icon

Podpořte petici pro návrat dětí do škol.

teru_k
11. dub 2020

Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:

https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...

Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.

Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!

Tereza

P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.

marketa11112
8. kvě 2020

@marcicek84 nejsem na materske a opravdu se nebojim. Ty se povazujes za odvaznou? Nenosit rousku je obrovska odvaha. Jsi smesna. Odvahu jsi prokazala hned na zacatku tzv. pandemie. 🙂.
Nekolik prispevku zpet jsem psala o tom,ze je jasne postupne uvolnovani dle vyskytu nemoci a pod. Jenze ty si pamatujes jen to,ze jsem pro noseni rousek. A mas rudo. 🙂.

shaun40
8. kvě 2020

Doporučuji se podívat na včerejší zprávy na Nove tam přímo lékaři varují že už v tomhle horku jsou roušky zdraví škodlivé.Nemají žádný efekt venku na vzduchu.

shaun40
8. kvě 2020

Podívala jsem se na reprízu 7.5 pořadu Máte slovo na ČT z Jílkovou a Plaga jse v závěru pořadu vyjádřil že se bude O ČR upravovat na červen aby lidi ne zneužívali dávku a schválně si nenechávali děti doma tak to v červnu třeba sníži na 60%.Mě se líbi jak ti pitomci mluví všichni něco jiného. Děti na druhém stupni budou bez hlídání (rodiče v práci) tak se budou poflakovat po ulicích a po hypermarketech.To nechápu.

marcicek84
8. kvě 2020

@marketa11112 ano,rict pravdu zabednenemu cloveku chce odvahu, rouska na verejnem prostranstvi je zdravi skodliva,kolik lidi ti to jeste musi rict,abys uznala,ze nemas pravdu?Na zacatku pandemie to byla obezretnost,strach byl podsouvan druhymi,to uz druzi sedeli doma na zadku,ze nikam nechteji a ja si vesele jezdila MHD i hodinu a bez rousky,tak ja nevim o jakem strachu me tady chces presvedcit? Uz je to smesne,ty opravdu nevis ceho se chytit,pravdu proste nemas,rousky pri dlouhodobem noseni skodi,mam pravo si chranit sve zdravi,nikdo nema pravo mi je poskozovat.To,ze se nejsi schopna s vyvojem pandemie posunout a prala by sis, aby nam to bylo nuceno,protoze ty mas strach,ja nesouhlasim a nechci dale poskozovat sve zdravi,tecka.Zdravi mame jen jedno,dle listiny zakladnich lidskych prav a svobod to me pravo je s muze byt omezeno jen nouzovyn stavem,dal bohuzel...smir se s tim,rousky konci...

marcicek84
8. kvě 2020

@shaun40 jj,ale to tak asi treba udelat,ale ti.je jasne,ze do tech skol ty deti v cervnu pujdou...ucitele budou zase knikat...

marcicek84
8. kvě 2020

@marketa11112 jinak mne to nebavi se s tebou dohadovat,pokud mi ted chces rikat,ze s uvolnovanim najednou souhlasis,tak si protirecis jak nejvic muzes,kazdy den pises jinak...Ty porad o me pises ze jsem sobec,protoze ji nechci nosit venku a v praci,teda jak to s tebou je,bud me tedy bezduvidne napadas,nebo ted nedokazes priz at,zes s tou rouskovym magorenim prestrelila,nebo sis konecne uvedomila,ze asi zas takovy sobec nebudu,kdyz jen chci byt zdrava a to znamena zacit odkladat rousku...Moje dcera si v rousce ve skolce donici uz tak chatrnou imunitu,s tom proste nemuzu souhlasit jako rodic,to se taky me pravo,ucitelky vymysleji blbosti,nechetrji ucit bez rousek z nejakeho neopodstatneleho strachu a navic co se tyce tech rizikovych skupinu,dostane sr do nich ten,ktery ma 2 kombinace rizika,to zas tolik lidi neni,tak bych byla rada,aby nam reditele prestali lhat...

anina32
8. kvě 2020

@marcicek84 K těm rizikovým skupinám, odkud máš že se do nich dostane jen ten co má 2 kombinace rizika? To někde někdo uvedl, nebo si to tak rozhodla ty?

marcicek84
8. kvě 2020

@anina32 to říkal přímo pan ministr Plaga, že to takto má být posuzováno,ministr zdravotnictví se o tom taky zmiňoval v souvislosti s tím OČR, protože není důvod neposlat děti do škol a školek, takže nechtějí aby rodiče byli v červnu doma za 80 procent...proto právě MSPV se škube, jak to je s těmi rizikovými skupinami, že to je nejasné a takto to bylo vysvětleno, ono je totiž zřejmé, že např. vysoký tlak má kde kdo, nebo starší rodiče, někdo je obézní...

anina32
8. kvě 2020

@marcicek84 Aha tak, že to nezveřejnili na to čestné prohlášení. Jako mě je to jedno, do práce chodím, očr nemám a dítě do školy nepošlu. Jestli chtějí redukovat očr, asi by měli omezit podmínky. U nás v práci se teď rozmáhá, že si maminy vezmou očr, ale chodí normálně do práce. Čili ve finále mají v měsíci zaplaceno normálně 20 pracovních dní mzdu a zbývajících 10 dní, kdy by byly stejně doma, mají zaplaceno ještě očr.

