Návštěvy dětí doma. Jak často mají vaše školní děti doma návštěvy?

3. zář 2023

Diskuse o krmení návštěv mě inspirovala :D
Jak často mají vaše školní děti doma návštěvy? Dcera 8 let je společenská, je skoro každý den po škole venku, ale často i u někoho doma. Já pak mám pocit, že bychom to měli nějak oplatit, ale pracuju na fulltime, takže domů přijdu v lepším případě v pět a už je čas dělat úkoly, večeři, logopedii...Přes týden tna to zkrátka není čas. Občas tu máme někoho na víkend, ale upřímně máme celkem 3 děti (další je introvert, ten na návštěvy nechodí, a třetí je ještě malý) a máme toho s partnerem sami dost. Děti už si umí hrát i samy, že o nich nevíme, ale když přijde návštěva, jsou pobláznění a hrozně řádí - moje nervy. Zkratka nemám potřebu tu mít návštěvy, ale zase se pak cítím blbě vůči jiným. Tak nějak spolíhám na to, že ostatní rodiče jsou asertivní a když by jim moje dcera vadila, řeknou dětem, ať jsou radši venku. Jedni známí mají doma někoho každý den (maminka půlúvazek), asi na to mají čas/energii...Jak to máte vy? Myslíte si, že návštěvy by měly být 50/50 nebo by vám nevadilo, že si děti zvou kamarádky domů a ony si je pak už nepozvou?

kristyn86
3. zář 2023

Ja teda jeste nemam skolni deti. Syn ted pujde do skoly a dceri je 4,5 let. Syn tu parkrat mel kamarada,ale je to spis za trest,protoze tu radi a delaji bugr...Dcerka uz byla nekolikrat na navsteve u jinych kamaradek a dokonce i maminkou zvana,ze si holky krasne hraji a ona ma pak naopak klid a cas si neco udelat. U nas jestevdcerka kamaradku nemela a to z casovych duvodu. Kdyz ji vyzvednu drive ze skolky,tak manzel jeste doma pracuje. Takze cas by byl po 17 hodine,coz nam casove pak uz moc nevychazi. Ja jsem treba v detstvi byla zvykla byt snad kazdy den u kamosky-sousedky. Ona k nam nesmela,protoze mela alergii na kocky a my kocku meli. Ale je pravda,ze o nas jeji rodice vubec nevedeli,ze jsme si fakt hrali v pokoji a byli jsme zvykle po sobe i uklidit.

autor
3. zář 2023

@kristyn86 No u nas jak rikas delaji bugr...Musi se jim clovek venovat, aby nezlobily. Ty dcery kamaradky jsou vetsinou jedinacci nebo maji sourozence treba o 10 let starsiho v jednom pripade. Takze treba dve holky u nich doma jsou spolu v klidu, pubertak je hlida a rodice jeste v praci....U nas jsou deti vekove u sebe, takze cela grupa si hraje spolu, i kdyz jsou to kluci i holky, a to se pak prehlidnout opravdu neda:D

krisstina93
3. zář 2023

Syn si občas přivede spoluzacku když jdou rovnou ze školy, ale moc často ne, má časově náročný krouzek a většinu odpoledne v týdnu je na treninku takže je s kamarady tam, spis o víkendech běhá po kamaradech, má partu i u každé babicky v sousedstvi.

drzticka81
3. zář 2023

Navstevy maji vyjimecne. Pres tyden maji narocnou skolu, krouzky, uceni. Rikam si, ze nekdy v patek treba na oplatku nekoho pozvem, ale to uz nemam silu ja - ja si chci vikend odpocinout, jsem ucitelka na 1. stupni, takze mam deti az nad hlavu - plus ty nase tri doma. Prostredni dcera je taky spolecenska, ale tu zvou k nim. A presne - kamaradky maji starsi sourozence, takze jim supluje to hrani si s nekym. Coz my nepotrebujeme, ty nase tri jsou zvykle si spolu pohrat a kdyz prostredni vypadne, ta nejmladsi je smutna, ze si nema s kym hrat - coz taky nemam rada.

