Podpořte petici pro návrat dětí do škol.
Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:
https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...
Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.
Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!
Tereza
P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.
@shaun40 dnes jsem četla, že ministerstvo školství řeklo, že nárok je a v druhé větě, že Maláčová tvrdí, že nárok není. tak se v tom vyznejte, když se nemůžou dohodnout dvě ministerstva.
@betelgeuzz To je strašný ja mám štěstí že mi je to jedno kluci jsou velký O ČR nepotřebuji jestli bude doma nebo ve škole je mi jedno.Ale co ty rodiče co mají děti od 6 až11let ty ich nemůžou nechat doma samé a jít do práce.Ranní družina není tak moje kamarádka ktera prodává v pekarne musí byt v práci do sedme hodiny tak bude muset nosit ke mně kluka 6 let a ja nebo muj 13lety syn ho odvedeme do školy.Ty rodiče předse musí kontaktovat i zaměstnavatele že se vrátí do práce 25.5 ale jak když budovu školy u nás otevírá školník 7.45 hod.Z lidi si dělají blbečky.
@betelgeuzz
@shaun40
Osetrovne ale neproplaci skolstvi ale MSPV a tam je napsano jen po dobu mimoradnych opatreni,pokud se to nezmeni,tak narok nebude.Vkladala jsem tady i ten odkaz,to mi tady nekteri rozporovali,to ze si to skolstvi nejak predstavuje je jedna vec,ale pokud to nema projednano se min.prace a soc. veci a ti pozadavku neupravi vcas zakon,tak smula,vzdyt uz jsou na to oetice,nekde otevreli skolky a rodice tam deti kvuli rousek neposlali a nemaji narok na osezrovne,tak nevim proc by takova petice vznikala, kdyby vse bylo cajk.A jestli bude za chvili nula nakazenych,aby takova vule uzakonit neco takoveho byla...kdepak asi soudruzi udelali chybu??? 💩💩💩😂😂😂🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤔🤔🤔
A tak je to i s rouskama,mozna si to naridi dle zakona o ochrane verejneho zdravi,ale nemaji jak pokutovat primo a pak nez se to projedna,vysmech...
Nám zatím ze školy nic nepřišlo mladší je v pátém ročníků a hrozne chce do školy nevím jestli bude nadšeny když budou nařizene roušky.
@shaun40 my cekame na skolku,ale kdyz jsem videla to nuceni reditelky na rousky nebo stity,tak jsem taky dost nasrana...proste je to nuceni na neco co povinne ve skolach neni,protoze by to stejne nemelo smysl.
On s temi rouskami je celkem paradox,kdyz skonci stav nouze,tak ty vysoke pokuty mohli vymahst jed dle krizoveho zakona,zakon o ochrane verejneho zdtavi to spise narizuje uvnitr neceho a zajistuji to ty podniky,treba DPO apod. a tam to vymahatelne je.Pokud se to naridi skolam,taky to bude vymyhatelne,ale zase ruci za to skola.Ale do 25.5. je jeste dlouha doba,myskim,ze se nskonec jeste prodlouzi nouzovy stav,epidemiologove by to radi prodlouzili do konce kvetna nebo 8.6.,ale u opozice si myslim,ze 25.5. je strop,v pristim tydnu to bude zase dalsi komedie,ale tentokrat si uz myslim,ze snad posledni...Ve chvili kdyz uz nanverejenm prostranstvi by neplatily rousky je ltazkou,zdy rozvolneni by neprislo i do skol,ono by to melo jit ruku v ruce,no uvidime,zatim Prymula s Vojtechem nehodlaji sesenout z kone,Hamacek se taky drzi sveho,no ten by nemel zapomenout,kdy mu jede vlak...
@marcicek84 co to placas? Jak neresi? Kvuli styku s nima, dodrzujene dana pravidla. Rousky berou jako nutnost. Stejne jako vetsina lidi,ktere znam. Opravdu jsem nikoho neslysela remcat kvuli rousce. Kazdy to zde bere tak,ze ochranuje sve blizke. Prijde mi logicke,ze pokud se pred nakazou chranim mimo domov, mohu se pak stykat se vsemi v kruhu rodinnem.
@marketa11112 takze se tedy stykate s rouskama??? Nebo bez nich? A pokud ti je nosite, budes jim davat dite na hlidani v rousce s oni ji taky budou mit,nebo ne? Pokud ne,tak to opravdu neresi,resis to jen ty a stejne je neochranujes.Jako uz nevim co ti k tomu mam vic napsat.
Mimochodem ty se v rousce mimo domov nechranis,to je ten falesny pocit bezpeci,v rousce chranis druhe od tvych kapenek a taky to neni 100 procentni.Chranit se lze jedine respiratorem FFP3,tak bych prosila neplacat tady hlouposti o rouskach.Podlehla jsi medialni masazi a lzim vlady a prazdym heslum,prosim te uz procitni...
