Šikana v družině. Jak byste řešili?

zlatik1
13. únor 2024

Prosím jak byste to prosím řešili? Mám syna ve 2 třídě Zs, a je problém ve družině .. Jedná se o stále stejného spolužáka, který mu ubližuje.. nejdřív rozbité brýle, strkání a roztrhla bunda, rozbité koleno a nakonec hlava, vždy jen tento spolužák .. on je k 10 kg těžší než ten náš a o 15 cm vyšší. Nás je zvyklý pomáhat, má doma brachu s postižením.
Jdu už podruhé toto řešit do ředitelny .. teď už mi ruply nervy.. poslední bylo .. honili se po chodbě školy a tento spolužák ho strčil do futer dveří, nás modřínu s bouli a zapouzdřeny hematom mu zůstal v boku.. naše Mudr to chce řešit zatím utz za měsíc a případně následná operace ..
Já si myslím, že se to ještě může vstřebat ..
Malý se začal bát do družiny ale školu měnit nechceme ..
Lze nějak ošetřit toho agresora ?

squezy
13. únor 2024

@zlatik1 a co tam dělají ty učitelky???? No me by ruply nervy asi už poprvé. Vůbec poprvé,co by mi syn rekl, že si ho takhle někdo podava..

zlatik1
autor
13. únor 2024

@squezy no já to řeším od začátku, stále je to stejný chlapec, stejná druzinarka( prý je nestíhá hlídá, mě tohle ale nezajímá) nás se k tomu vždy jen připlete.. teď už jsme dupla a chci jednat s ředitelkou. Ten chlapec už měnil několikrát školu, všude problémy, teď byl vyloučeny na měsíc z družiny. Nevím jak víc ochránit syna

lencaa11
13. únor 2024

@zlatik1 vzala bych lékařkou zprávu a řešila to přímo z vedenim školy pokud nic okamžitě bych to řešila inspekci školní ...

moudivlacek
13. únor 2024

Pokud vím, družina není povinná, pokud někomu způsobí taková zranění, tak to je na vyloučení z družiny, udělala bych tam takový bugr, že nestíhá družinářka není omluva.

moudivlacek
13. únor 2024

@zlatik1 proč jen na měsíc? pokud dělá problémy, mají ho vyloučit po zbytek školního roku, určitě to žeňte výš, není důvod, aby kvůli nějakýmu sígrovi nemohl chodit syn. Předpokládám, že je z jiné třídy?

zlatik1
autor
13. únor 2024

@lencaa11 ano, zítra nesu zprávu od doktorky ředitelce, budu požadovat bolestné, jsou pojištění .. děkuji za stejný názor co mám já.

drakenn
13. únor 2024

A proč si nepodáš rodiče toho spratka? To se raději budeš vozit po učitelce? Se bojíš přímé konfrontace?

zlatik1
autor
13. únor 2024

@moudivlacek jsou to spolužáci že stejné třídy .. toto se děje jen v družině, třídní si je při hodině srovná

zlatik1
autor
13. únor 2024

@drakenn já jsme už s nimi chtěla mluvit, neznámé se , nemáme na sebe kontakt .. já doufám, že zítra tam budou také .. pokud ne, žádám o schůzku s nimi

moudivlacek
13. únor 2024

@zlatik1 v tom případě o tom třídní ví, tak držím palce

moudivlacek
13. únor 2024

@drakenn ta učitelka tam od toho je, aby děti byly v bezpečí a nepozabíjely se tam, pokud je dítě nezvladatelné, mají ho z družiny vyloučit a vyřešeno

zlatik1
autor
13. únor 2024

@moudivlacek jo jo ví, řešíme to spolu , ale tentokrát to chci hnát už výš. Děkuji .. chtěla jsem se ujistit,že se to tak dělá. Manžel by to tak nehrozil, ale vidí, že už nemůžu.. takže jsme mu to vysvětlila a jde se mnou

lencaa11
13. únor 2024

@zlatik1 určitě vše řešit hlavně z vedenim školy na vše si nechat zápis udělat a s rodicema osobně ( neřešit ( stejně si pojedou omáčku typu náš syn nic ) pouze z ředitelem je zodpovědný za své zaměstnance což učitelka v družině je ...a hlavně se nedej te inspekce taky pomůže když se zmíníme nebo že podate trestní oznámení

moudivlacek
13. únor 2024

@zlatik1 hl mě děsí, že 7leté dítě dokáže takhle agresivně a konstantně ubližovat, pokud teda nemá nějakou diagnozu

drakenn
13. únor 2024

@zlatik1 a co se na tom mění, že to děcko ubližuje tvému synovi?

drakenn
13. únor 2024

@moudivlacek takže se to zas musí řešit přímou konfrontaci přes rodiče

zlatik1
autor
13. únor 2024

@drakenn to chceme oba dva .. nechám si to vysvětlit od ředitelky i od rodičů ..

moudivlacek
13. únor 2024

@drakenn ano, ale ve škole, klidně ať si je pozve ředitelka najednou a řešej, ono pokud kluk putuje z jedné školu do druhé, nemyslím, že pokud by je oslovila sama autorka, že pochodí, můžu se mýlit, ale z vlastní zkušenosti tě většina rodičů takových děti pošle bohužel....

