icon

Podpořte petici pro návrat dětí do škol.

teru_k
11. dub 2020

Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:

https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...

Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.

Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!

Tereza

P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.

shaun40
7. kvě 2020

Já jsem roušku schvalovala byla epidemie o.k.jsem po onko léčbě mám respekt ke zdraví. Ale když roušky tak všichni, když škola tak všichni,když školka tak všichni a ne že moje kamarádka nemůže dát chlapečka do školky pro to že si dovolila porodit druhého daňového poplatníka. Ten kluk je společenský potřebuje kamarády miluje školku má smůlu. Další věc škola bez družiny ranní je na dvě věci. Teť jsem dorazila z Lídlu hlava na hlavě všichni v tech propocenych rouškach a ze dvou metrů odstupi ?žádné jsem tam neviděla. Kupovala jsem v OBI kytičky chytlo me čůrání tak jsem si odskočila čúrám a poslouchám jak někdo prase hnusný vylezlo a neumila si ani ruce.A oni tady budou buzerovat školy a školky. V OBI není kam projet tolik tam je lidi.A za pár dnu vyráži alkáči na svoje výpravy za štěstím jsem zvědava jak budou držet hadr na hube ze třema promile.Ve finále jsi to odnesli děti a učitele.Já byt ředitelka školky by jsem se im na ty pravidla víte co.Nesnaším chaos a dvojí metr a žel jsem nucena takhle žit .Díky vládě ČR. Před dvaceti lety jsem utekla od Mečiara a Dzurindu ze Slovenska a teť už nikam nemůžu. Pak se divi že klesá porodnost a proč asi ?hází lidem klacky pod nohy .Jsem ze všeho kolem nějaka nesvá.

alcar
7. kvě 2020

@marcicek84 my ted doma delali nejake upravy a chdili k nam nejruznejsi remeslnici a hle...nikdo nemel rousky. Jeden, ktery nas neznal, ji mel zpocatku nasazenou, ale ja mu rovnou rekla, ze se muzeme domluvit, ze ji mit nebudem. Ten mi skoro ruce libal. 😁

marcicek84
7. kvě 2020

@shaun40 do puntíku souhlas, podepsala bych se pod to...líp to ani napsat nešlo...

michaela_2
7. kvě 2020

Asi takhle, příští týden mají otevřít obchodní centra - kam pak asi všichni ti pubertaci, kteří nebudou ve škole, půjdou?
Je směšné držet uzavřené školy, kde jsou uzavřené kolektivy, když už funguji taková veřejná místa.

marcicek84
7. kvě 2020

@alcar no protože co si budeme povídat při fyzické námaze ta rouška se stejně profuní a je hned k ničemu, já jsem teď odnášela krabice s bazénem, který mi dovezli, tak jsem si to vyzkoušela těžká břemena, 25 kg možná i víc a jako stačilo mi odnést ani ne půlku a rouška ve které jsem přebírala zboží do 5 min. navlhlá, ano, pravda nejsem na taková břemena zvyklá, ale jako příklad to bylo dostatečné, ten kdo je zvyklý to třeba profuní za půl hoďky, takže bez efektu, ať nás vláda přestane buzerovat tam, kde to není nutné...

anina32
7. kvě 2020

@marcicek84 A ty si někdy tu roušku 8 hodin na puse měla? Nejvíc tady vykřikuješ ty a alcar, přitom obě sedíte doma. 😀

alcar
7. kvě 2020

@anina32 a co jako? To nemuzu rict svuj nazor?😂😂😂 Ty jsi nejaka chytra. To jsem si dovolila moc vyuzit neplaceneho volna, ze jo?! Pritom jsem mohla brat očr. Jsem blba. 😂😂😂 A jeste si dovolim prezentovat svuj nazor na foru, kdyz sedim doma. 😂😂😂 Musim zalezt radsi nekam do doury.

alcar
7. kvě 2020

@anina32 jo a predstav si, ze pred materskou jsem mivala rousku na hube uplne bezne celou smenu....10 let. To ty jsi jeste ani nevedela, co to rouska vubec je. A po materske me to ceka zas. Vim moc dobre, co to je. Takze zrovna u me jsi vedle jak ta jedle. 😁

anina32
7. kvě 2020

@alcar Každý může říct svůj názor, špatné je když okamžitě překřičíte někoho s jiným názorem, protože jenom váš musí být ten správný. No nic, já jdu do práce.

alcar
7. kvě 2020

@anina32 jo, hlavne si nasad rousku! 😁

marcicek84
7. kvě 2020

@anina32 představ si, že někdy do té práce člověk musí zajet podepsat dokumenty, aby např. přišly lidem výplaty, takže ano, já už ano, pohodlné to opravdu není. Děkuji za otázku.

marcicek84
7. kvě 2020

@anina32 my tady pouze vyvracíme jen ty názory, které se nezakládají na pravdě, nebo nemají reálný základ, jsou zcestné, demagogické a nepřinášejí společnosti užitek. Na tu roušku nezapomeň, ale neboj, už se nám to s těma rouškama krátí...

