Úplný zákaz mobilu ve škole, jaký máte názor?
Maminky prosím o názor a hlavně radu. Syn 11 let přestupoval na jinou budovu školy a má novou paní učitelku. Včera přišel s tím, že jim nová třídní řekla, že po celou dobu školy musí být mobil úplně vypnutý a uklizený, když bude potrebovat nutně telefonovat, ma si přijít za paní učitelkou. Ve školním řádu mají specifikované, že po celou dobu VZDĚLÁVÁNÍ musí zůstat mobil vypnutý, nejen vypnutý zvuk. S mobilem nesmí zadnym způsobem manipulovat a to i na všech akcích školy. Tak jem se večer ještě pisemne ptala ucitelky, jestli když musi zůstat vypnutý po dobu vzdělávání, tak jestli se můžeme domluvit na kompromisu a muže si mobil zapnout o přestávce. Taky jsem se ptala, jak to bude fungovat na škole v přírodě, vyletech atd. Maminky jaky na to máte názor ? Pro me je to neakceptovatelne, potrebuju aby byl syn schopny odeslat alespoň sms v pripade potreby, to samé na akcích mimo třídu. Co myslíte, mají na to právo a co ted s tim ?
@somalicats ale to ona prostě nechce, nechce se podřizovat nějakým pravidlům, chce aby ostatní skákali tak jak ona píská... její dítě bude mít mobil a bude ho používat tak jak ona chce, a nikdo a nic jí v tom nebude bránit! A proč si komplikovat život hledáním jiného zařízení, kde to je možné, když je daleko větší zábava prudit ostatní prosazováním si svého
tak uz se dozvim kolik je zakladatelce tematu let? 😕 😕 😕
@pupickova Mně je to jasný 😀. Ale neodolala jsem 🙂
@luciebx Na to už se jí tu myslím taky někdo několikrát ptal a odpověď žádná...
@hojda
Děvče,nějak se ti to plete.Možná by bylo dobré zkopírovat i předchozí příspěvek 😝
Přesně jak píše @laska.nezna.hranic - " Dokud jsem za své potomky zodpovědná, sama určím způsob, jak a kdy se mi budou hlásit. "
To je ten důvod,ale to jsi asi nepochopila,i přesto že máš ho přesně napsaný /nic víc - nic míň / 😉
@leni78 Napriklad ja jsem 12 let pracovala ve firme na elektroniku a tam mobily opravdu byt nesmely,povoleny byly pouze v dobe hlavni pauzy na jidlo a mimo budovu. Byli jsme pod kamerami,takze obchazet jsme si netroufli,byly za to financni postihy. Slo ve vyjimecnych pripadech domluvit vyjimku,napr. matku propousteli po operaci z nemocnice a ja ji.odvazela domu,tak abych vedela ze mam vyjet. Holky co mely deti mely vyjimku pouze pri nemocech,kdy deti byly samy doma. V nalehavych pripadech se volalo na pevnou linku predakovi dilny. Jednalo se o nemecko japonskou firmu se 600 zamestnanci.
@superkousky Ale mně uvedla, jako důvod jedničkáře ve škarpě a bohužel jsem se doteď nedozvěděla, jak by se tam dostal v době vyučování. To tobě opravdu přijde smysluplné, aby se ti děti hlásily o školní přestávce?????
Jednu věc nechápu, asi tak 98% maminek v této diskuzi je proti tomu, aby dítě vůbec mělo mobil ve škole, asi 1% maminek přiznává že dítě mobil ve škole má, ale vůbec ho nepoužívá ..... kdo sám učí nebo má známého ve školství uvádí mobily jako velký problém, děti ruší v hodinách a o přestávkách nedělají nic jiného než se zabývají mobilem. Fakt zajímavé 😀
@pupickova Hlavně by ten jedničkář musel být ve škole s povolenými zapnutými mobily... Co kdyby ho zapnutý neměl? Ta doba, než ho zapne, je ve stresu z té škarpy, vidí, jak se k němu přibližuje blátíčko, no strašný, jak v hororu... 😉
@hojda I v masných provozech, představ si, že Ti někdo namele do sekaný mobil...
Holky, nereste to, snazite se marne. Zakladatelka vlastne nestoji o nazor, byt to puvodne pise. Pouze chce, abychom ji potvrdily, ze jeji nazor a postoj je spravny. Takove lidi znam, je to jako boj s vetrnymi mlyny. Jiny nez svuj nazor stejne neprijmou. Zbytecne plytvani energii.
@somalicats Tak pokud bude ten spolužák, který ho vyhodí mít aspoň trošku smyslu pro férplej, tak ho upozorní: Zapni si mobil a poletíš! 😉
@somalicats No a místo vepřovýho párku si pak koupím párek, co se sebe budě dělat chytrýho.....
@hojda Jo jo, dřív se při vyřizování účtů říkalo "Sundej brejle, šprte!", dneska se bude říkat "Zapni mobil, šprte!" 😀
@hojda Kdoví, jestli už to tak někde není - zrovna minulej tejden jsem u řezníka kupovala párky a připadala jsem si po nich nějak na výši 😀 😀 😀
@hojda @somalicats 😀 😀 😀 😀 😀 😀 dííík holky, příště si čistit zuby nebudu až vás budu chtít číst... 😀 Zubní pasta na plicích není nic moc 😀 😀 😀 😀
@somalicats Na výši jo??? Tak ten náš hajlz řezník do toho určitě mele nějaký starý Nokie z Polska.......To je hrůza, člověk nekoupí nic čerstvý z kvalitních surovin, ale prej v Globusu maj dobrou uzeninu jsem slyšela.

@leni78 Jsou provozy, kde je používání mobilů zakázáno. Pokud v takovém provozu dělám, je naprosto normální, že ani o přestávce ten mobil nezapnu. Pokud potřebuji nutně telefonovat, odejdu mimo pracoviště.
Zapomínáš, děvče, na jednu věc: Nikdo Tě nenutí pracovat v takovém provozu, nikdo Tě nenutí dávat děti do té školy, která má takové nařízení. To je ta svoboda, kterou se tu pořád oháníš. Ty máš svobodnou volbu dát dítě do takového vzdělávacího zařízení, které splňuje Tvé požadavky. Pokud je pro Tebe stěžejní dovolat se dítěti kdykoli, musíš si vybrat takové zařízení, které toto akceptuje. Pro mě je stěžejní úroveň vzdělávání, které to dané zařízení poskytuje a prkotinu jako zapnutý mobil řešit nemusím.