Chodíte za učitelkou, když si myslíte, že by měla jinak přistupovat k vašim dětem?
Syn aktuálně spadl ze samých jedniček na 2 dvojky a jednou 2-3. Upozorňuji, že mi nejde o známky, ale syna to začíná demotivovat, protože vidí, že se doma učí a k ničemu to není. Učitelka hodně dělá diktáty, kdy diktuje příklady a děti mají psát výsledky. V angličtině diktuje slovíčka česky a děti píšou anglicky.
Diktáty v češtině jsou naprosto děsivé. On u toho neudrží pozornost.
Hodně se taky zhoršil, když ho posadila se spolužákem. Seděl sám, ale přišlo nové dítě, tak musela někoho posadit do dvojice a vyšlo to na syna. On se nechá snadno rozptýlit. Dneska přišly nové známky a je to děs. Psali diktát, doma bez chyby, psali jsme ho asi 4x a ve škole z něj má čtyřku. Chyb tam má asi 10, většinou háčky a čárky.
Šly byste se ptát? Nechci být zase za helikopterovou matku, co řeší každou drobnost. Přeci jen ona je odborník, tak to asi nepovažuje za nic hrozného.
V PPP jsme byli loni a závěr byl dost nejednoznačný, máme jít zase za rok.
Tak vám nezbude nic jiného než jít do PPP.
@enoli Tam samozřejmě půjdeme.
@enoli to autorka ví, spíš co jsem tak z diskuze pochopila já, chce to řešit "svépomocí" než se třeba za půlroku dostanou do PPP a budou vědět více
A není možné se ve škole obrátit na spec. pedagoga, poradce, psychologa, nevím, zda máte někoho takového na Vaší škole a řešit to s ním?
@moudivlacek máme, ta nás posílala poprvé do PPP. Když jsem se ptala, mame se objednat do PPP, víc nepomohla.
ach jo, to by mě zajímalo od čeho tam je :( určitě sama ví, jaké jsou čekačky, bylo by fajn mít setkání u ní i s paní učitelkou a zkusit něco vymyslet, cokoli, ale tady to na mě působí jako absolutní nezájem a hl. mít klid. Držím palce a držte se ;)
@enoli nic z toho učitelka nenavrhla. Jak seděl u asistentky, tak ta ho vracela k práci, ale to už prý taky nejde.
Diktáty mají domů všichni. Doma to zvládá dobře.