Podpořte petici pro návrat dětí do škol.
Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:
https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...
Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.
Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!
Tereza
P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.
@puhelin víš, ale my se bavíme o školkách, tak nevím, proč jsi tady vytáhla školu. Řešily se i učitelky v MŠ, které prokazatelně nemají na HO moc co dělat, protože gró jejich práce je s dětmi ve třídách a je zřejmé, že přímá online výuka neprobíhá. U těch učitelek co mají online vzdělávání tedy na ZŠ, tam ten HO chápu pokud jen nezadávají cvičení bez kontroly, protože jinak to též výuka není. Každopádně v tom manuálu pro základy mají dokonce i návody, jak mají být uspořádané lavice...
Můj syn chodi z dětmi od školky a ti co byly problémový už ve školce tak jsou i dnes v sedmé třídě žádný rozdíl. Já bych na par rodin poslala sociálku poněvadž im děti vyrůstají jak stromy v lese .A to chováni co mají někteří spolužáci mého syna je hnus fakani třinácti lety s proste nadávaji učitelce do všeho možného a opravdu to s těmi dětmi jede od školky. A to nejsou žádné děti ze sociálne slabe rodiny .Je to sama lepší společnost.Ve třech letech mají byt založené základy výchovy pak se na tom stavi.A kde se stala chyba že pulka děti zdraví a půlka ne .?Před týdnem jsem byla v kráme a kluk platil rohlíky paní prodavačka se ho ptá kolik má rohlíku a on ji odpověděl si blba neumíš počítat?Asi 12 let mu bylo .Kamarádovi mého syna jsem řekla že este jednou když zazvoní a ja otevřu a on nepozdravi tak ho u nás nechci vidět. A začal zdravit ale to mu mela říct jeho mama.Ono stači otevřít oči kolem a je nám jasne s čim se musí potkávat učitele denno denne a to i v počtu několika děti.Chodila jsem do školy za totality a učitel byl pro nás autorita a ptám se proč?proto že nás doma rodiče naučili respektu k staršim.Kdyz na nás soused zařval ať neječime pod okny tak jsme utekli.Když to udělá dnes tak mu sproste vynadaji. A to že dnes tolik děti potřebuje logopedii je vina rodičů na tom se shodují i odborníci. Matky sedi u počítače a z dětmi nemluvi.Mám v práci pár chlapů kteří už přestřihli WiFi. Když se vrátili z ranní matka na telefonu pul třetí odpoledne a stihlo se vyprat a pověsit pračka jinak nic.Neříkám že jsou takové maminky všechny to ne ale je ich dost.A pak im učitelka v MŠ nerozumí.
A mě jako matce záleží na dětech pro to jsem se v necelých dvou letech přihlásila do knihovny a začala číst České knihy. Já jsem jako Slovenka mela z českým jazykem velký problém a dnes mám problémy jenom z gramatikou když promluvim tak nikdo nepozná že jsem ze Slovenska. A všechno jsem dělala kvůli dětem aby jsem na nich mluvila jejich rodným jazykem.Aby neměli v MŠ problémy. Krásne mluvili nikdy jsme nepotřebovali logopedii.A je smutne že na to jiné matky kašlou.
@shaun40 proboha 🙏 Tohle je naprosty mytus, ze dite na ktere matka mluvi nebude mit problem s mluvenim. A naopak. Mam kamaradku, ktera na sve dite mluvi nadstandardne a ve 3 letech stale nemluvi. A tohle by ti potvrdilo plno matek. Ja svym detem cetla od dvou let pohadky, normalne na ne mluvim, nemlcim a vsechny deti se zacaly rozmlouvat az ve trech letech.
@alcar To není mýtus. Nacházíte si tu maminky ruzne články ohledně viru ,nezaměstnanosti, máte přehled o ekonomice a nynější situaci ve vládě atd.Tak jsi dejte do vyhledávače dnešní děti neumí mluvit a můžete si přečíst názory odborníků k téhle problematice. Já jsem to studovala pečlive .A neříkám ty mýty ja ale studovani lidi přímo i logopedove.I když se vám to zdá zvláštní tak me k tehle studii při vedla učitelka z praxi v MŠ 46let.Začala to studovat z důvodu aby zjistila příčinu proč za cca 10let děti neumí děti mluvit.
