Úplný zákaz mobilu ve škole, jaký máte názor?
Maminky prosím o názor a hlavně radu. Syn 11 let přestupoval na jinou budovu školy a má novou paní učitelku. Včera přišel s tím, že jim nová třídní řekla, že po celou dobu školy musí být mobil úplně vypnutý a uklizený, když bude potrebovat nutně telefonovat, ma si přijít za paní učitelkou. Ve školním řádu mají specifikované, že po celou dobu VZDĚLÁVÁNÍ musí zůstat mobil vypnutý, nejen vypnutý zvuk. S mobilem nesmí zadnym způsobem manipulovat a to i na všech akcích školy. Tak jem se večer ještě pisemne ptala ucitelky, jestli když musi zůstat vypnutý po dobu vzdělávání, tak jestli se můžeme domluvit na kompromisu a muže si mobil zapnout o přestávce. Taky jsem se ptala, jak to bude fungovat na škole v přírodě, vyletech atd. Maminky jaky na to máte názor ? Pro me je to neakceptovatelne, potrebuju aby byl syn schopny odeslat alespoň sms v pripade potreby, to samé na akcích mimo třídu. Co myslíte, mají na to právo a co ted s tim ?
@lenicka07 U nás to třeba funguje tak, že pokud jdou děcka na akci, kde může být mobil celkem zásadní, tak naopak dostanou nařízeno, aby si ho vzaly. Naposledy letos, když jela mladá na jazykový pobyt do Anglie, tak ho učitelky, co jely s dětma, vyžadovaly, a musela tam být uložena jejich tel. čísla. Takže jsem nejen zařizovala roaming, ale sháněla i adaptér do zásuvky 🙂. Jinak jim ho ale nepovolují.
@hojda @pupickova nespi, prave ohryzava kartackem zavisti nad mymi prstynky 😀 😀
Jinak jsem ted mrkla, jsi mladsi nez ja 🙂 bych se ani nedivila, kdybych se ted tady dozvedela, ze jsem stara breca se svymi nazory tezce postizenymi z dob komunismu 😀
@somalicats me prijde, ze si stejne jen vybira, co se ji hodi do kramu a ostatni haze za hlavu. Absolutni zakaz v te skole neni.
@leni78 zkus si přečíst svoje příspěvky - to je teprve srandy kopec
@hojda
Tak jeden jsem psala přímo tobě (dokonce 2x),tak si ho najdi a druhý jsem psala též (léky).
Tak pokud dobře čtu úvodní příspěvek ,tak zakladatelka napsala - v případě potřeby (nepsala každou přestávku).
Nějak se ti to plete,nebo záměrně překrucuješ 😉
Tak určitě se záškoláctví musí řešit i jinak,ale kontrola též pomůže.
Kolik máš ve škole dětí,že jsi si naprosto jistá,že tvé dítě nikdy nebude potřebovat se s tebou zkontaktovat (popř.ty s nim)?
Přestávka je přestávka,není to vzdělávání a z toho bych vycházela 😉
Jedno teda nechápu,kde se bere tolik mobilů ve škole,tolik videí a průšvihů s ním,když "všechny" maminky tvrdí,že mobil do školy rozhodně ne.
Fakt se loučím 😉
@somalicats - no to je taky fakt 🙂
@suzanna123 Aspoň se člověk odreaguje. 😀 😀
@superkousky Taky čti co tu píšeme, mobil ne při vyučování! Takže do školy si ho děti vzít mohou, tak to myslím většina maminek tady. Léky beru, ale žádný jiný důvod tedy neznám. A podle vyhýbavých nebo žádný odpovědí zakladatelky, to vypadá, že také nemá žádný rozumný důvod proč na tom trvat. Pokud ano, tak ať ho řekne.
Tak mi to nedalo a musela jsem i taky kus přečíst, když je tu za hlavní hvězdu @leni78 😀 😀
Že tuto uživatelku někdo bere ještě vážně. Co příspěvek skoro v jakékoliv diskuzi, to perla 😀 A ať mě klidně nahlásí 😀
@hojda No a na to se přece zakladatelka taky ptala. Ty přestávky jsou diskutabilní to chápu, ale fakt to beru podle kámošek - často řeší s dětmi odvoz domů, zdravotní problémy atd. Prostě myslím že striktně to zakázat je hloupé, kde nechce ať mobil dítěti vůbec nedává, kdo chce, ať ho dá, pod podmínkou, že to dítě nebude zneužívat. Když bude zneužívat, mobil nedám a situaci holt vyřeším jinak. Dítě které mobil používá jen jak má dovoleno, přece neobtěžuje, né? Vůbec nechápu co je na tom tématu tak špatného. Zakladatelce přece šlo o přestávky a akce školy. To snad na diskuzi je, ne? Narážíte na to že příspěvky zakladatelky jsou arogantní apod. Mě se nelíbí i spousta příspěvků ostatních. Každý máte jen svou pravdu a vykřikujete jí do světa. Spousta z vás má děti ještě hodně malé nebo zatím ve školce. Možná až je vypustíte do toho "velkého světa" možná taky se o ně budete občas bát a chtít je zkontrolovat. A když né, tak né. Ale neberte to právo ostatním. Myslím takové právo které neobtěžuje ostatní, to samozřejmě...
