Syn půjčuje psací potřeby. Je to normální chování?
Řešila jste některá něco podobného? Syn je dobrák, kdo něco chce, tomu to půjčí. Vždy to jsou stejné děti a začalo se dít, že to děti nevrací, samozřejmě že to není vždy. Už jsem se ptala před školou spolužáka, kde má pero, ten to nevěděl a maminka krčila rameny, že toho nadělám kvůli peru.
Začíná mi to vadit. Syn má kvalitní věci. Má pero Stabilo a Farber Castell (jestli se to tak jmenuje). Letos už několikáté. Přišel i o gumovaci pero, fix na tabulku, přepisovak, několik pastelek a to je většinou červená a žlutá. Teď už jsem je objednala zvlášť. Je mi jasné, že občas něco ztratí.
Domluvy, ať nic nepůjčuje, se zatím míjí ucinkem. Minulý týden přišel o další Stabilo. Tak jsem mu koupila Tornádo, ať tedy půjčuje to. Dneska opět nemá pero, že si ho někdo půjčil a nevrátil. Když jsem se ho zeptala, proč nepůjcil Tornado, tak prý ho nechtěl, že se mu tím píše špatně.
Přijde vám to normální? Dá se pro to ještě něco udělat? Nebo to je ve mně a zbytečně to řeším.
@nat Tak ať se zeptá příště učitelky, jestli ona taky půjčuje své auto sousedovi a sousedce manžela. Já dětem věci půjčovat zakázala. Syn byl taky takový moula a vše by půjčil bez návratnosti, tak jsem mu vysvětlila, že pokud o věci přijde, jiné dostane zase až v září. Co nechceš půjč.
Mám doma také půjčovatele. 🙂 Naštěstí píše tornádem. Pořídila bych mu do zásoby dvě podepsána tornáda a vysvětlila mu, že ty dražší pera nemůže půjčovat. Učitelka tohle nemá šanci řešit, ale zároveň by pro tyhle případy měla mít u sebe pomůcky, které může zapůjčit.
Já bych mu dražší pera nedávala dokud to nepochopil. Mel by jen tornáda...ale ono i když je levnější, tak se to nascita. Já bych požádala učitelku at s dětmi promluví, s celou třídou a vysvětlí jim, ze půjčené veci se vrací. Syna bych stále „trenovala„ze půjčovat nemůže, pokud mu to děti nevrátí. Nás prvnacek také půjčoval...naštěstí jen pastelky a tužky, chlapeček mu je vracel, ale zlamane. Také jsem to chvíli přešla, ale když mj ty tužky začal vracet zlomené v puli. Tak jsem řekla, ze konec. Učitelku jsem požádala at s dětmi promluví a syn dostal zákaz půjčovat (především tomuhle konkrétnímu chlapci). Tukam, ze od te doby je klid.
Neumim si predstavit, ze bych tohle resila za dite. To musi jen on sam pochopit, ze kdyz ma jen jedno pero, tak ho nemuze nikomu pujcit, stejne tak jako to, ze se musi naucit si svoji vec hlidat, kdyz ji pujci. To preci nemuze resit ucitelka. To, ze "do placu" vyzve deti k pujceni proste syn nemuze automaticky chapat jako vyzvu "odevzdej vsechno co mas". To neni na reseni s nikym jinym nez se synem
@superkousky já mu to take furt říkám jednou ano,ale ne furt a stále dokola....Stane se,i jednou on zapomněl a půjčil mu spolužák tužku ale koupily jsme hned zpět noviu a druhý den vrátily....Ale paní učitelka je opravdu hodně přísná a na syna i krikne kvůli tomu....
Jediný co bych řešila (a to pořád s otazníkem, protože by se mi opravdu nechtělo řešit věci co jsou spíš o výchově a povaze dítěte s třídní) .. aby učitelka napsala hromadnou zprávu, co MAJÍ mít děti v penálu. Pokud to tam není, smůla. Žádný půjčování mezi sebou. A taky že obyč tužkou se píše na začátku první třídy, takže každý dítě bude mít pro případ dopsání jednoho pera v penálu dvě. Celou tuhle záležitost otočit a dát tím jasně najevo, že je povinnost dětí nosit si do školy pomůcky..
Ne, nepřipadá mi to normální. Ale půjčování a vracení jako takové bych řešila výhradně se synem. Ovšem pokud je to opravdu tak četné, tak bych šla i za učitelkou; ne s tím, že má hlídat věci mého dítěte, ale co je to sakra za bordel, že věčně někdo něco nemá? Tohle by řešit měla, s rodiči dětí, co jim věčně něco chybí, to nemá řešit cizí dítě. Já tohle vůbec ze školy nepamatuju, a u dcery teda taky nemám dojem, že by zapomínání pera byla nějaká norma. Prostě ho každý má.

@antoinet mam dceru prvnacku a pera má dvě,pro jistotu,kdyby víc zatlačila a jedno si zničila,má obyčejné.pujci,ale jen někomu a děti jí půjčené vrátí.