Tablet pro prvňáčky?
Ahoj, ještě nemám dítě ani v předškolním věku, ale docela mě baví uvažovat nad tím, jak se bude moje dítě vyvíjet, co mu pořídíme, kam bude chodit do školy a asi jako každá máma chci pro své dítě to nejlepší. Docela mě zaujal článek na idnes.cz (http://zpravy.idnes.cz/tablet-pro-prvnacky-zada...), kde citují ministra školství, že každé dítě by mělo v 1. třídě dostat tablet místo jiných - klasických pomůcek, aby se moderně vyučovalo a aby dítě nenosilo těžké učebnice domů. Musím přiznat, že se mi to moc nelíbí... Nejsem nijak alternativní matka, ale myslím, že jakési kouzlo papírových učebnic, sešitů, tužek, pastelek půjde s příchodem povinného tabletu na druhou kolej. Jak se v dětech vytvoří vztah k psaní, kreslení, tvoření, vystřihování či čtení klasických knih, když už i ve škole budou "listovat" a "tvořit" posouváním prstu po obrazovce?Určitě nejsem proti moderním technologiím, nejsem žádná "přírodní matka", budu ráda, když moje dítě nebude tahat tunu knih na zádech do školy a zpět, ale opravdu chceme děti hned od první třídy učit na tabletu? Jsem zvědavá na Vaše názory 🙂
@celaskon87 Radši dítěti koupim dvoje učebnice, at se s tím teda nemusí tahat. Ale pro tablet nejsem. Všechno jsou to jednoduché přístroje, které se lehce naučí ovládat později. A hrát si může venku, od toho bydlime na vesnici. Jsem zaryte proti 😀
My tablet doma máte, má ho muž ke své práci a děti si ho občas půjčují. Nemůžu říct, že přínos nemá žádný, záleží co do něj dáte. Nám byl přímo doporučen střediskem kde pracují s různě postiženými dětmi kam s dcerou docházím. Ale všeho s mírou. Taky jsem proti aby nahradil ve škole učebnice a jiné pomůcky. To mi přijde lepší mít všechno dvakrát aby to dítě nemuselo tahat.

Tablet máme, žádný velký přínos v tom nevidím, sedí a hrajou na tom hry ☹