marulu
7. kvě 2020

@alcar neznáš nikoho komu roušky nelezou krkem?tak já se hlásím, mě roušky fakt baví a ještě víc mě baví reakce lidí, kteří řvou, že se v tom nedá dýchat,že je ti k ničemu atd. Ono se podle toho dost pozná, jestli je člověk sobec nebo ne.Ale to je pořád ta samá písnička,to je to samý jako očkovací a neockovaci matky-taky budou tvrdit blbiny proč neockovat jen proto, že jsou sobci a nejsou ochotne vzít na sebe riziko možných komplikací....ale hlavně že si myslí, že tomu všemu rozumí.

alcar
7. kvě 2020

@marulu tak jeste ze mezi sebou mame takove uvedomnele, zodpovedne a nesobecke lidi, jak jsi ty, kteri tu rousku budou nosit minimalne do srpna (pro jistotu). Bez vas bychom byli my, sobecti odmitaci, uplne v hajzlu. 😂

marketa11112
7. kvě 2020

@marcicek84 ty jedes po vsech jak slepice po flusu. Situaci u nas jsem vysvetlila dostatecne. Vse se u nas menilo postupne s odstupem nekolika tydnu. Dle celkove situace. Ne naraz, jak zde pouzila @alcar . prekrucujete vse, jak se vam hodi.
Kazdopadne damy, rousky tu zrejme jeste chvili v nejake forme budou. A pokud jsi na ne ipravdu zvykla,jak tvrdis @alcar, nechapu proc tady tak vyvadis. Staci rict,jsem proti jejich noseni. Tecka. Muj nazor je opacny. Tecka. Ale to,co tady vyvadite,je proste nechutne.
@marcicek84 tebe a tveho strachu, jsem se v prvni diskusi zastala. Jaka chyba. Vubec nevis, jo rikas. Mam sice doma nejake zasoby, ale jde vetsinou o uchovani vlastnich vypestku ze zahrady. Na rozdil od tebe,nehodlam litat kazdy den po supermarketu pro kus zvance ci tam jezdit o vikendu na vylet s detma. Cas travime jinak. Tve hysterceni a napadani lidi na zacatku,bylo smesne. Jsi typicky cech. Vecny stezovatel. Stejne vzdy budes jecet. A je uplne jedno, co se bude dit. Jsi presne ten typ,ktery jeci anonymne na netu,kope kolem sebe,urazi a pod. Holka,je mi te lito, ty mas asi nejaky velky problem. Vyhledej pomoc, nez bude pozde. 🙂).

alcar
7. kvě 2020

@marketa11112 ohledne rousek by to chtelo selsky rozum. Jo, jsem na ne zvykla v infekcnim prostredi, ale na vzduchu, venku je to prastene. Tecka. Stejne jako lidi, kteri to schvaluji. Tecka.

alcar
7. kvě 2020

@marketa11112 "Jsi presne ten typ,ktery jeci anonymne na netu,kope kolem sebe,urazi a pod"
Ehm... 😂 A ty ted delas co? 😂

marcicek84
7. kvě 2020

@marketa11112 ještěže víš přesně jak kdo žije 😂 a jak kdo tráví čas, my jsme nikdy supermarketový typ lidí nebyli, internet funguje a jídlo nám vozí až domů a to už tak u nás fungovalo i před covidem...máš zkreslené představy o věčných stěžovatelích, s takovými jednám denně, věčného stěžovatele jsi asi nezažila, ten si stěžuje na věci, na které není důvod si stěžovat, leč u roušek na veřejných prostranstvích ten důvod opravdu je, hysterčení mi bylo podsouváno slabomyslnou většinou předtím, i když to nebyla pravda, stejně jak se o snažíš teď, ano dle toho se opravdu pozná kdo je zač, někdo prostě nedokáže rozlišit demagogii vlády, kopeš jen kolem sebe jako malé dítě, které chce někdo vzít hračku pardon roušku. Odbornou pomoc bys potřebovala ty sama, protože tohle není normální....tečka

marcicek84
7. kvě 2020

@alcar ona totiž není schopna řešit ochranu dýchacích cest individuálně, jako astmatik se bojí a nechápe, že většina už nikoho chránit nechce, když jsou veřejně dostupné prostředky individuální ochrany...je to pro ni pohodlnější...Prostě většinou společnost nejde přinutit nežít a nesmyslně chránit skupiny obyvatel, když pominula rizika a kapacity systému zdaleka nejsou vyčerpány. Tak já nevím, už je jak ohraná gramofonová deska a stejně ji to nemůže, 80 % obyvatel této země žádá rozvolnění roušek, sama si to pod tím článkem musela přečíst, ona se brání, že to jejich rozvolnění a změny názorů měly posloupnost, ale já na posloupnost a změny názorů dle ní nemám nárok, to je metr alá já můžu vše a vy nic ani na názor nemáte nárok, tak asi nemá smysl se tady dále dohadovat s hysterickou markétkou, která jediná má pravdu, byť ani neví, jak se pořádně má nosit a jak se má starat o svou roušku...nevím, zda se smát nebo brečet, jak se někteří lidé nechají zfanatizovat....

