icon

Třetí třída, jiná učitelka a horší známky

poupe
22. zář 2015

Ahoj, dceři změnili učiteku a zhoršily se jí známky, K. říká že nestíhá a učitelka vše diktuje rychle, nekontroluje si po sobě práci, takže má za 2 chyby za 3 a na to fakt nebyla zvyklá, jak jí pomoc, doteď jí učili na vše mít dost času, máte s tím zkušenost, jak to zvládly vaše děti?

Strana
z2
poupe
autor
15. říj 2015

@crofinka ona je taky pomalejší dýl přemýšlí, ale myslím že to je její povahou a nezlepšíme to, taková prostě je. 😉 naštěstí spolupracuje, chce se zlepšit.

lu777
16. říj 2015

@poupe jo, tak v tomhle to máme stejně... Matýsek je taky pomalejší, sem tam má záblesk že je obr rychlý, když něco fakt hodně chce, ale povahově je prostě pomalejší...
a je mi jasné, že takový bude, moje mamka je taková a jsou si v lecčems podobní (i zdravotně)...
takže s tím počítám a vím, že když něco od něj potřebuju rychle, tak nad ním musím stát.... dlouho jsme takhle bojovali s oblékáním a dalšími praktickými věcmi...

ale musím říct, že ve třídě je tak na průměru co se rychlosti týče... spíš občas neslyší co má dělat... na to pracujeme různými způsoby, on se taky snaží zlepšit, ale je to prostě o tom, že člověk se neotočí do svého protějšku, spíš se to dá korigovat a trénovat...

poupe
autor
16. říj 2015

@lu777 ale mě už to unavuje, nějak už nemůžu, ta škola je hrozně rychlá, do toho kroužky..., ona má v průměru 4-5 známek denně 😕

jetynka
16. říj 2015

@poupe Určitě komunikuj s učitelkou co nejvíce, takhle poznáš jedině co můžeš od ní čekat a co ne, pomůžeš tím hlavně své dceři, protože jak se problém neřeší hned ze startu tak jsou pak problémy, tak pak ať nemá dcerka strach ze školy aby jí pak nebolelo bříško a neměla špatný spánek. Toho se pak jen tak nezbavíš. Vím jak u nás bylo halooo jen z toho že začátek druhé třídy a mají jiné dvě učitelky na různé předměty, teď ve třetí třídě jich mají ještě více, byl zmatek ale zvykli si všichni a jsem za to ráda. Byl problém řešilo se to okamžitě, vyřešilo a je klid. Bylo nám i řečeno, že třetí třída je těžká a hrozně rychlá a je to pravda, jak si se tu zmiňovala o známkách - dcera první a druhá třída - měla obrovskou záplavu známek, vesměs jedniček s * až mi to vadilo, měla jsem dojem že to je snad za každé prosím a děkuji, teď to není o nic lepší ale známky už mají jinou hodnotu - pořád mají nějaké písemky a zkoušení a už to není jenom jednička, občas se objeví nějaká dvojka, popř. trojka.

poupe
autor
16. říj 2015

@jetynka v úterý budou mít tř.schůzky, uvidíme jak to bude probíhat

jetynka
16. říj 2015

@poupe tak snad se nějak domluvíte a učitelka zvolní tempo a děti se pak uvolní a budou schopny úspěšně spolupracovat.

lu777
16. říj 2015

@poupe fíha, tak to má teda dost známek...

lucinek
21. říj 2015

@kacab nevím jestli je to ještě aktuální, ale my se z té učebnice učíme

dc2015
21. říj 2015

@poupe Dobrý den, jsem učitelka a jen bych chtěla říct, že známky nejsou vše a možná se stresujete zbytečně. Vloni jsem učila třídu a "mé děti" měly v průměru horší známky než paralelka. Mrzelo mě to, protože jsem je brala jako "svoje", ale neustoupila jsem. Letos jsem dostala obě třídy a ač měly vloni děti ze 2. třídy lepší známky, musím říct, že toho uměly poskrovnu...

Nedívejte se jen na známky, ale především na to, co vaše dítko umí 🙂 A pokud vaše paní učitelka naučí, neřešila bych to moc. Jednou budete rádi, až dojde k přestupu na 2. stupeň.

Strana
z2