icon

Poprvé do školy, co ponesou vaše děti v taškách apod.?

jajik25
8. srp 2014

ahojky syn v září nastupuje do první třídy a tak mě napadlo co ponesou vaše děti v taškách apod.

lv
8. srp 2014

asi jen pouzdro..a nějaký vyrobený kornoutek s bonbony, ne kupovaný.

krystalka
8. srp 2014

Tak první den tam prý budou jen hodinu, takže pití, přezůvky, nějakou maličkost na sváču, kdyby ho přepadl hlad cestou domů....dětem poneseme jako dáreček do třídy elektrické ořezávátko a asi kytičku pro paní učitelku...nebo obrázek, uvidíme, ještě se rozhodneme 🙂

lenkazdenek
8. srp 2014

Ahoj,pro nás taky aktuální téma,popravdě jsem přemýšlela,že maximálně symbolicky tašku s pitím a njákou mini svačinou,možná kytičku pro paní učitelku-kornout nevím jestly se to u nás ještě nosí nebo ne,

zaludova
8. srp 2014

Prázdnou aktovku ;) na sváču ani nepomyslí 🙂 Ve většině škol dávají první den matematiky, prvouky, slabikář....takže aktovku ať to máte kam dát 🙂

krystalka
8. srp 2014

@zaludova - tak jak znám syna, tak ve škole si ani nevzpomene, to je fakt, ale zato hned cestou domů v metru bude loudit něco k jídlu 😀

zaludova
8. srp 2014

@krystalka Tak na první den ve škole to chce stejně nějakou odměnu ne? Třeba oběd v restauraci nebo tak ať se prcek cítí výjimečne 🙂

lenkazdenek
8. srp 2014

my máme v plánu cukrárnu-protože do cukrárny běžně nehcodíme 😀

jezevec
8. srp 2014

taky se to meho synka a nas tyka, na schuzce nam rekli ze prvni den bez prezuvek, s prazdnou taskou, kterou hnedka naplni 😎 jinak ponese kyticku ale drobnou ne zadny mega puget a kornout ???? zatim nevim,zvazim nebo koupim pytel jednotlive balenych gumidku..

jo vidite malou svacu vemu, nejakou susu, jablko,piti, nas ma hlad porad 😀

krystalka
8. srp 2014

@zaludova - no, to asi jo, ale když jeho tyhle "výjimečnosti" většinou spíš rozhodí, nemá moc rád, když se kolem něčeho dělá velký rozruch a oslavné jásání....ale tu cukrárnu by možná bral, tak uvidíme....ale oběd v restauraci by pro něj byl spíš za trest, jídlo je to poslední, co ho zajímá... a ještě u toho vydržet v restauraci.....nejradši má něco, co jde sníst co nejrychleji, ať zase může někde lítat 😉

zaludova
8. srp 2014

@krystalka Jojo, tak bylo to myšlené takhle. Třeba cukrárna, restaurace, dětské centrum....cokoliv...prostě něoc spešl :D

krystalka
8. srp 2014

@zaludova - jasně, já vím 🙂 ...možná to dětské centrum by bral, pokukoval tady pořád po Hafíkově na Butovicích...cukrárna mě napadla - máme tady jednu takovou, kde dortíky vozí vláček, ale obávám se, že 1.září tam bude strašně narváno...no, asi se ho zeptám, jak by to chtěl oslavit a uvidíme 🙂

pavlapl
9. srp 2014

první den sebou neměla nic byly ve třídě jen chvilku.

petrajurinova
9. srp 2014

Náš mladý měl vloni s sebou jenom aktovku s pouzdrem a přezůvky. I když byli ve třídě jen hodinu a rodiče s nimi, museli přes šatnu a přezout se, aby si hned od prvního dne zvykali. Do aktovky hned vyfasovali nějaké pracovní sešity, tužky a podobně.

mates22
9. srp 2014

Dcera sla s aktovkou, prezuvky mit nemeli, ale to nam rekli na schuzce predem. Aktovka neni nutna, ale deti ji vetsinou chtej. A dostanou pak pomucky a ucebnice, tak si to maji kam ulozit.

zzuzinda
11. srp 2014

Adam vyrazí taky s aktovkou (bez ní by asi nešel, hrozně se těší 🙂 ), do aktovky dáme bačkorky, sváču a pití a penál, do ruky kytičku a pytlík něčeho dobrého pro kamarády a hurá na to 🙂 Pak máme v plánu nějakou cukrárnu, hřiště, aby si ten první školní den pořádně užil 🙂

tmagda
11. srp 2014

@jajik25 Učila jsem 2x první třídu a děti si nosí aktovku s pouzdrem. Je to jejich symbol, že už jsou velcí. Jinak si berou i papučky a hned jim pak ukazujeme šatnu. Ve třídě dostanou balíček, kde jsou pastelky atd. A dostanou Živou abecedu domů. Jinak sešity rozdáváme postupně.