Skolka se u nas otevira 12.5 . deti nebudou mit rousky v budove skolky. Reditelka mi dnes rikala,ze ji k zajisteni bezneho chodu skolky,chybi 4 lide. Nevim,zda jde o rizikove, zda jsou na ocr nebo dali vypoved. Kazdopadne bude stastna za to,kdyz rodice ponechaji deti doma. Skolka totiz jede cekou dobu, jako jedina ve meste. Zajistovala vsechny deti zdravotniku,policistu, hasicu a pod. Dodrzet veskere podminky a uhlidat velke mnozstvi deti, je pry sileny zahul. V cervenci je skolka zavrena a rodic opet bude resit, kam s detma.
Nase skolka je od pulky brezna zavrena a dokonce ma tu drzost se ptat,zda ji chceme vyuzivat i cervenci a ano chceme,protoze vzdy byla takto otevrena kazdy rok a vetsina rodin ma dovolenou na zajisteni celych prazdnin vybranou (dostavalo se to plosne prikazem),tak mi tato otazka prijde mimo misu uplne.To v tomto state neziji, chce se po nich mit 2 mesice otevreno ve stabilnim pocasi s tim,ze tam asi vsechny deti chodit nebudou a stejne se delaji obstrukce a hazou se pracujicim rodicum klacky pod nohy,tak co k tomu dodat...💩
@marcicek84 jiste. Chranis druhe. A tim, ze ostatni maji rousku, chrani tebe. Takze je to ok. Vim,jak to funguje, poucovat me opravdu nemusis.
Kecy o medialni masazi si nech od cesty. Ty jsi zrovna ta,ktera na mediich vysi. Ty jsi ta, ktera prvni rvala po rouskach,karantene,vykupovala obchody a sirila paniku na netu.
Ty jsi opravdu dost agresivni clovek,vid. Napadas tu v nekolika diskusich, lidi s jinym nazorem,nez mas ty. Za kazdou cenu, potrebujes prervat sve okoli. Me je uplne fuk, co si myslis o cele teto situaci. Muj nazor je jednodusse jiny.
@marketa11112 😂😂😂 zase to zvelicujes,kolikrat uz,udelala jsem si polovicni zasoby jidla na cca 14 dni nez ty,informovala jsem o stavu - ze z toho mel nekdo panickou hruzu,jeho problem,podporila v nejhorsich chvilich epidemie noseni rousek,ale nevidim duvod v tom nesmyslne pokracovat,kdyz je situace jina.Vsimla sis,ze se stav meni a meni se i nazory.Ano kazda jsme jina,vetsinou jdu s prvni vlnou nazoru proti proudu a nebojim se,pak jsou lidi jako ty,kteri jdou s tou posleni a nechaji se presvedcit az nakonec. Rouska chranila aspon nejak kdyz nic nebylo k sehnani,tak se vymyslel tento slogan.Ale nositele neochrani pred nakazou,nositele spolehlive ochrani jedine respirator FFP3.Byla to docasna strategie vlady,ktera nebyla schopna nic zajistit a to bylo lepsi nosit neco nez nic.Mas falesny pocit bezpeci a proto mas ty rousky jako mantru,ale zas tak nejsou vsude potreba.Mej si svuj nazor,ale dokaz vcas procitnout a odlozit nepotrebne...preji pohodovy vecer...
@marketa11112 roušky tak jak se používá v současné době 98% lidí, jsou na dvě věci. Nechrání ani tebe ani okolí. A to že si to pořád někdo myslí mi přijde víc než komické 😀
@blondynka400 chapala jsem,ze to bylo treba v dobe,kdy nebylo nic jineho,tak bylo aspon neco...,
ted jsou k sehnani uplne jine veci s ruznymi stupni ochrany....ale ten slogan asi bude nesmrtelny a kdyz se 100 x zopakuje,tak se prece kazda lez stane nakonec pravdou 😂😂😂
@marcicek84 já to nechápala ani v době, kdy nebylo nic. Protože hadr na hubě u člověka, který je "ok" neřešil nikdy nic... A naopak spíše bránil řádnému použití roušek, kde to bylo naopak žádoucí a mělo to smysl
@blondynka400 nevim,jakym zpusobem se pouzivaji rousky u vas, ale zde mi lide prijdou opatrni. Tak snad pouzivaji rousky spravne.
@marketa11112 jestli je lide meni hned pro kazdem prodychani,coz i za kratsi dobu nez po 2 h ( v horkem provozu i po 20 min.),tak je spravne pouzivaji,pokud si na ne nesahaji,tak je spravne pouzivaji,pokud je maji utazene,tak je spravne pouzivaji - staci se kouknout na TV a moc toho spravneho pouzivani jsem nevidela...
