icon

Podpořte petici pro návrat dětí do škol.

teru_k
11. dub 2020

Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:

https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...

Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.

Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!

Tereza

P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.

marulu
24. dub 2020

@blondynka400 vycestovat můžeš, ale ještě tě musí přijmout ten druhý stát a pokud už tě přijme, tak buď může požadovat test nebo tě může poslat do karantény, takže můžeš, ale reálně si cestu někam rozmyslis, ale za mě ten pocit, že můžeš je fajn 🙂

marcicek84
24. dub 2020

@marulu promiň, ale to není věc CK, ale daného člověka, CK tě tam doveze, to je jak s pasem, pokud nemáš splněno není to věc CK, pokud se otevřou někde hranice v destinaci kam máš nařízeno pošlou ti max. info o povinných testech, jinak že se odmítne letecká společnost přepravit a nezájem...když nesouhlasíš, můžeš stornovat, nebo si zájezd přeložit na jindy....pak CK nabízejí vouchery na zálohy, nebo na celé platby, no je to celkem šílené abych ti řekla pravdu...

blondynka400
24. dub 2020

@marulu tak jak jsou "otevřené" hranice teď, tak si myslím, že se žádné zájezdy konat nebudou, nedává to smysl... Uvidíme co bude za pár týdnů.... Ale třeba na červnové odlety velká část cestovek teď vouchery nedává, buď storno dle podmínek smlouvy a nebo zadarmo přehodit na jiný termín

blondynka400
24. dub 2020

@marulu tak jasně, že ne všude tě přijmou a nebo musíš přijmou jejich podmínky. Ale přesně, už máš právo volby a ne jako předtím...

blondynka400
24. dub 2020

@ilonne nebudu se hádat, jestli to někde psali nebo ne. Známe jaká je úroveň novinářů .-D Ale nemyslím si, že by to tak bylo.... Ale díky těm omezením viz test či karanténa je to stejně jedno 😀

marcicek84
24. dub 2020

@blondynka400 ty se budeš muset na hranicích prokázat jen tím platným testem, ale nevím jak to funguje v praxi. Ale musím souhlasit s @pratensis s tím, že ty 4 denní testy jsou celkem usměvné, to je spíš tak nějak pro formu...

blondynka400
24. dub 2020

@marcicek84 jasně, ale když pojedu někam na 14 dní (teoreticky můžu někam dojet autem na letiště a pak klidně letět na Maledivy), tak asi nebudu mít po návratu negativní test. Ono je to asi jedno, ale napadlo mne to, jak to technicky dělat, nikde o tom nepsali 😀

pratensis
24. dub 2020

@blondynka400 Omlouvám se, že vám do toho lezu... Ale i po čtrnácti dnech někde můžeš mít test negativní - když se nakazíš v posledních dnech pobytu. Pozitivní je test až po nějaké době od nákazy, kdy už se virus stihne v organismu dostatečně namnožit.

marulu
24. dub 2020

No ten vir už by měl být zachytitelny i před propoknutim příznaků, ale určitě tam je nějaká doba, kdy ho ještě nezachytis a pak ty 4dny jsou magořina, necháš se otestovat, hodinu potom se nakazis a pak to vesele dovezed domu s negativním testem 🙂.

blondynka400
24. dub 2020

@pratensis jen lez, to nevadí... To máš pravdu, ale to oni podle mne vůbec neřeší.... Přijde mi to celkově, že to nic moc neřeší. Tedy jedině to, že to velkou část lidí odradí, že se jim nebude chtít platit za testování

alcar
24. dub 2020

@pratensis ale vzdyt my uz jsme v te fazi taky pekne dlouho. Ten narustajici trend je porad v radu kolem 100 nakazenych (a ted uz dokonce mene) denne. A to, ze mame aktualne pocet nakazenych (za celou dobu) vyssi, nez treba Slovaci na te fazi (potazmo trendu) nic nemeni. Takze nac rozvolnovat ta nase opatreni treba o mesic pozdeji, kdyz ten narust je dlouhodobe na stejne urovni jako v jinych statech. Nevsimla jsem si, ze by ta jejich cisla klesala vyrazneji, nez ta nase.

pratensis
24. dub 2020

@blondynka400 Máš pravdu, neřeší. Je to naprosto postavené na hlavu. Ale asi už se v posledních dnech nedivím ničemu.

blondynka400
24. dub 2020

@pratensis to máš pravdu. Já tedy už od začátku těch jejich rozhodnutí.... Ale teď je to ode dne lepší. Spíš mi je líto těch lidí, kteří jsou na tom díky těmto rozhodnutím tam kde jsou a bude to ještě horší.....