prejeta_zaba
13. únor 2024

Jak je možné, že tohle neřeší? Volala bych si třídní, družinářku, rodiče toho kluka a udělala jim scénu! Tvl. u nás se volaj rodice kvůli sprostým slovům a strkanicím (mám pocit, že děti v tomhle věku snad nedělají nic jiného) a u vás nechají dítětem mlátit o futra a nikdo nic?! Pohrozila bych jim normálně právníkama a inspekcí. Jako až dítěti ještě vážněji ublíží, tak co? Vždyť to je pro tu družinářku skoro na vyhazov a ne to nechat být. A neexistuje nějaké "nestíhala". Tak to má řešit ředitelství posilou nebo jiným opatřením a ne nechat přizabít dítě. 😡

drakenn
13. únor 2024

Tak jako pardon. A chcete naučit svého syna? Postavit se sám za sebe a jít klidně i do konfrontace nebo celý život těmto hajzlikum uhýbat či lézt do zadku? Či si případně vybírat ještě slabší terče než je on sám?
Já osobně bych trvala na konfrontaci s rodiči a dala jim na prdel. A při konfrontaci chtěla součinnost školy. Ne naopak!

martt
13. únor 2024

@zlatik1 Tohle hraničí už s ublížení na zdravý. Normálně bych v ředitelné řekla, pokud se to bude opakovat budete to řešit přes Polici. A příště bych to nahlásila jak na PČR tak i zřizovateli školy. Sice PČR s tím moc neudělá, ale už bude sledovaná rodina a s klukem bude pracovat pravděpodobně psycholog. Takhle to nakonec u svého ditka řešili známý, kdy škola před šikanou zavítala oči. Ale u nich to vyeskalovalo trochu jinak.

zmrzlinka
13. únor 2024

Já bych to řešila s policií a hlavně bych na takové škole dítě nenechala.Co tam dělají učitelky a družinařka?

pikl
13. únor 2024

@zlatik1 doporučuji zeptat se ve FB skupině “Řešení problémů ve škole, stížnosti na učitele”. Dokážou tam dobře poradit krok po kroku, co dělat. Obecně by se to mělo spíš řešit přes školu, je zodpovědná za bezpečí vašeho dítěte. Měli by vám říct, jaké kroky podnikají, aby se tohle už nestalo (vyloučeni toho kluka, víc družinářek atd). Přímou konfrontaci s rodiči můžete zkusit taky, ale těžko říct, jestli rodiče budou chtít spolupracovat.

gdpr
13. únor 2024

Predpokladám, že z toho má aj záznam v skole napísaný, ze sa úraz stal a ked by som to isla riešiť s vedením tak by som si zobrala aj správu od Dr, skúsila by som ho určite preradiť do inej skupiny v družine (ak ich majú viac) aj keď sa budú určite vyhovárať, ze kvoli rozvrhu alebo niečomu to nebude možné ale určite to bude minimálne pre dieťa vhodnejšie ako chodiť naďalej s agresorom a ak sa problém s družinou bude dat vyriešiť preradenim do inej triedy v ročníku určite by som bola za. Ak škola to nevyrieši a bude ďalej chodiť s agresorom riesila by som to aj pri volaním polície pri najbližšom probléme a to, že dieťa zo skoly mi pride s tým, že mu hrozí možná operácia tak to u. Mňa by bolo na inšpekciu akoze ak družinárka nestíha deti tak ta práca pre ňu zjavne nie je vhodná a mala by sa zamyslieť nad zmenou práce samozrejme vždy sa môže niečo stať aj keby davala 100% pozor ale toto už má ďaleko od toho aby to boli len náhody, ktorým sa nedalo zabrániť.

gdpr
14. únor 2024

Ešte ma teraz napadlo, skúsila by som vyriešiť s vedením preradenie družinárky do inej skupiny a aby k agresorovi prišla nejaka s väčšou autoritou, ktora by si s ním mala vedieť poradiť a táto ich súčasná by mohla ísť ku starším deťom alebo nejakým kde nemajú takéto dieťa v skupine.

veroniquecz
14. únor 2024

@zlatik1 iniciovala bych schůzku ve škole s druzinarkou, učitelkou, vedením, metodikem prevence pokud máte a rodiči agresora. Určitě nahravej a chtěj z jednání zápis.

anonymmm88
14. únor 2024

@zlatik1 můžu za sebe napsat jako vychovatelka, jak bych toto řešila. Jednání, o kterém píšete, že se děje je naprosto nepřípustné. Tohle mela už dávno řešit vychovatelka. Když jsem měla nějaký problém, který zdaleka nebyl tak závažný, jako u vašeho syna, tak jsem si pozvala rodiče a byl klid. Tohle už je za hranou. Navíc, pokud dítě porušuje pravidla, tak může být vyloučeno z družiny. Na to jsme celkem přísní u nás.

anonymmm88
14. únor 2024

@zlatik1 a ještě dodám, že když si na mého syna vyskakoval o 3 roky starší kluk, kterého vůbec neznal, tak jsem si promluvila s jeho rodičema. Šikana se musí utnout hned v zárodku.

teryem
14. únor 2024

Má následek, který se bude řešit možná operativně po napadení nějakýho magora a ty ses teprve naštvala?? No... Chudák kluk... Udělala bych takový peklo, že by školu museli nechat vysvětit! Za rodičema toho grázla bych šla okamžitě a slušná bych nebyla... Toho parchanta bych predevsema dětma vystrašila tak, že by se pochcal a už by nevylezl...Nemluvim o tom, že bych personál, který u toho pokaždý je, nahlásila a udala kde jen by to bylo možný... To je doba tvl

sigyn
14. únor 2024

Nevím, jal bych to řešila já, ale moje mamka by si toho grazla po škole odchytla a velmi důrazně mu vysvětlila, že pro zachování svého zdraví, bude lepší, když si najde jinou zábavu. Udělala to takhle 2x a vždycky to zabralo napoprvé. Syna bych určitě zapsala na nějaké bojové umění, aby se uměl bránit a získat sebevědomí.