radecka1
3. zář 2023

Dětské návštěvy u nás doma mi vyloženě vadí. Asi je to tím, že nemám jedináčka a jen moje děti rozhodně nesedí v koutě. Máme nejlepší kamarády s dětmi, tak jejich děti u nás občas bývají, ale rozhodně víc bývají moje děti u nich. Kamarádce to nevadí, starší vyžene do lesa a neví o nich a mladší si spolu opravdu pěkné hrají. Snažím se jí to oplácet. Občas přežiji i nějaké jiné dítě u nás, ale velmi zřídka. Většinou jsou rodiče moji kamarádi. Mám náročnou práci na kterou chci mít klid a děti mají v týdnu hodně aktivit, tak na návštěvy nebývá čas, spíš o prázdninách. A úplně se děsím toho, že by u nás někdy v budoucnu chtěl bydlet přítel/přítelkyně dětí (středoškoláků), jak je dnes docela obvyklé. To doufám, že nikoho ani nenapadne.

autor
3. zář 2023

Ja jsem rada, ze to ma nekdo stejne...pamatuju se, jak kdyz jsem byla mala, nasi taky vecne unaveni a jak mi vadilo, ze si nemuzu nikoho domu pozvat, nebo kdyz byly vymenne pobyty doma, ze jsem se skoro bala to hlasit, protoze jsem vedela, ze to nase bude obtezovat. Ale ted uz to chapu no. V okoli snad vsichni jedou na pohodu s castecnym uvazkem nebo maji nejakou flexi praci, ze jsou pokazde odpoledne doma, kdyz tam deti prijdou hned po skole. Nebo tam nejsou vubec a hlidaji starsi sourozenci, takze jim ty deti nevadi, protoze je vubec nevidi. Ja moznost puluvazku nemam a je to prace, kterou mam jinak hodne rada, menit ji nechci (a taky ty 3 deti musime uzivit:D ) (krouzky mame taky, ale nic vykonnostniho, takze ma dcera dost casu i mimo)

autor
3. zář 2023

@radecka1 na skole jsem prespavala u pritele ve 2+1 nekolikrat do tydne....ted zpetne to vidim, ze ty jeho rodice museli snad byt svati.

zuzazidkova
3. zář 2023

Dcera 8 let, teď 3 třída, kamarádky jsou u nas cca 1-2x tydne, to samé ona u nich…. Ale …dcera je jedinacek, vyšlo to, ze její kamarádky ze třídy taky, takze to vnímáme asi jinak …ale me osobně by vadilo, kdyby kamaradky chodily jen k nám a ona k nim ne , přijde mi to takhle fér ☺️. Ale je pravda, ze zrovna my všechny máme jen ranní směny a pohodové práce a teda nemáme další děti doma😀🙈 Navíc holky jsou vždy hodné, skoro o nich nevíme, když je dcera sama doma, tak nonstop je se mnou a hrajeme deskové hry a tak, takže pro me je to odpočinek, když tu má kamarádku

autor
3. zář 2023

@zuzazidkova jo tomu rozumim...dve deti jsem ted mela na prazdninach, jedno doma a je na me porad nalepena, jde hrozne videt, jak se bez sourozencu nudi. Dve deti jsou ideal🙂 Ja teda dceri domlouvam, at jsou proste s holkama venku, zvlast kdyz je hezky, aby nekoho neobtezovala...ale kdyz pak stejne jde k nekomu domu, to uz neovlivnim.

konidana
3. zář 2023

Ani nevim. Deti mezi 4. A 8.tridou (devatacka uz je uplne mimo skatulky🤣) uz nechodily do druziny a obcas tu probehly i s nejakym spoluzakem cestou ze skoly a pak sly zas ven. To vse kdyz jsem byla jeste v praci. Nejvic navstev jsme tu meli kdyz byla starsi v prvni a v druhe tride, pak uz moc ne.

te_reza
3. zář 2023

Ne, nemivame návštěvy. Domů chodím kolem páté a nemám na to buňky. Občas zajdem je kamosce, holky spolu chodí do školy a znají se od školky. Jenomže oni mají barák a ony jsou venku a my si aspoň v klidu dáme kafe. Kdybych měla barák s prostorem je vykopnout, je mi to jedno.

kakba
3. zář 2023

Starsi nechodi do druziny, po skole ma cas nez jde na trenink, takze je bud venku nebo u nekoho ci nekdo u nas. Doma nejsem, zvladaji to samotne. Takto se to deje tak 3x v tydnu. Nevadi mi to.