marulu
24. dub 2020

@marulu jedem nás známý infekcionista říká, že nemá význam hodnotit vývoj epidemie podle počtu nakažených, ale podle počtu hospitalizovanych a těch na intenzivní péči a tyto čísla by teď měla být stabilní až mírně klesajíci

pratensis
24. dub 2020

@alcar Koukala jsem na Worldometer… Nevím, netuším, která cesta je správná. Určitě se nechci hádat, nemám kvalifikaci to posuzovat. Jen mi to zkrátka nepřijde jako úplně silný argument, řídit se kroky v okolních zemích. Ne vše je u nás srovnatelné s nimi, musíme posuzovat hlavně naši situaci. Brala bych třeba sesynchronizované kroky ohledně společného obchodování apod., to by smysl mělo. Ale věci, které nesouvisejí, tam mi důvod uniká.

marulu
24. dub 2020

Jo, tak já už končím pro dnešek. Když už odpovídám sama sobě, to už je špatný 🙂 🙂

ilonne
24. dub 2020

@blondynka400 Já to prostě nenajdu, ale fakt jsem to četla. Nicméně je to jedno, 3tis. vážně platit nebudu.

blondynka400
24. dub 2020

@marulu to se jednou za čas stane každému, z toho bych závěry nedělala 🙂
@ilonne v pohodě. Já ti věřím. Ale jak jsme psaly, je to stejně vlastně jedno 🙂 Příští týden budu muset možná jet pracovně do zahraničí, tak to můžu otestovat, jak to funguje 😀

ilonne
24. dub 2020

@blondynka400 Mám to, tohle to bylo. I s velkým titulkem Nákupy v Německu ne.... 😁. Já bych nemohla spát 😁, kdybych to nenašla 😁.

alcar
24. dub 2020

@alcar ja se taky hadat nechci...v pohode. Ja se na to treba dost koukam a nejde mi to do hlavy. Nemecko je na tom hur, nez my a taky rozvolnuje rychleji (v mnoha vecech,ne tedy ve vsem).

blondynka400
24. dub 2020

@ilonne tak ale nepotvrzuje to, co jsi říkala. Píše se tam, že DE povoluje v nutných případech, což nákupy asi (to slovo se mi moc líbí 😀) nejsou.... Ale toto je omezení na straně druhých států, ne že by ČR omezila vycestovat díky nákupu.

ilonne
25. dub 2020

@blondynka400 Jj, to máš pravdu. Ten druhý byl ve stejném smyslu.

marcicek84
25. dub 2020

https://stars24.cz/aktualne-z-internetu/19188-c... tak nevim proc je madar urazeny,asi urazena jesitnost

ilonne
25. dub 2020

@alcar https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-...

Docela hezky rozhovor. Ví, o čem mluví.

marcicek84
25. dub 2020

@ilonne ale Vojtech se vzpamatoval,ale az ted,kdy se na ne sypou lidi za rousky,ano v kvetnu at se jeste nosi,ale uz jen to,ze uz v cervnu to bude jen na inkriminovynych mistech,to uz je uspech a posun v uvazovani,za 14 dni se zase v uvazivani posunou dal,mozna otevrou skoly i skolky a rousky deckam narizovat nebudou,od toho 25.5. kdy uz budou i otevrene hospody ni prijde nesmyslne mit zavrene skoly a skolky,resp.je mit otevrene jen pro zajemce.
Akorat je to presne tak jak celou dobu tvrdim,s ukoncenim stavu nouze se vracime do normalu,rouskova povinnost by mela skoncit nebo byt zschovana pouze na mistech jako urady,velke skupiny,doktori,MHD,obchody (clovek tam neni porad a to chvilkove omezeni opravdu vydrzi) ale jinak to je utopie...

marcicek84
25. dub 2020

@ilonne jinak velka skupina je u me 50 a vice osob

alcar
25. dub 2020

@ilonne no, tak ja jakozto zdravotnik opravdu s nasim ministrem nesouznim. Bohuzel od zacatku, co je u funkce. Je to sasek, ktery tomu opravdu absolutne nerozumi a jak to opravdu chodi v provozu nema ani paru. Ale asi ma plno poradcu. 😃

drep
25. dub 2020

@ilonne ne, ministr Vojtěch opravdu neví, o čem mluví. Mně z principu přijde i jako docela dobrý nápad mít ministra nezdravotníka (i proto, že zdravotníků se tam vystřídalo mnoho a taky to nebylo terno), ale v podobné situaci se fakt hodně ukáže, že o té medicíně nemá šajna. A protože mám na ministerstvu kamaráda tak i vím, že se tenhle klaun obklopil místo odborníku podobnými klauny, co mu pochlebujou, ale problematiku taky neznají.

ilonne
25. dub 2020

@drep
@alcar Tak snad aspoň k tomu má hromadu lidi okolo, ne? A ti doufám, vědí co mu rádi 😁. Já taky nejsem doktor, ale dává mi to smysl.

ilonne
25. dub 2020

@drep jinak tě chápu, u školství má také každý pocit, že mu rozumí a dělal by to lépe....

Strana