@gepe tak tak.. nevim co je za stupidni dotaz otazka kolik je ti let... pac aspon vime v jake sfere byla zakladatelka vychovavana... pokud je ji 25 tak chapu ze ani ona sama bez mobile nedokaze existovat.. a tak nuti aby jeji syn byl prihlasen na mobile 24/7. pokud je ji kolem 30ti coz je I me.. tak nevim co je duvodem aby melo jeji dite ve skole a kor na zs mobil pristupny nonstop cely den kazdy den... od toho je dite ve skole..
@somalicats Konečně konstruktivní příspěvek do diskuze. Díky za něj.
@lenicka07 Já řeším ty přestávky, pokud řeší odvoz domu, tak je to aktuální až v čase odvozu, ne během vyučování, pokud by bylo dítě nemocné, tak vám volá učitelka, ne? Navíc u nás třeba ty přestávky opravdu nejsou ve stanoveném čase, tak nevím, jak bych se trefovala, aby to nebylo do vyučování. Děti občas zkontrolovat? Do školky jim taky voláte??? A to je to samé, ne?
@hojda
Před chvilkou jsi psala,zda je nutné psát o každé přestávce a teď zase - mobil ne při vyučování!
Já teda přestávku beru jako přestávku a ne jako vyučování - tak proto si asi nerozumíme 😉
Kolik máš těch dětí ve škole,se stejnak asi nedozvíme ...Tak dobrou 😉
@lenicka07 Zakladatelka píše, že chce volat v případě potřeby, ale jaké to neuvedla a tady nikdo zatím kromě léků (a to je malé procento dětí a myslím, že tady jí škola určitě problém dělat nebude) žádný jiný smyluplný důvod nenašel. Opravdu mi přijde smutné, že děti místo přestávky, oddychu a možnosti navázat kamarádství se spolužáky sedí na mobil. V dnešní době, děti všichni vozí do školy většinou autem a odpadlo takové to klasické, jak se děti cestou ze školy nebo do školy domluví, co společně podniknou...... Když k tomu ještě zabijou přestávky s mobilem, tak opravdu vychováme podivnou generaci, která nebude schopná sociální kontaktu jinak než virtuálně 😔.
@hojda Tak třeba můžeš napsat SMS, dítě si zapne telefon o přestávce a přecte si to, ne? Víš my z venkova to máme z dopravou trochu složitější, když jezdí celá rodina do práce a do škol jedním autem a pracovní doba taky není u někoho přesně stanovená, tak se holt občas něco semele a program se během dne změní. Tak aby holka věděla zda jít do družiny nebo k mámě do práce, nebo na autobus. Řešit to na poslední chvíli taky vždycky nelze.
@superkousky Já beru vyučování jako od začátku školy do konce školy, přestávky jsou u nás nepravidelně, dle potřeb dětí. Dítě ve škole nemám žádné a nemám s tím problém to napsat. Nastoupí až příští rok, ale už minulý rok chodil do školy s prvňáčky na angličtinu, takže trošku vím, jak to tam chodí. 😉
@blondynka400 to ano ona je za perlu všude.😀😀
@lenicka07 Já bydlím ve vesnici, co má 1000 obyvatel, takže jsem taky z vesnice 😉 a s dopravou do práce to mám ještě komplikovanější díky dopravě v Praze, kdy nikdy nevíš, za jak dlouho se někam dostaneš. Ano tu sms si stejně může přečíst až po škole, protože dřív ho to stejně nezajímá, kdy ho budeš vyzvedávat. Btw. pocházím z vedlejšího okresu než ty a moc dobře vím, jak to tam chodí a věř mi, že u vás bych byla 1000x klidnější než tady u nás, co se dětí týká, přesto mi přijde zapnutý mobil během vyučování jako zbytečnost. Už jsem tu uvedla i studie, která jasné potvrzují, že mobily a jich působení na děti snižují jejich koncentraci a zhoršují výsledky ve škole.
@hojda Víš ale nechala bych to na posouzení toho konkrétního rodiče, tobě by se taky nelíbilo aby ti někdo mluvil do výchovy tvých dětí. Zakladatelka si to chce organizovat takto. Pokud její dítě nebude mobilem obtěžovat, tak proč by ho o přestávkách nemohlo používat. Je to jeho věc jestli chce navazovat sociální kontakt. Určovat mu formu oddychu? Pokud je dítě maniak na mobil a podobná zařízení stejně přestávku jen protrpí a asi nebude hrát piškvorky nebo čáru že? Ale mobily fakt nepropaguju, sama mám jen "blbej" ale prostě si myslím že když někdo něco dělá a neobtěžuje tím ostatní tak proč to zakazovat? To je podle mě demokracie. Trochu tolerance holky.
@hojda Dobře je to tvůj názor, já ho beru, nic proti němu nemám. Ale nemůžeš čekat a chtít, že ho každý bude mít stejný. Každá rodina má jinou organizaci, prostě vyloučit se to nedá, nevíš jak je to v konkrétní rodině. Já u tebe zahlídla Praha 5, tak to mě nedošlo že je vesnice 😀
@lenicka07 Mobily působí na mozky dětí už jen tím, že jsou ve třídě a jsou zapnuté, jde z nich záření, které děti vnímají mnohem více než dospělí 😔 . V zahraničí už tohle řeší na rozdíl od nás. Na školách už třeba nesmí být wifi. Pokud by byl opravdu nějaký velký problém, tak přece můžeš kontaktovat učitelku, které to s dítětem vyřeší.

@gepe Já vím, to byl překlep ,mělo být pamatuje ne pamutuju.