autor
3. zář 2023

@kakba Kdyz by u nas byl nekdo, dokud jsem jeste v praci (az bude dcera starsi), tak to by mi nevadilo.

izz76
4. zář 2023

V našem okolí návštěvy v týdnu moc často nejsou, vsichni chodí do druziny,mají kroužky atd. Spis o víkendu i s přepsáním,ale není to každý víkend. Dcera 3trida.

rebe
4. zář 2023

Děti mají školu do půl páté a pak ještě porůznu tréninky, navíc nechodí doškoly přímo v místě bydliště, takže klasické návštěvy moc nejsou možné, takže děláme přespávačky. Děti si rovnou odvezu ze školy a další den je zase do školy odvezu - nebo naopak neodvážím a nevezu nikoho. S rodiči kamarádů se pak snažíme o přiměřenost, ale ne vždycky to jde - s přespávačkami jsme začali, když byly nejstarší dceři tři, takže jejístarší kamarádka pokaždé spala u nás, pak si chtěl dětí užít i její mladší bráška, tak zase pokaždé všechny tři moje děti spaly u nich. A podobně teď se synovým kamarádem, jeho bráška se s mými dětmi taky kamarádil, ale na peřspávačku se necítil, tak moje děti pokaždé spaly u nich, teď už se to zlomilo, tak to srovnáváme. Je to náročné, máme malý byt a málo času, ale když vidím nadšení, stojí mi to za to.

markves83
13. zář 2023

My návštěvy praktikujeme spíš přes zimu ale já osobně je moc ráda nemám není nadto být radši venku zvlášť když jsem skoro celý den doma mám ještě akční mimco tak toho mám opravdu dost. A co teprve až začnu pracovat na větší úvazek. My ale občas na návštěvy chodíme ale taky spíše ve chladnějším období.

vodnarka2013
13. zář 2023

Nejstaršímu synovi je 10 let a skoro každý den po škole k nám někdo jde …. I když doma nejsem 🤷🏻‍♀️ jen zavolá. Lítají buď venku nebo hrají na PC hry …. Sám chodí pak i na kroužky. Problém v tom nevidím, dost spolužáků není ani od nás z města a dojíždějí takže oplaceni návštěv vůbec neřeším 😊 a popravdě jsem radši když jsou u nás než někde jinde ….

veronicka89
13. zář 2023

Ja jsem ta co zas jako jedinni v okoli nemame barak takze jsem ta od ktere je fite vic pryc nez kamosi doma s nim...takze nereknu...

Ale kdyz jsou u nas jsou vsichni hodni 🙂

1. Nikdo se jim nevenuju ,kdxz si chcou povidat pokecame ...

2. Kdyz zrovna jime ji s nama

3. Kdyz by rvali nebo me rusili okamzite je upozornim ...kdyz neposlechnou pakujou se ven...

Ono to ma vyhovovat i vam 🙂

Kdyz nekdo dona toleruje jine chovani muze ...u nas je to tak 🙂 a doufam ze kdyz by jim neco vadilo upozorni i naseho syna...

ele_nka
13. zář 2023

Nesnáším návštěvy, doma chci mít klid. 😃 Takže moje dítě na to není zvyklé a naštěstí s tím zatím nepřišlo (2.třída).ale upřímně se toho dne děsím. 😃

majca16
13. zář 2023

V panelaku jsme meli deti v byte naproti, takže vždycky nekdo zaklepal a slo se buď k nám nebo k nim. Teď má dcera kamarádku naproti v baráku a opět nektera na druhou zazvoni a jdou jeste pro dalsí co bydli o 3 ulice dál. Pak si jezdi venku, nebo jsou v jednom z domů, u nas v bazenu, vedle ve virivce a tak. Proste se tu najednou objevi deti 😁 ale je fakt, že jsem osvč, dcera nedostává úkoly ani se zatim nemusí učit a na kroužky chodí také spolu

20190418
13. zář 2023

Syn 8r má ma návštěvu tak 1-2x týdně, je jedináček. Dělají brajgl, ale ja jsem ráda, že se zabaví. Musí být v družině min do 15:20, pak může domů a klidně rovnou přijít s kamarádem. Já jsem buď na HO, zavřu se v obýváku a neřeším, co se děje za dveřmi. Nebo jsem v práci a oni sami doma a taky neřeším. Blbnou, ale zase vím že to nepřeženou. Na návštěvy taky chodí, ale možná trochu méně častěji než k nám, ale bydlíme blízko školy a syn měl mezi prvními klíče od bytu a chodil do a ze školy sám.

