Podpořte petici pro návrat dětí do škol.
Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:
https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...
Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.
Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!
Tereza
P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.
Tvl, tak ted uz nechapu nic. Tak chteji, aby rodice pracovali a ekonomika se nejak zvetila a nee, oni jeste pridaji na očr. Tak to jsme v haji uplne. Ucitelky doma na 100% od statu, rodice na 80% od statu a decka doma v kleci. A pro jistotu jim zeusime i ty tabory. To vylezeme fakt v zari sedivi a decka totalni asocialove. 🤦♀️🤔
@alcar za mne nechtějí, aby rodiče pracovali a ekonomika se nastartovala. Fakt mne ty jejich rádoby hry nebaví....
No jen je otázka, které září, jestli 2020 nebo 2021 😀
@blondynka400 to už fakt není normální, ale já tam dítě dám, školku nezavřel stát, takže jak se otevře, tak snad se bude řešit kdo je a kdo není pracující ne kdo je a kdo není soc. slabší, to je taková blbina...řízený ekonomický kolaps státu, masakr...
@marcicek84 je no. A aby ještě nařizovali rodičům, že kdo je "rizikový", děti do školy dát nesmí. Já je tam též dám (obě chtějí 😀 ), vždycky byl náš ředitel normální, tak doufám, že bude i teď..... Místností je ve škole spousty, učitelek + asistentek + družinářek též. Takže provozní důvody jim bránit nebudou, i kdyby chtělo jít 100% dětí. Což tedy s 80% OČR stejně nebude 😀
@blondynka400 Tady jde už i o princip...stejně to v září jiné nebude,tak o co zase jde...
Hlavně ja mám momentální plat 60% z dúvodu zavření fabriky tak se mi vyplatí to přerušit a jít na OČR .To mi přijde ne spravedlivé.Spousta lidi to tak udělá.
@marcicek84 o to samé, jako celou dobu... Začíná to být dobrá komedie, bohužel ale bude s tragickým koncem.
@blondynka400 jj,spis se uz prestavam smat
@shaun40 samozrejme,ze to tak ted udela kazdy kdo ma dite skolkou povinne,proc byt na 60 procentech,kdyz z OCR kapne vic 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Ale hlavne,ze nikomu nejde o penize...to se tady omila casto...
@marcicek84 jojo, cetla jsem to. Mazec...
@marcicek84 já jo, dobrá nálada je základ 🙂
@marcicek84 dneska to na me nejak padlo. Ja jsem na neplacenem volnu, tak o penize mi vubec nejde. Ale jde mi o ta decka. Dcera letos chodila do skolky naposled. Od zari jde uz do skoly. Je z toho chudera uplne smutna, ze uz do skolky nepujde. Meli mit v cervnu slavnosti vyrazeni. Dnes nam ucitelky poslaly email, ze si mame zrusit trvale prikazy na skolkovne. Od kvetna az do zari. Takze podle vseho u nas s otevrenim skolek nepocitaji. Misi se ve me zlost a smutek zaroven. 😢
Jo ty školy jsou totální paskvil. Buď to měli nechat zavřený nebo otevřít a kdo by nechtěl chodit, tak by se učil dal doma v režimu jako když je dítě nemocný a dostává ukoly. Poslouchala jsem rozhovor s ředitelem nějaké pražské školy na dvtv a pokud by to mělo být jak popisuje, tak tam dítě asi nedám s budeme to radši řešit jinak. Říká narovinu, že hlavní zůstane distanční výuka s ve škole to bude spíš takové hlídání.
@marcicek84 Tak me jako samoživitelce se nevyplatí byt na OČR .Moje mzda se skládá z prémii za vyrobené kusy plus příplatek za odpolední i noční směnu a dále prémie mistra .Dela mi to asi 6000kč .A to už jsou docela slušne peníze. Pro to jsem si OČR nebrala dnes nám volali tak práce není .Pořád doma za 60%.Tak jsi požádám o OČR.
@marulu a není pro děti teď v tuto chvíli důležitější to "hlídání" , tedy spíše sociální kontakt? To mi přijde, že dětem chybí nejvíce.... Učení doženou doma a nebo příští rok, ale ten sociální kontakt je pro ně na mašli. Alespoň tedy u nás...