prochi
11. srp 2014

Prolítla jsem letem světem a napadá mě jedna věc, která možná někomu pomůže. První den jsme brali sebou i vše, co měli mít např. na výtvarku a co si nechávali ve třídě. Bylo to pro našeho ulehčení, že to nemusel tahat pak sám další dny, kdy byl ze všeho vyjukanej - sám do šatny, družina od půl sedmý, přesun do třídy... V červnu na schůzce jsme dostali seznam, co mají mít - barevné papíry, vodovky, temperky, modelínu, kelímky na výtvarku... atd. bylo toho docela dost. Zůstali jsme s ním pak ve třídě, kde si to pod dohledem pančelky sám uložil na svý místo. Takže šel s aktovkou a v ní měl všechny tyhle propriety. Domů si nic neodnášel, máme super paní učitelku, která jim dávala domů vždy jen to, kde byl úkol + slabikář, ten nosil denně na trénování čtení. Jinak všechny učebnice zůstávaly ve škole.

krystalka
11. srp 2014

@prochi - ty jo, to byl asi docela nápor pro něj už od druhého dne, co? Nám na schůzce v červnu říkali, že první den tam budou od 8 do 9h, druhý a třetí den do 9:40 a čtvrtý a pátý den do 10:45....pak od pondělka už běžný rozvrh...jinak kufřík na výtvarku už máme taky vybavený, vlastně ještě chybí igelit na lavici, tak přemýšlím, jak má být velký, to tam nijak specifikováno není....

prochi
12. srp 2014

@krystalka no nápor... řekla bych, že byl zvyklý ze školky, poslední dva roky školky do ní chodil denně od půl sedmý do třičtvrtě na čtyři, takže režim mu v podstatě zůstal. První dny jsme s ním mohli do šatny dojít, ale on chtěl chodit od začátku sám. Máme družinu přímo ve škole, funguje to tak, že se zazvoní u družiny, paní vychovatelka otevře a on si sám přes celou školu jde do šatny a vrátí se do družiny. Vlastně si vzpomínám, že ty první dny s prvňáčkama do šatny chodily větší děti, které byly od rána ve družině. No měla jsem z toho velký strach, přece jen je to změna velká pro všechny, takhle ho do školky člověk dovedl do šatny, do třídy... a teď už musejí všechno sami.
Já si nedovedu představit, že by týden chodil na dvě tři hoďky, ono je to hezký na rozjezd, ale to bych si musela vzít týden dovolenou?? Náš je ve družině moc spokojenej, ráno si stihne pohrát, pak se jde na čtyři hoďky učit, oběd a zase hraní, procházky, různý dílničky... Teď se modlím, aby se ještě vešel, jde do druhý, přednost mají prvňáčci, což je v pořádku, ale kapacita malá, nedovedu si představit, jak se to naše ucho samo ráno vypravuje a že do tý školy fakt dojde 😅

janeyzelvicka
19. srp 2014

U nás psala paní učitelka mail, že první den je potřeba být dobře naladěn a pěkně oblečen 😀
Pak mají úterý středa 2 hodiny, čt pá 3 hodiny a mají mít s sebou aktovku, pouzdro, papuče a sváču.
Přemýšlím, jestli první den nějak oslavíme - u školy je cukrárna, ale tam asi bude narváno 😀

madre1
24. srp 2014

Podle doporučení třídní učitelky,prvňáčci 1.září nepotřebují přezůvky a na učebnice,které si s sebou odnesou domů na obalení,si vezmou aktovku.Oběd na ten den jim máme odhlásit poslední týden v srpnu,kdy se bude aktivovovávat čipová karta u hospodářky.Přibalím akorát flašku s pitím a já si vezmu blok s propiskou,abych nezapomněla na další info,které nám bude sdělovat řídní a družinářka 😉

lenkazdenek
24. srp 2014

Tak u nás je to 1 září na hodinku,2 září na 2 hodiny ,3-4 na 3 hodiny a 4 na 4
Akorát přemýšlím jestly holku nahlásiot na obědy-končí v 11:40.takže domu by jsme se dostaly tak ve čtvrt na jednu-doma beztak musím vařit,tak se mi zdá zbytečný ji platit obědy ve škole a pak vařit jen pro dva...... 😕
a ještě dotaz,jak velký by měli být asi svačiny? Myslíte,že by pak stačily 2 sendviče-toustový chleba s něčím-madam mi prostě obyčejný chleba nejí 😒

petrajurinova
24. srp 2014

@lenkazdenek syn vloni dostával na svačiny 2 krajíčky toustového chleba upravené jako 2 trojúhelníkové sendviče, nebo celozrný rohlík s něčím (obložený, salám, zelenina...) a k tomu kousek ovoce nebo zeleniny (2 švestky, půlka papriky, pár hroznů, několik cherry rajčátek...) a na svačinu to bylo tak akorát.

sebka4
28. srp 2014

Ahoj, kupujete školákům na první den ve škole nové oblečení? Mně se hrozně líbí Krytik

sebka4
Odpověď byla odstraněná