@shaun40 Tak jak se pak vysvětlí situace, kdy jedno dítě začalo mluvit až ve 3 letech a do 7 let chodilo na logopedii a druhé od dvou let vyslovuje všechno včetně R a Ř a dle učitelek ve školce mluví nejvíc ze všech dětí. To jako na jedno dítě matka mluví a na druhé ne? Tohle bude pouze jeden z faktorů, kterých může být mnohem více.
@shaun40 s tou řečí jsi fakt mimo, sorry jako, ale to se nedá číst. Podívej se na logopedické vady, jestli to zpožďování ve vývoji spíš nebude vliv očkování, které zbržďuje vývoj (to je taky prokázáno). Určitě to nebude tím, že dítě nemluví, že s dětmi matky nemluví. Ano, můžou být takové případy, ale kolikrát jde o nedovyvinutý fonetický sluch dítěte, které špatné slyší hlásky a pak i špatně mluví, jako říct takové matce, že to je její vina, tak bych tě na jejím místě poslala někam. A těch vad je více, taky si o tom něco najdi. To co ty popisuješ může být možné pouze u dětí, které jinou zjevnou vadu nemají diagnostikovanou, tak to jsou možná děti z nějakých sociálně vyloučených lokalit...Ale takových dětí nebude mnoho.
@shaun40 no hlavně kdyby si ti narodilo dítě třeba s dysfázií tak mluvíš úplně jinak...jiné děti mají disleksii a nebo dysgrafii, už to lze poznat o u předškolního dítěte. Spíše se zaměř na to, proč je v dnešní době tolik vad, jako jestli si myslím, že je tohle všechno vina rodiče, tak jsi na tom hůř než jsem myslela. To je možná tak názor nějaké učitelky důvodového věku, taky si přečti o tom, že je výrazný rozdíl mezi dětmi narozenými před rokem 2000 a po roce 2000, že ty děti jsou teď jiné, mají na vše čas a vše jim trvá dýl,
@blondynka400 když jsme ještě chodily do práce, dodělávaly jsme resty, co za běžného provozu nestíháme - hodnocení na všechny děti, to je časově dost náročné, vypracovat projektové dny, připravit besídky, na zákl. RVP plány na nadcházející týdny, výzdobu třídy, je toho spoustu. Většinu toho jsme dělaly doma, protože jsme zakládaly výkress, uklízely, desinfikovaly vše včetně hraček - neměly jsme tam uklízečky, kuchařky - ty hned na začátku skoro všechny odešly na OČR nebo neschopenku. Ale každá školka to má jinak, záleží vyloženě na zřizovateli.😉
Mně vadí, když tady někdo odsuzuje nějakou profesi bez toho, aby měl bližší info - nejen učitelskou. Já bych si netroufla tvrdit, že moje práce je důležitější nebo náročnější než práce někoho jiného (např.manžel dělá fyzicky náročnou práci, často pod vysokým napětím, pořád ve střehu). Každá profese má svoje pro a proti, pokud má někdo pocit, že učitelé jen sedí doma a berou za to peníze, nikdo mu nebrání jít učit (nebo dělat prodavačku, řídit autobus, pracovat jako doktor...).Všichni máme možnost volby (to teď není myšleno na tebe)....
Opakuji již po druhé to nejsou moje slova ale slova odborníků. Já nemám vzdělání na to to posuzovat studie logopedu jasně píše že za ne mluvení děti a potažmo i rúznych diagnostikovanych vad múžou tablety které strkají matky dětem do rukou a proč? Aby meli od nich klid na sve brouzdání po netu.
Opakuji po třetí neříkam to ja.A další věc učitelky o vás ví úplne všechno co díte zaznamená. Ví moc dobře jestli máma čte nebo kouká do mobilu.Stači im par otázek a díte úpřimne odpoví. Tak oni ani žádné studie číst nemusí.
@anehap hele a mne zase vadi, ze ucitele z rizikovych skupin do prace chodit nemusi a budou doma za plny plat. To si plno jinych profesi nemuze vubec dovolit. Bud prijdou do prace nebo neprijdou, ale budou mit PN nebo NV. A nemusis furt dokola omilat, ze kazdy muze jit delat ucitele, to je v teto veci irelevantni.
