Podpořte petici pro návrat dětí do škol.
Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:
https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...
Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.
Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!
Tereza
P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.
@alcar jako ale kdyby se drželi u nás snad nejlíp neotvírat nebo co. Jako 25.5. je nejzazší termín i pro mnohé zaměstnavatele, to jako se budou někteří vracet po 11.týdnech z home office, tak jako já nevím, jak se to dá více natahovat....ale je zřejmé, že jak se otevře školka zanikne možnost čerpání OČR, protože o dobrovolnosti se mluví jen v souvislosti se školami. A někteří rodiče si zase sepisují petice na OČR... FAKT NEPOCHOPÍM 🙏 https://www.denik.cz/z_domova/skolky-petice-ose...
@alcar NO DÍVALA JSEM SE NA TU PETICI A ŘEDITELÉ CHTĚJÍ MÍT MOŽNOST NEPŘIJMOUT VŠECHNY DĚTI, HLAVNĚ MATEK NA MATEŘSKÝCH, NEBO POKUD MŮŽE RODIČ ČERPAT OŠETŘOVNÉ NA DALŠÍ DÍTĚ A PAK NEPŘIJMOUT NEMOCNÉ DÍTE, ALE PŘIJMOU HO AŽ DONESE NEGATIVNÍ TEST NA KORONAVIRUS A ŽE BY TO MĚLO BÝT BEZPLATNÉ....TAK TO JE UTOPIE NA N-TOU, FAKT JSEM AKORÁT ZASE NAVEČER VYTOČENÁ...FAKT SE BUDE KNÍKAT VŠUDE A TADY ZASE ÚČITÉ NA ZÁKLADKÁCH SAMI CHTĚLI MENŠÍ SKUPINY A TED JE TO ZASE ŠPATNĚ...
https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/dodrze...
a to jsem tady už psala, že učitelé nevědí co chtějí, že to nebudou stíhat...
@marcicek84 no tvl, co ti jeste nevymysli. 😀 Ja uz se dnes narozcilovala dost "vedle" v diskuzi. Me uz asi nic neprekvapi. 😂🙈
naše ředitelka se zbláznila, ted mi chce vnutit povinnost nosit roušky nebo štíty u dětí, tak jsem ji poslala ten manuál, místo toho, aby si vyřešila ochranu zaměstnanců, tak bude nutit děti do takových kravin, kdy ani neuhlídají, že si při doteku na roušku vydesinfikují ruce...absolutně nezájem, od 11.5. tato povinnost není, takže by se měla vzpamatovat
@marcicek84 ono prý to konečné rozhodnutí je na ředitelce konkrétní školky, říkala mi to naše ředitelka - u nás naštěstí mají rozum, ale vím o jiné školce v našem městě, kde ředitelka na rouškách trvá
@marcicek84 komedie (nebo spis tragedie) pokracuje. 😀 A to vse kvuli necelemu 0,5% nakazenych. 😂😂😂 Nekomu ten virus zatemnil normalni uvazovani.
@anehap no však jsem ji k tomu napsala své, že by bylo vhodné ochránit rizikové zaměstnance respirátory, že kdo děti po dotyku roušky uhlídá desinfekci rukou těch dětí...a proč tedy neudělá skupiny dětí, kde rodiče tyto ochranné pomůcky vyžadují a tam dá rizikové učitele a ti, co ne, tak tam dá zbytek... když ty roušky nařídí, tak rodiče si půjdou stěžovat, to si nemyslím, že to půjde dlouhodobě ustát...
@alcar ani nemluv, to jako teď ředitelé ze strachu budou papežštější než papež, už začínám být vážně nasraná, to tady není normální, zatím to byl průzkum a snažila se mě ředitelka přesvědčit na roušky, no nepřesvědčila...
@alcar už povolila, že to je jen průzkum, aby věděla, co si myslí rodiče, booože….
@marcicek84 u nas treba.nechápu, proc dali skolku 7-16 (bezne byva 6:30-16:30). Tak otevreni skolky je hlavne kvuli rpdicum, kteri se vraceji do prace a oni jim jeste hodí klacek pod nohy s touhle oteviraci dobou. 🤔
@alcar prostě nechtějí otvírat, mají své jisté a kašlou na pracující rodiče, v této otvírací době mi je totiž školka k ničemu, potřebuji ji mít od otevřenou normálně, ta půlhodina je dost podstatná...já už si o tom myslím své, je to jen hysterie, mají se vrátit do práce, tak je problém, mají strach, každý zaměstnanec má strach, ale nikdo se ho neptá, tak já nevím proč zrovna u učitelů panuje taková hysterie...
Já byla rozhodnuta, ze haranty do školy/školky nedám, ale ještě par dnů a budou stát před branami ještě než je otevřou😂😂😂🤪
@marcicek84 ja i nechapu tu hysterii s rizikovymi skupinami. Vztahuje se to i na jine profese nebo jen na ucitele? Co budou ti rizikovi ucitele delat v zari, v lednu, v breznu...kdyz to tu bude porad? To uz nikdy nepujdou do prace? Skolka bude v tomto rezimu pokracovat uz navzdy?
