icon

Váží vaše děti ve škole? Diskutujeme o školních měřeních!

aneta3222
8. pro 2021

Ahoj holky, váží vaše děti u vás ve škole ?

Strana
z3
lv
8. pro 2021

Ne

aneta3222
autor
8. pro 2021

@lv U nás ve škole ano, jaky by jste měli názor kdyby to bylo u vás ve škole ?

kamino
8. pro 2021

Mají projekt Our Body, kde mají zápisky od první třídy.. 3x do roka.

areh
8. pro 2021

@aneta3222 Právě bych pátrala jestli nejsou v nějakém projektu jako píše @kamino . Jinak by mě zajímal důvod.

nnnadja
8. pro 2021

Pamatuji si ze nás vážili vždy na základce, pro mě vždy stres!!!! Hnus! Teď deti neváží.

felixfelicis
8. pro 2021

My jsme se kdysi vážili a měřili vždy na zač. sk. roku v tělocviku a neměla jsem to rada 😀 Ale mám kluky, ti to předpokládám řešit nebudou. Nám je ucitelky zvazily a zmerily už ve školce- jako srovnání, jak za rok vyrostli. To mi nevadilo, bylo to zajímavé.

jana_zofie
8. pro 2021

Mne by to asi vadilo. My se na zakladce vazili jednou. Pred celou tridou. A ac, kdyz se divam na fotky z te doby, jsem rozhodne nebyla tlusta, dospela jsem k nazoru ze vazim moc. Rekla bych ze to byl zacatek toho, ze jsem dostala pocit, ze snazit se je zbytecne a pak do budoucna opravdu do mirne nadvahy dosla. I kdyz tam samozrejme bylo vic faktoru. Ale ten hnusny pocit z toho, ten si teda pamatuju.

aneta3222
autor
8. pro 2021

@jana_zofie pravě že je dcera z toho vždy vystresovana jelikož není hubená

jana_zofie
8. pro 2021

@aneta3222 zkusila bych si o tom promluvit s ucitelkou, pripadne reditelkou ci vychovnou poradkyni. Aspon by to nemuselo byt pred vsema. Pravda je, ze sestra mela vychovnou poradkyni.u niz jsem absolutne nechapala jak mohla delat tuhle praci, proc ji vlastne delala a jak vubec vystudovala nebo tu praci dostala. Ale tak snad bude ta vase normalni...

bervidova
8. pro 2021

Děti nám určitěneměří a neváží a nevidím důvod, proč by toto měla dělat škola, od toho máme pediatra. Ani nás tedy ve škole neměřili, jediné, co nám vlastně měřili, byl rozměr plynové masky a i tak si dodnes pamatuji jména dětí, kterým jsme se všichni smály (ano, byly jsme hnusné a smály jsme se), protože měly velkou masku. Takže představa veřejného měření a vážení před ostatními mi přijde zbytečná a trapná.

veruuu_kubesovic
8. pro 2021

Neváží...spíš by mě zajímalo jak často tohle tvé dítě musí podstupovat?
Dceru váží pravidelně 4x do roka na diabetologii, kam chodíme, u doktorky tomu rozumím, ale ve škole???

teryem
8. pro 2021

Ne a nedovolila bych to

bara88
8. pro 2021

Asi by mi to nevadilo ale možná kdyby me děti měli nadváhu tak mluvím jinak ale řešila bych i tu váhu

aneta3222
autor
8. pro 2021

@veruuu_kubesovic dvakrát ročně 1. a 2. pololetí na začátku a nebo jednou ročně

martt
8. pro 2021

@aneta3222 Moje děti ve škole neměří ani neváží. Moji kamarádce syna ve skole měří i váží, ale ten chodí na "sportovní" základní školu a tam to je trosku o něčem jiném. Mne osobně by asi zajímal důvod proč to dělají. A pak bych si z učitelkou zkusila promluvit.