marcicek84
8. kvě 2020

@anina32 ale takhle to nejde, to je vyloučeno zákonem, je to zneužítí dávky, nemůžeš chodit do práce celou dobu a třeba si takto nechat proplácet víkendy přes OČR. To by musely chodit do práce jen část pracovních dní a část ne....Asi to chtěly zkusit, ale je to trapné, tohle jim stát nezaplatí...

marcicek84
8. kvě 2020

@anina32 čestné prohlášení jen seznamuje lidi s tím, kdo do té rizikové skupiny patří, takže proto se tam nepíše to dále, oni to tak y říkali i vzhledem k učitelům, že každý si myslí, že jsou riziková skupina a vymýšlejí pro žáky roušky a další pravidla, přitom riziko by bylo, kombinace 2 věcí z definice rizikové skupiny...takže hysterčí jak ředitelé, tak učitelé...a přijde mi to úplně zbytečné...

anina32
8. kvě 2020

@marcicek84 Ve tvému odkazů není vůbec nic o kombinaci dvou rizik.

anina32
8. kvě 2020

@marcicek84 A vidíš, zaplatil, už mají peníze na účtu a přidávají se další maminy. My nemáme klasicky volné víkendy, ten je jen jeden do měsíce, ale máme dva volné dny v týdnu a ty dostávají zaplacené očr.

marcicek84
8. kvě 2020

@anina32 tak pokud máte o víkendech šichty, tak to proplácet jde, to jo...

marcicek84
8. kvě 2020

@anina32 ten odkaz s tím nemá nic společného, byla tam jen tabulka ohledně OTEVŘENÍ ŠKOL A školek a OČR, ten přenos na rizika nebudu hledat, bylo to někdy po jednání vlády pak v nějaké debatě někde...

anina32
8. kvě 2020

@marcicek84 Na to by si měli posvítit. Ten odkaz by mě zajímal, pokud nějaký existuje.

anina32
8. kvě 2020

@marcicek84 Aha, takže jen další výkřik do tmy.

marcicek84
8. kvě 2020

@anina32 spíš jde o to, že nevím ve kterých jednáních přesně to zaznělo ty záznamy jsou hodinové, mám to jako podkres, takže proto se mi to jen kvůli nějakému důkazu procházet nechce, nezlob se, ale musíš si to projít sama...

anina32
8. kvě 2020

@marcicek84 Aha, tak na to já, jako pracující, nemám čas. To vy tady všechno víte a přesvědčujete ostatní o své pravdě a nakonec se ukáže, že to ani není podložené, že? Protože kdyby to pravda byla, tak by to určitě nikde nezapadlo, ale všude by se o tom psalo.

marcicek84
8. kvě 2020

@anina32 spíš to řekli jako jasnou věc, třeba Plaga tam hlavně řešil harmogram maturit apod. tedy novináři se zaměří hlavně na toto, proto to zapadnutí, ono to je logické, to se řeklo jen tak mimo řeč jako jasné věc, kterou všichni ředitelé vědí, že k tomu manuálu dostali noty....Vidíš, já na to taky nemám čas hledat důkaz, ale myslím, že důkazy jsem dávala a stejně se nevěřilo, tak mi ta činnost přijde zbytečná, kdo chce, tak si najde...a mysli si třeba, že to je nepodložené, když ti to udělá radost...nemám zájem dělat místního zpravodaje, když je někdo líný si informace dohledat a stejně to pak nikdo ani neocení...takže na co...

anina32
8. kvě 2020
ilonne
8. kvě 2020

@anina32 Ředitelé dostali úplně stejný manuál, který je volně ke stažení na MŠMT, nic dalšího "tajného" k dispozici nemají. Je to naprosto dostačující dokument. To, co tady teď zaznívá je lež. Žádné kombinace dvou faktorů nikde uvedené nejsou. Jediný je tam pro učitele starší 65 let a to je ten, ze musí mít další přidružené onemocnění.

anina32
8. kvě 2020

@ilonne To já vím, ale tady přece některé uživatelky dostávají i další tajné informace. Byly vybrány, aby nás tady o nich poučily a jenom ony mají přeci pravdu a nárok na svůj názor.

marcicek84
8. kvě 2020

@ilonne dobře, tak potom lže v přímých přenosech Plaga a Vojtěch, nezlob se na mě, mě samotnou toto překvapilo, že toto bylo řečeno, nicméně, ty jsi ředitelka školy, že víš co jim k tomu manuály šly za další noty??? A pokud nejsi, dostala jsi max. k dispozici manuál, pochybuju, že nějaký e-mail s dodatečnými informacemi k tomu, který náležel ředitelům školy...

ilonne
8. kvě 2020

@marcicek84 Prosím tě, přestaň už si tady vymýšlet. Jednoduše nic dalšího kromě zveřejněných manuálů neexistuje.

marcicek84
8. kvě 2020

@ilonne jsi ředitelka školy, že to můžeš posoudit, ano nebo ne? Ti mají mít k manuálu dodatečné informace...

anina32
8. kvě 2020

@marcicek84 A ty jsi ředitelka školy?

ilonne
8. kvě 2020

@marcicek84 Nejsem a žádné další dodatečné informace neexistují. Smiř se s tím.

marcicek84
8. kvě 2020

@ilonne víš co, já se hecnu a najdu ti to a budu pak od tebe žádat veřejnou omluvu...tak doufám, že to pak zvládneš...

Strana