@alcar asi tak nějak, prostě měli by se trošku vzpamatovat, nepřijde mi to normální, jim jde o to, že by měli více práce s dětmi, ale to, že teď tolik té práce nebylo, to bylo v pořádku. Kdyby ty školky otevřeli 25.5. tak akorát vrátí lidem a státu to, jak je nechal za 100 procent doma, no oni místo toho, aby se taky konečně zapojili dávají lidem klacky pod nohy a dělají obstrukce a tím vlastně hážou pod nohy klacky i celém státu, který je podržel a jsou ublížení, že se rodiče ozývají a kroutí hlavou nad tím vším, fakt raději ať měří těm dětem teplotu a nemocné děti posílají domů, to je v pořádku, ale ať nevymýšlejí víc než je únosné a zdrávo.
Tak u nas otevira skolka 12.5. Ale zada rodice,kteri tam deti dat nemusi,aby je nedavali. Ja zatim deti do skolky nedam. Dobehne mi osetrovacka (nevim tedy zda do 11.5. nebo zda az do cervna. Ted o tom jedna vlada. Ja dvacateho nastupuji na kurz a potrebuji, aby mi v te dobe hlidali deti prarodice( patek odpoledne a sobota). A nemohu je ohrozit. Teda,kdyz dam deti do skolky, nebudou mi hlidat. Takze na vybranou ani nemam. Od cervence budu hledat novou praci. Ale zase nevim,zda bude skolka. U nas byva v cervenci zavrena. Takze vlastne nevim, co dal. Hledat praci az od srpna? Fakt doufam,ze ta corona chcipne.
@marketa11112 nechcipne. Tohle budes resit i v zari.
@pajula123 a jak vaše školka bude fungovat? protože jestli taky časově tak blbě, tak to já se do práce dostanu tak na osmou a nebo budu muset jet z práce před třetí, abych stihla vyzvednout dítě ze školky...cestuju celkem dlouho...
@marketa11112 tak kdyby zdechnul, tak by to bylo nejlepší, ale při té variantě, že nezdechne učitelky už těžko někoho uprosí, ať si nechají děti doma, nepůjde to, do práce rodiče chodit musejí, musejí mít i otevřenou školu, aby se vše stíhalo. Takže problém jenom trošku odsunou, přitom teď by mohlo vedení školky získat zkušenosti a pak je jen zúročit a dotáhnout k dokonalosti....já to vidím tak, že není vůle, že je pohodlnější nedělat vůbec nic. Jsem ochotna mít dceru doma do 25.5., pak už ale tu školku bych využívat potřebovala...
@marcicek84 právě že jen od 8 do 15:30. Já jsem většinou dost časově flexibilní, ale už teď vím, že na pár dní v červnu potřebuju být v práci brzo a to s dojížděním prostě nedám, tak už plánuju, jaké seženu hlídání...
@pajula123 s takovou otevírací dobou bych byla v práci max 5,5 h, jako měli by se trochu vzpamatovat...
@marcicek84 já na školku jako takovou nenadavam, vychází z požadavků hygieny ☹️
@pajula123 normálně snad mají ve školkách uklízečky, takhle se nedá fungovat, to pak není školka pro rodiče pracujícím...dlohodobě takto školky fugovat nemůžou v září bude co, normální režim a možná druhá vlna a to budou muset zvládat i bez uzavření školek, takže mi přijde, že teď se jim schůdné řešení nechce hledat...
@marcicek84 já jsem s nimi jinak spokojená, syn tam chodí rád, je to malá soukromá školka se specifickými podmínkami, takže ne, nemusí mít každá školka uklízečku. Dokonce jsem platila skolkovne i za dobu, kdy byla školka uzavřená-funguji zcela bez dotací a bez skolkovneho by museli propustit skvělé paní učitelky. Mám tohle prostě jinak, spokojenost syna nade vše. Neříkám, že mi to červen nezkomplikuje, ale přesto na ně nenadavam a nadávat nebudu.
@marcicek84 no vzhledem k tomu, co Vojtech vymysli za ptakoviny (viz pandemicky stav), tak bych se vubec nedivila, kdyby byli schopni ta narizeni na podzim opet zavest a opet zavrit skoly a skolky.
@pajula123 mozna proto, ze jste soukroma skolka, tak je to jine. My jsme mestska (statni) a po rozhovoru s ucitelkama jsem opravdu nabyla presvedceni, ze by tu skolku nejradeji vubec neotevreli, protoze... tisic vymluv. Nevedela jsem, jestli brecet nebo se smat.
@alcar když zavřou opět školy a školky, to už pak je na opakování ročníků, proto by se měli chtít rodiče ve vlastní zájmu dítěte, aby se školy a školky nezavíraly a byly otevřené...
@alcar co budu resit v zari? Kurz budu mit hotovy, praci snad do te doby najdu, skolka uz pobezi normalne. Starosti s tim uz snad bude mene.
@marcicek84 Jsem zvedava, co bude. Cetla jsem tri prognozy : chcipne nebo bude nekolik malych vln , nebo bude nasledovat dalsi paradni vlna. Dpufam v prvni ci druhou variantu. Treti si nechci moc pripoustet. Ale kdo vi. Ja jsem presvedcena,ze jsme to meli na konci ledna. Snad nekdy bude moznost testovani na protilatky ale kdo vi,zda nejake clovek ma.

@marcicek84 tak u nas se taky drzi zuby nehty toho 25.5. To vim z doslechu, emailem nam jeste nic neprislo. 😀 😈