@alcar bohužel to děti berou špatně no. Mladší měla jet cca za měsíc na školu v přírodě. Její první. Děsně se těšila, v červenci zrušené soustředění, to obrečela na několikrát. Blbě se to vysvětluje....
@alcar panebože, tak to by mě asi taky dostalo, tak si říkám co se vymyslí u nás...
@marulu hlídání dítěte místo výuky, tak to nemuseli otvírat, ne???
@shaun40 OčR se počítá z průměrné mzdy a platí se i víkendy, tedy i když to je 60 procent vychází to o cca 10procent víc, jako bys v práci byla na 70 procentech, takže vzít to pro tebe bylo vyhodnější si myslím, a teď jak to budeš brát a snížila sis průměr tím, že jsi na 60 procentech, tak to byla blbost,bude se snižovat i dávka, záleží teda na kvartálu...teď už to je asi jedno...
@blondynka400 mělo by to být vyvážené, dopoledne vyuka odpoledne soc. kontakt, není to jen o jednom či druhém, jinak to postrádá význam....ale zase je pravda, že asi nemůžou dělat více, než budou zadávat ostatním distančně
@shaun40
@marcicek84 je to redukovaná průměrný příjem. Každopádně to tvrzení ohledně prémií a pod je liché.
@marcicek84 tak ono i výuka je sociální kontakt. Ale osobně si nemyslím, že by školy fungovaly jako hlídací institut, to nedává vůbec smysl....
@blondynka400 naše děti stradaly první dva týdny, teď už jsou v pohodě, jsou 2, máme zahradu, získaly spoustu nových dovednosti v kuchyni, každý druhý den si s někým zavolaji a v letní tábory stále doufáme. Do školy a školky by chtěly, ale ten ředitel tam mluvil o sezení v lavici, že nic jiného asi moc možné nebude...... Takže pokud by to mělo být takhle, tak to mi smysl nedává.
@blondynka400 ano ty premie jsou liché regukovaný zkáklad daně z průměrné mzdy, tedy když jsi na míň procentech, tak pak je nižší...bylo pro ni lepší, kdyby šla na to OČR rovnou...
@marulu a víš proč, protože učitelé nechtějí učit, tak se snaží rodiče odradit pitomými řečmi...to víš mít 100 procent, tak tě asi taky nic netlačí, proč organizovat nějakou vyuku pro zájemce...moc práce...
@marulu já mám též dvě, obě první stupeň. Zahradu mají též, beru je na kolo, celkově se jim fakt snažím věnovat, ale v tomto větším věku je to už prostě málo. Alespoň pro ty moje, jsou hodně sociální..... Já bych neřešila, co říká, nějaký ředitel, to si stejně každý udělá podle svého a svých možností.
kamarádce se školka otvírá a podmínky mají 2 ks roušek na den a mají počítat přes oběd se studeným jídlem, naše školka mlčí
@marcicek84 to ano, obvykle to tak vychází.
@blondynka400 no doufám, máme dobrou školu, sociálně slabých tam moc není, jen je to velká škola a jen na prvním stupni je skoro 500 dětí, tak uvidím, jak se k tomu postaví
@marcicek84 Mi to máme tak blbe udělané že máme mzdu fixní a pak zbytek v osobním ohodnocení. A když ja nechodím do práce tak mi to počítají jenom z te fixní částky.A nebo když mám reklamaci zákazníka a jsem podepsaná jako 100% kontrola tak mi celý měsíc vemou osobní ohodnocení a plus premie za výkon.
@marcicek84 včera jsem se bavila s jedním učitelem. Byl totálně vysmátý jako lečo a to musí chodit vždy na půl dne do školy. A prý jsem se měla "lépe" učit a být též za 100% doma 😀 Takto vysmátého jsem ho dlouho neviděla..... Tak co by chtěli měnit.

@marcicek84 oni nechtějí děti vě školách. A když bude OčR 80%, je to motivace proto si nechat děti doma.... Dokonce bylo řečeno, že škola bude primárně pro děti z nižších sociálních vrstev, kdy jsou na tom rodiče špatně, nemají PC vybavení a pod. To už mi přijde jako výsměch na entou. Ještě budeme nakonec dělit děti podle toho, z jaké sociální vrstvy jsou....