@marketa11112 opatrní je co? Z jakého je mají materiálu? Jak často je vyvařují? Mají jich alespoň 10 ks za den? Při sportovní aktivitě je mění cca co 10 minut? Já neznám nikoho, kdo by je používal skutečně jak by se mělo... A o kvalitě těch doma šitých se snad radši nebudu vyjadřovat..... Plus i to, že nošení na veřejných venkovních místech je kravina nejvyššího kalibru.
@marcicek84 přesně, v TV je to ideální ukázka správného používání 😀 Většina je má, no nevím jak to slušně nazvat.... O věčném šahání a posunování radši nemluvit
@marcicek84 a ja ti opakuji po nekolikate,ze jsem, narozdil od tebe, nesilela a nelitala po obchodech,nevykupovala trvanlive potraviny, mam doma to,co bezne.
Rouska, mantra. Jsi cvok 🙂). Ach jo. Beru ji jako nutnost. nejsem z ni nadsena. Ale pokud se tak zabrani sireni nemoci, nevidim v tom problem.
Stav se logicky vyviji. Presto mam nazor na cely ten zmatek stale stejny. Ale ty se dokazes behem par dni,otocit o 180°. Jsi mistr. Vyzadujes jen to, co je v te chvili vyhodne pro tebe. Na ostatni kasles. Ty ale nejsi pupkem sveta. Tvuj nazor je zcela bezpredmetny. To, ze prerves par hokek na netu, je tvuj nejvetsi zivotni uspech. Fakt gratuluji.
@marcicek84 no vidis, tva oblibena media, jsou tu. Co jsi videla a nevidela v tv, nevim. Na sledovani hovadin, nemam cas.
@blondynka400 Nevidam v okoli jen lidi v sitych rouskach. Ale samozrejme i v nich. Videla jsem o rouskach nekolik reportazi, a celkove mely uchazejici ucinnost ( a to i ty doma site). Zrejme sledujeme rozdilny zdroj. Ale to neni dulezite. Dulezite je, ze o techto vecech nerozhoduji jen unavene a nastvane maminy na netu , kterym je vse zatezko.
@marketa11112 nejde jenom o šité roušky, ale i ty jednorázovky. Jak myslíš, že dlouho vydrží, než ztrácí svojí funkci? Dřív ne většina lidí dojde pěšky z místa bydliště k MHD. Přijde ti ok, že bězně používaní šitá rouška z bavlněné látky má účinnost %? Během 10 minut je prodýchaná a učinost je nula.
Co je to za řeší unavené a naštvané maminy? Jako sorry, ale ty jsi fakt mimo 😀 Právě lidi, kteří jsou aktivní v pracovním procesu a žijou v rámci mezí běžný život, to vidí stejně. Stačí se pojít centrem Prahy, půlka lidí má roušky jenom aby se neřeklo, nebo klidně i vůbec, okénka se rozrostly v neoficiální zahrádky a všechno je ok. V práci je roušky v kancelářích též nenosí, jenom pár lidí, kteří si myslí, že je to ochrání.
@marketa11112 prosim te a chodis vubec ven,mozna by bylo dobre s tim zacit a vsimat si,jak se ty rousky nosi...procitni uz...jinak doporucuju mit ty prenosy spustene jako podkres pri jine praci,ono zenska vetsinou zvladne delat vic neci nanednou a hlavne je clovek v obraze a netrapasi pak na netu s nepravdivymi informacemi o tom,ze kdyz ma clovek rousku,ze se nenakazi...😜 Mila zlata tsk naposled,ve spizi nemivam bezne zasoby na pul rok jak ty,takze jsem si z nuly nakoupila na 14 dni,tak snad mi to nebudes zavidet,jestli to je dle tebe vykupovani potravin,tak potes koste,protoze ty pak primerem skupujes bezne pro potravinovou banku....🤦🏻♀️😂 Dale i snad male dite pochopi,ze pokud se o 180 stupnu zmeni epidemiologicka sitace v zemi,ze se taktez zmeni nazor lidi o stejna procenta,normalni clovek si totiz dokaze nazor provnat s aktualni situaci a vyhodnotit jej a pak adekvatne reagovat,tedy to dokaze aspon ten,ktery nad tim dokaze popremyslet a neni jako ovce,ktere neco neco nakecalo a ona tomu bude verit jeste ve chvili,kdy ji polozi na jatecni stul....Vic takovych lidi jako ty a v tech rouskach zdechneme,vir tu nebude ale rousky furt,na takovy jako jsi ty vsazi ti,co uz hraji jen politicky boj o moc a ty jim to bastis i s navijakem...Promin ale na tohle tema uz ti nemam co rict,je to stale dokola,ale taky jednou procitnes,jen aby pak uz nebylo pozde,dobrou noc 😊
@marketa11112 https://www.facebook.com/202451429883/posts/101... pocti si diskuzi pod clankem,nervu zrejme jen ja,ale cely narod,tedy bylo by vhodne me tady neosocovat z veci,ze mi jen momentalne vyhovuji,ty veci chce vetsinova spolecnost,jenom ty ses nejak zacyklila v case...ale nic si z toho nedelej,i ucitele se zacyklili...