eithelwing
8. pro 2021

Absolutně nechápu, jaký to má vzdělávací důvod...

aneta3222
autor
8. pro 2021

@jana_zofie Naštěstí to teď mají tak, že se měří všechny najednou a kdo nechce, aby věděli ostatní váhu tak jde za dveře a jde samostatně, mají dobrou učitelku.

veruuu_kubesovic
8. pro 2021

@aneta3222 ufff no ještě že tak, jinak mi to přijde úplně mimo...

bara88
8. pro 2021

@aneta3222 a ptala ses proč se váží?protože kdyby z toho bylo mé dítě vystresované tak to řeším

berenika39
8. pro 2021

Ne, ani náhodou a rozhodně můžeš něco takového odmítnout. Nemají snad zodpovědnost za to, jak které dítě vypadá, to je věc rodiny a pediatra, a možná chápu nějakou "osvětu", ale veřejně se měřit a vážit - však si to představ - přijdeš do práce a musíš se změřit a zvážit....peklo pro mě.

pabka
8. pro 2021

Neváží, neměří a nevadilo by mi to.

pipi_puncocha
8. pro 2021

@berenika39 my jsme to tak na medicíně měli, v rámci nějakých praktik jsme se všichni měřili na takovém tom přístroji, co vypočítá tuk, svaly atd., bylo to bez předchozího avíza a myslím, že ač to bylo v době VŠ, že někteří z toho mají noční můry do dnes.🤷

berenika39
8. pro 2021

@pipi_puncocha to i chápu....váha - výška - to je každého osobní věc a zodpovědnost....

pipi_puncocha
8. pro 2021

@berenika39 ano, mně to taky nebylo příjemné, byť v té době začínala moje váha číslem 5

leilinka1234
8. pro 2021

Učím TV (pouze dívky) na prvním i druhém stupni. Děti vážím i měřím a to jak na prvním, tak na druhém stupni. Vážení probíhá v kabinetě, kde jsem pouze já a dítě. Dělám to z důvodu toho, že mnoho dětí nemá ponětí, kolik váží. Výšku ještě zhruba odhadnou, ale váhu neví. Po měření máme diskuzi na téma zdravého stravování, zdravý životní styl, seznámím je (ty starší) s tím, co to je BMI apod. Ještě se mi nestalo, že by si rodič stěžoval...btw váží se i chlapci, co vím.

bara88
8. pro 2021

@leilinka1234 a k cemu je to vážení?jako já nevím ale já tlustá nejsem a I tak se nerada vážím, nebo tobě by nevadilo kdyby tě nadřízená vážila?popovídat si na téma zdravý životní styl můžeš i bez převážení ne

bara88
8. pro 2021

@leilinka1234 a to se vždy před vězením každého z rodičů zeptáte že píšeš že si ještě nikdo nestěžoval?

martulka88
8. pro 2021

Kdyby toto dělala škola, silně bych se ohradila a nesouhlasila s tím. Škola nemá právo tohle chtít. Od toho je dětský lékař, který zná celkový zdravotní stav dítěte.

leilinka1234
8. pro 2021

@bara88 ber to jako fakt. Odpověděla jsem autorce na dotaz 🙂 pokud bys jako rodič s tímto nesouhlasila, brala bych to v potaz a tvé dítě nevážila, stejně tak jako děti nejsou na váhu dotlačené násilím. Před vážením se neptám. Nicméně komunikace s rodičema probíhá, jsou i třídní schůzky, to že při hodinách TV vážíme a měříme děti doma 100% řeknou a žádný problém jsem ohledně toho zatím neřešila.

felixfelicis
8. pro 2021

@leilinka1234 na to přece nepotrebuji hodinu TV, když budou mít potřebu se zvážit, můžou sami doma, ne? Diskuse super (nás jenom zvazili a nic dalšího se nedelo), ale výška a váha, proč? To bych nechala pediatrovi.

Strana
z3