@shaun40 nejsou to slova odborníků, to je překroucené, neplatí to rozhodně u každého, kdybych to řekla kamarádce co chodí s dítětem na logopedii, její matka taky do ní hustí, že to je její chyba a pak přišla s diagnozami - nedovyvinutý fonetický sluch, dyslektik - po otci a po ní je i její dcera dysgrafik, takže přehazuje písmenka ve slovech a je ji špatně rozumět, ale zřejmě to je vina rodiče, viď 😂
@marcicek84 Já jsem neřekla že všechny děti.Řekla jsem spousta děti neumí mluvit ve školce .A to že se musí denne potýkat učitelky z věcmi které mají byt ošéfovane v rodině je realita stěžuje im práci špatna výchova nezájem rodičů .A kdyby některé rodiny za pracovali tak by díte nemuselo navštěvovat logopedii.A znova opakuji některe.Já jsem tři krát v týdnu v kontaktu z mojí kamarádkou vím jak je učitelská profese náročna na psychiku .A zasloužili by si aspoň poděkovat. Namísto toho jsou jenom terčem kritiky. Je to smutne.Že tak důležita profese je nedo ceněna.A viděla jsem svoji kámošku i brečet opravdu im není co závidět.
@shaun40 hele tak když někdo brečí a nezvládá tuto práci, asi by se neměl trápit.
@shaun40 tak hlavně, pokud na to má rodič papír od logopeda nebo jiného centra, tak ví, že plácáš blbosti a to má teď každé druhé dítě, rozhodně bych si nedovolila napsat, že to je vina rodiče, ono i ti rodiče jsou z toho nešťastní, protože kolem toho je taky dost práce to dítě naučit věci, ve kterých zaostává...a tvé názory jsou pokroucené, spíš 5 děti ze sta jsou zanedbané děti...
tak jsem dnes psala do školky, kdy plánují otevření, jsem zvědavá co mi přijde za odpověď. Kamarádka co dělá chůvu se zuby nehty chce držet termínu 25.5., jinak v kraji jsou petice, protože lidé přišli na to, že když se otevírají školky, tak pokud nepošlou do školky děti, nedostanou OčR. Z toho plyne, že tam všichni pracující ty děti budou muset dát, pokud se ze zaměstnavatelem nedohodnou jinak...
@anehap díky za odpověď. A ještě se zeptám takto, kdyby nebyl koronavirus, tak by se toto zvládlo v běžné pracovní době ne?
S tím odsuzováním souhlasím. Ale neřekla bych, že tady až tak někdo odsuzoval nějakou profesi. Myslím, že primárně šlo o jiné věci. A to, že profese je volbou každého je též pravda. Ač tedy někdo i kdyby sebevíc chtěl, tak generální ředitel asi nebude, 😀, protože prostě dáno od přírody nemá a není to jenom tato pozice.... Naopak jsou pozice, které může dělat kde kdo, stačí trošku úsilí. Já jsem se svojí profesí spokojená, neměnila bych 🙂
takže jsem psala dneska do školky pro informace, díky tomu paní ředitelka vymyslela dotazník pro rodiče. Vše ok, až na podsouvání, od kdy bychom chtějí otevřít školku a nabízí termíny např. konec května, nebo až červen....no na to jsem ji napsala, že nejzazší termín vidím po ukončení nouzového stavu a pak poslední dotaz jestli bychom poslali dítě do školky kdyby v budovách děti nosily roušky nebo štíty, tak na to jsem ji napsala, že toto není vládou vyžadováno pro děti do 7 let, tedy neakceptovatelné celodenně, dokážu si představit na velmi krátkou dobu při nejrizikovějších činnostech nebo procházkách...Oni fakt vymýšlejí takové věci, aby neotevřeli, že to už není možné tohle to, akorát mě to zase nadzvedlo že židle

@alcar Nepisu do skolky, ale do skoly.
Resilo se prece, co maji udajne ucitelky ve skolkach naucit deti a prehazuji to na rodice.