icon

Podle čeho vybrat základní školu?

annajur
4. kvě 2017

Dobrý večer,

moje dvojčata dostaly při letošním zápisu do základní školy roční odklad. Základní školu jsme volili víceméně hlavně díky blízkosti k bydlišti, ale nyní když mám čas, začínám uvažovat, jestli nevybrat školu klidně dál, ale kvalitnější.

Chtěla bych se Vás zeptat, podle čeho jste vybírali ZŠ pro své děti a co je podle Vás důležité, aby škola poskytovala?

Děkuji moc

Strana
z3
versatilka
26. srp 2019

Já jsem v prekérní situaci. Máme jednu ZŠ, pověst minimálně na hraně. V podstatě jedinou předností je to, že je v místě. Dali byste děti na bližší školu nebo radši od začátku vozili autem jinam? Ani mi tak nevadí ta cesta autem (stejně zvažuji jen 1. stupeň, o druhém nemůže být u nás řeč), i když bych z toho neskákala radostí, ale spíš zvažuji hodnotu kolektivu a všech kamarádů, které mají děti ve školce..

tulikiss
26. srp 2019

@versatilka tohle sem resila loni, u nas skola je, ale povest dobrou nema. Takze denne syna vozime 15km do Brna, loni to byl masakr dcera u nas ve skolce a syn v Brne na vyzvedavani nic moc. Za tyden nastupuje dcera do stejne skoly (nastesti se taky dostala), je pravda ze spoluzaky nema v miste bydliste, ale zvolila sem radsi kvalitu a klid pro deti nez kravu ucitelku, ktera dusi vsechny kluky.

versatilka
26. srp 2019

@tulikiss přitom je to taková škoda. Školku tu máme prvotřídní.. No, jsem ráda, že v tom nejsem sama, radši si pohodlí odepřu a vozit je budu. A jak to syn snáší, že má kamarády dál? Zve je k sobě? Zůstává déle na hřištích v Brně s nimi?

tulikiss
26. srp 2019

@versatilka tak on ma kamarady tady se kteryma sice do skoly nechodi, ale litaji po venku. s klukama ze tridy radi v druzine. Kdyz si to tak clovek veme tak kolik ma kamaradu ze zakladky i v dospelosti... navic pokud by sel treba na 8letech gympl tak by stejne odsud odesel.

versatilka
26. srp 2019

@tulikiss to si taky říkám, že ze základky si lidi téměř nepamatuji (přesně jsem odešla po 1. stupni).

Strana
z3