petrasipkova1
13. zář 2023

U nás jsou jen děti od mého bráchy, má 3 kousky, takže ti chodí blbnout k nám skoro každý den. Jinak dcera je ve 2.třídě, má kroužky každý den kromě pátku, navíc je dojíždějící, takže zatím nikam nechodí a nikdo k nám, ale je jí to teda líto, líbí se jí jak se spolužačky ve městě navštěvují, chodí spolu ze školy, atak. Ale nedá se nic dělat, bydlíme tam de bydlíme no.

barumrallyebum
14. zář 2023

Mame jedinacka, takze navstevy vitam 🙂 ale taky mame malo casu( porad v praci, i v sobotu dopo, pak prace na baraku, po babickach atd), skoro nikoho tu nezname a nejsme moc spolecensti. takze to nevychazi moc casto, tak jednou do mesice, obcas prespavacka. Chtela bych casteji.

ada22
14. zář 2023

Ahoj, nečetla jsem celé. Ale mohu posoudit z druhé strany. Mám dceru co miluje společnost. Sama si moc hrát neumí. Má starší ségru, která už má jiné zájmy, takže jsme celkem ráda, když k nám jde nějaké dítě na návštěvu.
Ale je to většinou tak, že si hezky hrajou a já jim jen udělám svačinu a sem tam kouknu, jestli nevymyslely něco nebezpečného. Párkrát tu měla děti, které bylo potřeba celkem korigovat, tak tomu se raději vyhnu. Někdy i volám, kamarádce jestli si její dcera nechce jít k nám hrát. Takže to rodiče kam tvoje dcera chodí mají možná i stejně.

mischel117
14. zář 2023

Mam syna 9 let a dceru 6 let. Pořád u nas někdo je. Buď kluci s hokeje,spolužáci,sousedi. to samé ma dcera ze skolky. Jsme na baráku,tak se děti vyblbnou venku. Jinak spolužáci jsou s paneláku. Nějak jsem se nad tím nezamyslela,že by se to mělo otočit a syn by měl jít k nim. Prostě přijdou,pohraji si,k hraní dáme nějaké ovoce,mlsku. Pracuju dopo,takže odpo mám čas.diky za to.

ai30
14. zář 2023

Navstevy mame casto a deti chodi taky casto, nemusi to byt uplne 50/50, ale za me by se to tomu trochu melo blizit. Vadilo by mi, kdyby nekdo byl porad jen u nas a moje deti nikdy tam, ocenila bych, kdyby to nahradili alespon obcas nejakou vikendovou navstevou. Ale resit to nemusim, v okoli to mame nastavene super.

tereza0111
14. zář 2023

Mam taky 3, nejstarsi taky 3. trida a je velky spolecneska. Od zacatku skolniho roku si privedla kamosku po skole snad kazdy den (vyjma 3 dnu co byla nemocna :D). Obcas je zvladne jeste behem odpoledne "vymenit". Ze skoly uz chodi sama a kamaradky taky, takze se me tak nejak ani nikdo nepta a proste se tu objevuji.
Mladsi 2. trida chce taky, tu jeste vyzvedavam ja, tak mam vetsi moznost regulovat.
Je to jejich volny cas, nechavam je at si delaji co chteji. Max. tak po 2 hodinach kamaradky pakuju ale domu, ze se holky musi taky pripravit na dalsi den do skoly.. Nejlesi kamaradka se obcas zdrzi vice, kdyz jsou tu pozdeji odpoledne tak dam navsteve taky svacinu, ale jinak to nijak neresim. A ano, taky rvou jak tlupa opic, ale snazim se proti tomu obrnet a strpet to :D Ja mam vetsinou homeoffice, tak tomu neuniknu, ale v praci to taky rusi. Na druhou stranu, deti jsou zabavene a spokojene, nastesti je to tak, ze vsechny kamaradky dcer se snesou se vsema myma taky 3. detma
A skvele to funguje jako motivace jit cist nebo delat ukoly. Jak zacnu vyhrrozovat, ze jestli to neudela ma utrum s navstevama, hned je po problemu.