marketa11112
7. kvě 2020

@marcicek84 ona je sousedovic koza.
Kazdopadne stale nechapes. Ja se nebojim. Jen chranim ostatni kolem sebe. Je to o urcite empatii a nesobeckosti. Zalezi mi na ostatnich. Ale to je neco,co ty jaksi nepochopis. Jsi opravdu hnusny typ cloveka. Kazdopadne vsichni jsou slabomyslni ,ale ty jsi opravdovy genius mk. Jo, na tebe se svet trese. 🙂. Sebevedomi mas na rozdavani, tedy na netu, to se musi nechat. 🙂.

marketa11112
7. kvě 2020

@alcar 🙂. Pokud nejste schopne akceptovat nazor nekoho jineho,priblble ho urazite , tak se pak opravdu nemuzete divit, ze se takovy clovek, brani vasim atakum. To,ze neumite akceptovat nazor jinych, je opravdu jen vas problem.

marketa11112
7. kvě 2020

@marcicek84 kazdopadne ty litujes jen sama sebe, nechces rousky na verejnem prostranstvi. Proste tam,kde je vzduch a v rousce se dycha pomerne dobre. A co takhle chudak prodavacka? Te ti lito neni? V uzavrenem supermarketu, pri praci, je na tom daleko hur. Ale to te nezajima, neni to totiz tvuj problem. Tot ukazka tve sobeckosti a netaktnosti.

blondynka400
7. kvě 2020

@marketa11112 a že ty neodpovíš na to, když se tě člověk na něco ptá 🙂 Ono by si chtělo někdy zamést taky před svým prahem.... A navíc , hlavně, že ty akceptuješ názor někoho jiného. Sama druhým vyčítáš to, co sama děláš. A tím nebráním ani tu "druhou" stranu....

alcar
7. kvě 2020

@marketa11112 bla bla bla 🤪🤦‍♀️

marcicek84
7. kvě 2020

@marketa11112 https://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/...
Pocti si,uz i studie o tom pisou,rousky zacinaji obtezovat...bylo by dobre to brat v potaz...sebelitost vypada jinak,bojuju vzdy za to cemu verim,tomu se rika odvaha...bez lidi jako ja,bychom mohli skoncit za chvili i v totalite...
Ostatni uz ani komentovat nebudu je to ad hominem a navic je to furt dokola,v tom clanku se i pise,ze se nejvic boji maminy na materske,takze nejlip si dojit pro recept pro neco proti panickym atakam,ze sundanych rousek 😜

marcicek84
7. kvě 2020

@marketa11112 ale jeste prece,vis cemu nerozumim,proc na te rousce vlastne bazirujes?
1. Uz existuje plno vyjimek,davno neplati moje rouska chrani tebe,tvoje rouska me
2. Zahradky budou otevreny bez rousek
3. Skolky taky bez rousek
4. Verejne prostranstvi a slunce a teplo virus spokehlive na verejnem prostranstvi nici,prenos je hlavne dotykem
5. Sireni je nutne zabranit uvnitr budov
6. Pokud nekdo nemeni dostatecne rousky,ztraceji ochrannou funkci
7. I kdyz mas rousku,muzes se nakazit,tebe nic nechrani,ochrani te pred nakazou jen respirator FFP3

Proc dle vyse uvedeneho si myslis,ze je nutne mit dale rousky i na verejnem prostranstvi ci 8 h v praci???

marcicek84
8. kvě 2020

https://tn.nova.cz/clanek/nosit-rousky-dalsich-... Dalsi anketa,ze rve proti rouskam tak 2/3 naroda...asi to teda neni dojem par "sobeckych" uzivatelek MK 😂😜 a tohle je anketa z 20.4.,ted ty cisla budou mnohem vetsi,jak dlouho to asi ta vlada ustoji???

marcicek84
8. kvě 2020

To,ze protipravne rousky predelali z krizoveho zakona na zakon o ochrane verejneho zdravi jim nepomuze,vcera to potrvdil i pravnik ustavniho soudu,ze takoveto nerizovani na verejnych prostranstvich po ukonceni stavu nouze urcite v pravomoci min.zdravotnictvi nema a ze by bylo protiustavni,kdyby o tom rozhodoval jeden clovek,ze rousky muzou narizovat pres zakon hlavne privozovnam,tedy v uzavrenych prostorech....Pokuty za nenoseni rousek se stanou po ukonceni stavu nouze s zneplatneni krizovych zakonu nevymahatelnymi,takze stejne kdyz to nekdo porusi,tak nic.Vcera na skoleni manzel v praci nikdo v mistnosti rousku nemel,nikdo se neohrazoval,nikdo se nedivil...lide si to rozvolnuji sami,rouskam zkratka odzvonilo...Je to uz jen politicka hra,ktera chce lidrem ukazat jakou nad nami maji moc,i ruzne rady odborniku doporucuji sundani rousek na verejnem prostranstvi...

marketa11112
8. kvě 2020

@blondynka400 na co mam odpovedet? Vysvetlila jsem vse dost podrobne. Az moc.

Strana