icon

Jak vybrat hodinky s GPS pro druháka?

nykita
23. kvě 2023

Dotaz. Holky prosím o radu. Jaké hodinky nejlépe s GPS a nouzovým voláním koupit do 2 třídy (po prázdninach bude chodit domu sama).?
Jeden úsek jde přes dost frekventovanou silnici.

Nevyznám se chytrých hodinkách, mobil moc dávat nechci, hodinky by byly praktičtější.

Strana
z7
pettypet
6. čer 2023

@nykita my dali už rovnou mobil. Hodinky měla kamarádka pro syna. Vydržely nabité max 48 hodin a s voláním byl taky občas problém. Cenově se blizily mobilu a za rok ten telefon stejně porizovali. Já to chápu, že jakmile mobil dite pohltí, není cesty zpět. Moje děti mají nastavena všechna možná omezení. Hrát hry smí jen 30 min denně a jen když mají vše splněno, ale stejně to neni optimální. Starší to zvládá dobře, druhacek úplně vždycky ne. Každopádně jezdí sami i na hudebky a za mnou vlkem do vedlejšího města, tak jsem ráda, že se mi kdykoliv dovolaji. Teď jim tam chci nahrát ještě jejich platební karty...

luciksima
6. čer 2023

Dcera má úplně obyčejný do 1000 Kč už 3 rok a paráda jo musí se nabíjet každý den ale volají super za ty peníze jsme spokojený má je hlavně ven aby jsme mohli zavolat .u nás lepší než mobil u toho se bojíme že by ho ztratila všude všechno zapomina

zuxu
25. čer 2023

@luciksima a co je to za značku prosim?

mdch91
25. čer 2023

My mame carneo, jsem spokojena. Mobil jim porizovat zatim rozhodne nehodlam.

moundi
1. dub 2025

Chtěla bych obnovit téma a zeptat se, jestli si někdo v poslední době kupoval smart hodinky. Prohlédla jsem si starší příspěvky, ale v těchto směrech jde pokrok hrozně rychle dopředu, určitě jsou i mezi těmi hodinkami nějaké novinky 🙂

vanessia7
1. dub 2025

@moundi a máš néjaké konkrétní požadavky? Je pravda že je toho hodně na trhu ale každý máme jiné priority 🙂

moundi
1. dub 2025

@vanessia7 Asi ani ne, takové základní. Aby se dalo volat, videohovor potěší, ale není to podmínka. A chtěla bych tam i to sledování polohy. Nevím, co dalšího tam obvykle bývá 🙂

vanessia7
1. dub 2025

@moundi Tak co jsem já viděla někde bývají i hry ale upřímně mně se to moc nelíbí protože mi přijde že si na tom dítě může kazit oči když je to taková malá obrazovka. Ale tyto základy mají zřejmě všechny takže skus se soustředit i na něco jiného při výběru 😀

moundi
2. dub 2025

@vanessia7 Chci tam to sledování polohy a chci hovory. To je vše. Ostatní už bude jen bonus 😀 Jo a ještě bych ocenila, kdyby nebyly obrovské. Protože kolegyně kupovala dceři na Vánoce nějaké a přišly mi hrozně velké, i když si je ona zkoušela dát na ruku.

ada22
2. dub 2025

S dovolením se připíchnu. Dcera nyní začala lítat sama venku, tak po něčem koukám. Požadavky přesně jako @moundi nic velkého, hovor, lokalizace a kdyby tomu chvilku vydržela baterka 🙂.

ditkla
2. dub 2025

@moundi a to boli original dětské? A nebo možná byli takové velké aby si tam dítě lépe samo přečetlo zprávy nebo kdo mu volá.

moundi
3. dub 2025

@ada22 No jasně, baterka by mohla vydržet co nejdýl. Nevím, jak dlouho to tak vydrží. Ale snad aspoň víc než den. Protože každý den je dávat na nabíječku, to se mi moc nezdá, aby se rychle neopotřebovala.

moundi
3. dub 2025

@ditkla Jo, to byly originál dětský chytrý hodinky. Ale ani nevím, jaká to byla značka, to neřeším, ani se v tom nechci hrabat, protože takový nechci 😀 Displej byl normální, žádnej obrovskej, ale vypadalo to spíš jako taková krabička s řemínkem na ruce. Jako hračkářský hodinky na bonbóny 😀

klar_tek
4. dub 2025

@moundi no tak to ne vůbec 🙈 když už mám za něco takové dát peníze tak ať to funguje jak má, ale ať to i nějak vypadá.