Deti mi nevadi, vetsi problem mam s rodici jedne kamaradky - doslova se mi uz 2x. vecpali do domacnosti, ze jdou na kafe, kdyz si sli dite vyzvednout. To uz mi vadi mega, protoze to uz krade muj cas a ja se s nima kamaradit nechci. Ale jeste nevim co s tim :( To jsou takove vterky, ze jim snad budu muset rict naplno "prosim odejdete"....

Vikendy ale nasvtevy nechci, to je muj cas a chci klid. Odpoledne v tydnu at si delaji co chteji...

kecalka2
27. říj 2023

Náš chodí do druhé třídy, je jedináček a do školy dojíždíme. Bydlíme na vesnici. Přes týden je v družině a přijde domů kolem cca půl čtvrté. Musí se učit a pak má čas pro sebe. V okolí bohužel žádného stejně starého kamaráda nemá, přesto jsem zatrhla návštěvy o všední den. Jednak má zkrátka povinnosti a není tolik času, poté je to horší s odvezením dítěte. Většinou jsme se párkrát takto napálili, že jsme odváželi dítě domů my. Ale každé volno tu nějaké dítě mám na přespání já celý víkend. Ale zase beru převážně ty, u kterých to rodiče vrátí, v podobě, že si zase hrát náš může u nich, popřípadě tam i občas přespí. Zrovna dnes odjížděl jeden kamarád, který tu byl od středy a já jednu stranu se nedivím, že plno rodičů další děti hlídat nechce. Celé dny jsem kmitala, vařila, uklízela, děti nadělají bordelu. Ale jsem ráda, že je syn šťastný a má pěkné dětství. V létě jsem hlídala přes noc i pět dětí a to jsem málem odpadla a už to neudělám. Jak jsem se nezastavila. Takže většinou po jednom, maximálně po dvou kamarádech

miryp
27. říj 2023

Dcera má 10 let a až letos nemá družinu. V podstatě celé září to fungovalo tak, že s kámoškama chodila hned ze školy ven a pak přišla domů sama. V říjnu se to postupně změnilo a začaly se holky navštěvovat doma. Nejčastěji chodí domů ke spolužačce, která má v domě své vlastní patro, kam se mohou zavřít, jsou tam samy a nikdo je neruší. K nám chodí většinou v pátek, neb pak mají s kamarádkou společný kroužek a většinou se k nim přifaří ještě jedna až dvě kamarádky. Podmínkou je, že musí mít děti uklizený pokoj, nesmí mi návštěvy courat do ložnice a v obýváku se musí pohybovat potichu, protože pracuji. Když mají hlad, rychle jim něco připravím. Ale dala jsem jasně najevo, že opravdu nebudu každé připravovat to, co zrovna mají rády. Prostě udělám jídlo a buď si dej, nebo se pak najez doma. Návštěvy u cizích jsem přestala řešit. Léta jsem řešila, aby to mamince spolužačky nevadilo, až jsem si tím začala sama připadat jako trapka. Tak jsem prostě sdělila mamince, že kdyby jí tam nechtěla, má jí poslat domů a hotovo.

alubif
28. říj 2023

Já jsem si zvykla, nadšená nejsem, ale děti mají na ulici dvě kamarádky, většinou jsou chvíli u jedné chvíli u druhe, chvíli u nás. Když je hezky lítají po zahradách nebo ulici, když je škaredé jsou doma. Naštěstí rodiče obou dětí jsou slušní, takže není to tak, že by nechaly nastehova dítě a bylo nevyhoditelne, ale přijdou si pro ně třeba kolem 6, někdo když řeknu, že dneska k nám ne, tak se z toho nehrouti V létě o prázdninách lítají dýl. Než opustí náš dům, budou hračky cky uklizené, stejně tak ví, že než odejdou od sousedů, uklidí co si vytahali
. U jedné babičky má taky takovou sestavu kamarádek. Trvalo mi to ale nějakou dobu, než jsem si zvykla, že jsou odpoledne někdy o víkendu i dopoledne, kdy není doma úplně klid. Ale děti jsou šťastné, když si takto můžou hrát a pravda je, že mám svým způsobem i klid.