu praktické. Hlavně je nemusíš hledat po celém bytě, jako já občas s mobilem. A o synovi ani nemluvím 😀 My jsme si na ně úplně zvykli. Každý den si voláme, hlavně když ho jdu vyzvednout do školy nebo někam jinam, tak mu zavolám, aby byl připraven. Už jsem se totiž načekala kdysi na parkovišti před školou.
Mě by zajímalo, čím jste se řídili. Jasně, že funkce a tak dále. Ale do jaké míry jste brali v potaz třeba cenu. A neříkejte, že ne – každý přece kouká na ceny 😀
@osaka_9 Vždyť právě, hlavně když tu nejsem nonstop. Stejně se ani nedá být pořád online nějak dlouho, abych čekala na odpovědi nebo si všechno četla. V podstatě by mě zajímalo, které funkce jsou podle tebe důležité a které reálně i používáš. Protože se nedokážu rozhodnout, do kterého modelu jít…
@ditkla Tak určitě je nejvíc používáme, když si potřebujeme zavolat. Nejsou to nějaké dlouhé hovory, my jen rychle vyřídíme, co potřebujeme. Ale volat můžeš samozřejmě, jak dlouho chceš 😀 A sleduju polohu, to je jasné. A i zprávy, přiznávám 😀 Třeba taky je fajn, že máme nastavené, že cizí čísla mu nezavolají. Jen ta, která má uložená.

@moundi Tak úplně jedno to těm dětem není, pokud už jsou puberťáci, asi mají své ne zrovna čisté úmysly 😂 Ale obecně ano, v podstatě to, co oni chtějí, ty hodinky zvládají.