ada22
4. dub 2025

Tak nakonec jsme koupila na onom bazaru lamax watch y2. Nový jsou raketa a potřebují to hlavně jen na pár odpolední v týdnu, kdy jde ven s kamarádkou. Tak snad budou ok. Pak poreferuji případně mohu vyfotit na ruce.

vapi32
7. dub 2025

@ada22 Určitě, mohla bys. My jsme zase kupovali hodinky od Carneo a měly by být menší, aby lépe seděly na ruce a celkově byly vhodnější pro dětskou ruku. Podle mě jsou úplně fajn. Tak bych aspoň viděla, jak sedí jiné 🙂

vanessia7
7. dub 2025

@vapi32 a nemáš taky nějaké fotky? Zajímalo by mně tohle porovnání jelikož si to neumím představit na takové dětské malé ručce.

drtatko4
8. dub 2025

To jsou přesně dvě značky, mezi kterými jsme se taky rozhodovali 🙂 Takové ty lepší, když chceš hodinky, které něco vydrží a něco snesou.

vapi32
9. dub 2025

@vanessia7 Vykutrala jsem takovou fotku, ale není aktuální, jak můžeš vidět 😀 Ještě tam nebyla ani karta vložená, ale už je musel zkoušet. Ale tak pro představu zatím snad stačí 🙂

vanessia7
9. dub 2025

@vapi32 jééé a ty jsou celkem šikovné 🙂 Když si to představím že to je fakt malá ručka 🙂 Ta tapeta kozmonauta tam už byla nebo se to dá nějak nastavit po svém? 🙂

vapi32
10. dub 2025

@vanessia7 Děkuji, mně se taky líbí 🙂 Ta tapeta tam už byla a jsou k dispozici i jiné na výběr. Teď frčí na vesmíru, planetách, kosmonautech, takže bylo jasné, co si tam dá 😀

ditkla
11. dub 2025

@moundi ale tyto co jsou tady na fotce vypadají šikovně celkem 🙂 @vapi32 a simkarta tam jde jakákoli? není to nějak že by to podporovalo jenom jednoho operátora?

denski24
11. dub 2025

@nykita máme tyto a jsme spokojeni :CARNEO GuardKid+ 4G Platinum blue

diaxi
11. dub 2025

@ditkla V tom by neměly být žádné rozdíly. Některé hodinky dávají rovnou i SIM kartu. Ale můžeš si tam dát jakoukoliv, nemusíš tu, co je přibalená. Na druhou stranu by byla škoda to nevyužít 😎

klar_tek
14. dub 2025

@diaxi A nevíš, jestli na ní je i nějaký kredit, nebo k čemu tam vlastně ta SIM karta je?

moundi
14. dub 2025

@ditkla I mně se takhle líbí, ale klidně bych přijala i víc fotek. Dívala jsem se na ně i na internetu, na stránkách, v e-shopech, ale tam nejsou takové reálné fotky, víš, že by je měly děti na ruce. Dívala jsem se i podle rozměrů, ale nepřišly mi tam nějaké zásadní rozdíly mezi těmi hodinkami.

vanessia7
15. dub 2025

@moundi jo to znám když je to použitý nějak jen přes photoshop že je to na té ručce jenom jako doděláno a poupraveno 🙈
@vapi32 takže si tam můžu nahrát i nějakou vlastní fotografii například? jinak disponují všechny tyto hodinky přední kamerou nebo to mají jen některé?

ditkla
16. dub 2025

@diaxi to je pravda, nemusí si člověk dělat nějaké starosti nazvyš.
@moundi nevíš jestli jsou vodotěsné?

ada22
21. dub 2025

Tak konečně přidávám fotku. Jde o lamax watch y2 měly by být voděodolné do 1 m. Když kupujete nebo prodáváte, tak je dobré hodinky nastavit do továrního nastavení. Naštěstí prodávající v pohodě, takže jsme doladily. Jinak samotná navigace v hodinkách přehledná. Jdou přidat i kontakty na kamarády. Hodinky jsou na ruce devítileté dcery. Patří spíše k větším dětem.

drtatko4
22. dub 2025

Vypadají dost podobně takhle, když si porovnám ty fotky. Ale zdá se mi, že Carneo má větší displej, takže působí o něco líp.

Strana
z7