Kde zjistím, kam spádově patříme do ZŠ?
Ahoj maminky,
nevíte některá zda někde zjistím kam spádově patříme do zš?Děkuji za pomoc.
přímo v té škole?
Na stránkách města?
Určitě na městském úřadě - buď na jeho webu, nebo se tam přímo obrátit s dotazem.
@luka_lu v nějaké ZŠ kde bydlíte ale pro příští rok je už po zapisech
Ještě by stihli náhradní terminy, bývají ca za 14 dni
.
@terezapetrova ještě není po zápisech, někde jsou až na konci dubna.
@luka_lu U nás to školy uvedené nemají a nedávno jsem našla rozpis v novinách, ale naše část tam nebyla. Tak jsem psala přímo na městský úřad, odbor školství. Paní mi odpověděla během dne. My ani spádovou školu nemáme, takže ne všude spádové školy určené jsou.
@betelgeuzz A jak se tp resi v pripade, ze dítě všechny okolno, které logicky důa dostupnosti přicházejí v úvahu, mají plno, místa jen pro děti zesve obce, když žádná škola nemá povinnost to dítě přijmout?
@luka_lu Zrovna Jinačovice jsem nedávno hledala a nepodařilo se mi to zjistit. V Žabovřeském zpravodaji totiž byl zápis z jednání zastupitelstva, kde se rozhodli udělat společný školský obvod s Jinačovicemi a spádová škola by pak byla nám. Svornosti. Letos to ještě neplatí, ale od příštího roku by mělo (pokud se to schválí i na Magistrátu). Asi bude nejlepší zeptat se na úřadu. Obec má povinnost zajistit dětem školu, tak by Ti měli říct, která to letos je.
@netopejr do spádové školy dítě musí přijmout. tam není plno neplno....
@berenika39 Úplně to tak není. Školy nejsou nafukovací a opravdu se může stát, že nejsou kapacity pro všechny spádové děti. Informace z MŠMT jsou následující:
"Pokud škola nemá dostatečnou kapacitu pro všechny spádové dět (ať už v důsledku zastaralé obecně závazné vyhlášky, která nereflektuje novely právních předpisů, nezohlednění populačního boomu či přehlašování trvalých pobytů), zůstává povinností obce zajistit podmínky pro plnění povinné školní docházky dětí s místem trvalého pobytu na jejím území a dětí umístěných na jejím území ve školských zařízeních pro výkon ústavní výchovy nebo ochranné výchovy, které se nevzdělávají ve školách zřízených při těchto školských zařízeních.
Obec může zajistit plnění povinné školní docházky v základní škole zřizované jinou obcí nebo svazkem obcí."
@terezapetrova určitě není všude po zápisech, to si obec určuje sama (daný je např.že v dubnu). U nás probíhají zápisy do ZŠ až příští týden
@vilibalda jansě, ale musí ti zajistit místo - na rozdíl od nespádové školy, kde ti řeknou, že smolík☹
@netopejr to nevím, u nás ve městě není na školách přetlak, v podstatě všude berou všechny přihlášené, tak proto asi město nemělo potřebu určit všem spádové školy.

@luka_lu my to mame na webu skoly...