Nechápu proč bych mela mít roušku na veřejném prostranství když opodál na veřejném prostranství dřepi lidi na zahrádce chlastaji pivo.Co je to za blbost?Smysl to má když všichni .Ale když se otevřou hospody tak v tom smysl nevidím. A druha věc propocena poslintana rouška je nám k ničemu akorát se tam množí bakterie.Je to dobre tak na opary.A vůbec ty politici me neskutečne s---u to co vymýšlí nemá obdoby do školy se může ale jen 15 děti a co rodiče?co se im tam děti nevlezou do počtu?nedostanou ani korunu ?Další věc proč muj syn v páté tříde může do školy a proč druhy syn který chodi do sedmé nemůže má to logiku?Přece když přinese vir tak to předá i bráchovi ne?Oni ty exoti v te vládě asi neví že v rodině může byt i žák prvního i druhého stupně. Jejich inteligence nulova.Tohle nemůže vyplodit střízlivý člověk. V každém městě je po náměstí hromada zahrádek kde budou lidi sedět a ja chodec kolem nich budu z rouškou.Ať si ty propocene a poslintane roušky strči do zadnice.
@shaun40 přesně tak, ve chvíli otevření zahrádek a různých výjimek to ztrácí na významu, já opravdu nechápu jestli to některým nedochází....I my v kancelářích to máme na domluvě a nikdo toto po druhých nevyžaduje, protože jsme k sobě ohleduplní a víme, že to je blbina, dodržují se společné prostory....porady...takže i kdyby to nechali všude uvnitř, tak je jasné, že kde není žalobce, není soudce...
@marketa11112 ja teda osobně neznám jediného člověka, kterému ty rousky uz nelezou krkem a kteri na.ne nenadavaji. Situace s narustem nakazenych je u nas v podstate nemenna uz mesic, ale rousky budeme nosit.jeste dalsi.mesic. Jako celkem zasnu, ze i nejblizsi pribuzni jsou schopni se vidat v rouskach a mluvit o tom tak, ze se nechteji navzajem nakazit. Poridte si vsichni ffp3 a stity a teprve pak muzes tvrdit, ze se chranite. Sorry, ale nedava mi to vubec smysl. Nejprve pises, ze se nestykate, pak napises ze uz se zase stykate, pak napises, ze jim das deti na.hlidani a nakonec.napises, ze se vidate 2m od sebe v rouskach, protoze se nechcete nakazit. A jeste z tebe nakonec vyleze, ze vasi otevreli obchod.
To je docela prdel sledovat, jak se lidi chovaji takto nelogicky bez selskeho rozumu. Ale rousky az do hrobu, protoze chranim tebe a ja zase tebe bla bla bla...😰
@alcar ano, přesně tak,to ji píšu pořád, ona mění názor během pár příspěvků, z čehož je zřejmé, že tu roušku má jen jako mantru, dobře odvedená práce a mediální masáž od vlády a stejně v jejím případě je vidět, že svým přístupem nechrání rizikovou skupinu, jestli má s tou rouškou pocit, že udělala dost, prosím...No naštěstí národ neobsahuje jen afektované maminy na mateřské, které sedí de facto doma nebo na zahradě, tak jim jsou roušky buřt, protože se jich ani tak v běžném životě netýkají, protože to po nich nikdo nechce mít 8 h na puse a vzhledem k těm názorům pod hlavními články a anketami je vidět, že jen cca 20 % obyvatel s těmi rouškami všude souhlasí, to je trochu málo na to, mít to vyhlášeno plošně...Je to neudržitelné opatření, čím víc se to bude uměle vyžadovat, tím víc to budou lidé nesnášet a budou to ojebávat, pak se vykašlou na dodržování všude...
Prosím všechny rouškaře i vládu, ať mě proti mé vůli přestanou nesmyslně chránit. Děkuji!!!!
@marcicek84 ve škole

@marcicek84 A na stránkách ministerstva je napsáno že když se nyní ne uzákoni povinna docházka tak lidi budou mít nárok na O ČR. Proboha kdo se má v tom vyznat.Oni tam snad chlastaji nebo já nevim.