První třída. Kolik máte úkolů? Známkuje se? Zkušenosti?
Prosím o zkušenosti jiných maminek, které mají doma prvňáčka, popřípadě učitelek z prvních tříd. Mám dceru v první třídě na celkem výběrové škole, která je mnoha rodiči preferovaná ( rozšířená výuka jazyků atd). Je to naše spádová škola, ale my jsme chtěli do sousední, "normální" školy, aby dcera neměla dril a buzeraci už v první třídě, chtěla jsem, aby měla klid. No, tam nas bohužel nevzali a tak jsme, kde jsme. A už to jede, od tohoto týdne budeme mít každý den úkol z M, psaní a čtení, k tomu 2 x týdně úkol z AJ ( i 3 cvičení). Myslím, že prvňáček ma odpoledne lítat venku a ne řešit hromadu úkolů 😡😡😡 samozřejmě chápu, že procvičení je nutné. Ale jaká je ta únosná míra v první třídě? možná je to standart a mimo jsem já a je to normální. Prosím tedy o vaše zkušenosti, klidně i ze soukromých škol, kolik máte úkolů, jestli se známkuje apod. Díky.
@aronek to je na stížnost na zřizovatele....
@normalnimatka stížností na ní bylo už plno, ale ona je snad nesmrtelná. Tahá do chování k dětem a jejich známkování i vztahy k rodině. Holt nevýhoda malé vesnice. Teď zrovna se jí snažili odvolat a opět neuspěli, snad až po volbách bude nový starosta a trochu se to hne.

U nás děti využívají vzdělávací pomůcky a stavebnice, pomáhá jim to rozvíjet smysly a cizí jazyky