Šikana ve škole - vaše příběhy. Jak to chodí?

ultradotty
16. říj 2023

Ahojte, zatím to ještě neřeším (mám předškolní děti), ale zajímalo by mě, jak to nyní chodí, chci si udělat takový přehled 😀 Setkali jste se ve škole vašich dětí se šikanou? Jakého druhu? Pomáhal učitel a jak? Co vám přišlo nejefektivnější?
Mám zkušenosti jen ze své školy (nikdy mi nikdo nepomohl, ani se nevybraly peníze na mé zničené věci, nikdo nedostal poznámku a všichni vesele pokračovali), tak bych si chtěla přečíst, že svět se za ty roky snad trochu vylepšil... Děkuji

zmrzlinka
16. říj 2023

@ultradotty u syna hned v první třídě na vesnické škole.Naštesti syn mi to hned řekl a pani učitelka hned zakročila a vyřešilo se to ještě než se to stihlo nějak rozběhnout.

barulina
16. říj 2023

@ultradotty chodím že své pozice (jsem policista sice trestní řízení) ale vzala jsem si na starost ve svém rajónu prevenci. Tě šikany je strašné moc. Mám asi docela štěstí na své základní školy a vyučující v nich, ve většině se to řeší a řeší se to rázně. Problém nastal u mě dcery, kdy spolužák ji a její kamarádky obtěžoval, ničil věci, nadával vulgárně. Domluvy nestačily, ale tam nebyl problém třídní, nýbrž vyšší vedení, tak jsem si sjednala schůzku. Mezitím spolužák dceři rozbil telefon, tak jsem si to holt v práci nechala sepsat kolegy jako přestupek proti majetku. Nicméně po schůzce s ředitelstvím, kdy se mi přístup zdál laxní, jsem tedy upozornila na to, že se obrátím na zřizovatele, a věc předám příslušným orgánům. Od té doby je klid. Nezajímá mne jak toho docílili, ale že je.