Zhoršený prospěch. Chodíte za učitelkou?

22. kvě 2024

Chodíte za učitelkou, když si myslíte, že by měla jinak přistupovat k vašim dětem?
Syn aktuálně spadl ze samých jedniček na 2 dvojky a jednou 2-3. Upozorňuji, že mi nejde o známky, ale syna to začíná demotivovat, protože vidí, že se doma učí a k ničemu to není. Učitelka hodně dělá diktáty, kdy diktuje příklady a děti mají psát výsledky. V angličtině diktuje slovíčka česky a děti píšou anglicky.
Diktáty v češtině jsou naprosto děsivé. On u toho neudrží pozornost.
Hodně se taky zhoršil, když ho posadila se spolužákem. Seděl sám, ale přišlo nové dítě, tak musela někoho posadit do dvojice a vyšlo to na syna. On se nechá snadno rozptýlit. Dneska přišly nové známky a je to děs. Psali diktát, doma bez chyby, psali jsme ho asi 4x a ve škole z něj má čtyřku. Chyb tam má asi 10, většinou háčky a čárky.
Šly byste se ptát? Nechci být zase za helikopterovou matku, co řeší každou drobnost. Přeci jen ona je odborník, tak to asi nepovažuje za nic hrozného.
V PPP jsme byli loni a závěr byl dost nejednoznačný, máme jít zase za rok.

autor
31. kvě 2024

@enoli nic z toho učitelka nenavrhla. Jak seděl u asistentky, tak ta ho vracela k práci, ale to už prý taky nejde.
Diktáty mají domů všichni. Doma to zvládá dobře.

enoli
31. kvě 2024

Tak vám nezbude nic jiného než jít do PPP.

autor
31. kvě 2024

@enoli Tam samozřejmě půjdeme.

moudivlacek
31. kvě 2024

@enoli to autorka ví, spíš co jsem tak z diskuze pochopila já, chce to řešit "svépomocí" než se třeba za půlroku dostanou do PPP a budou vědět více

A není možné se ve škole obrátit na spec. pedagoga, poradce, psychologa, nevím, zda máte někoho takového na Vaší škole a řešit to s ním?

autor
1. čer 2024

@moudivlacek máme, ta nás posílala poprvé do PPP. Když jsem se ptala, mame se objednat do PPP, víc nepomohla.

moudivlacek
1. čer 2024

ach jo, to by mě zajímalo od čeho tam je :( určitě sama ví, jaké jsou čekačky, bylo by fajn mít setkání u ní i s paní učitelkou a zkusit něco vymyslet, cokoli, ale tady to na mě působí jako absolutní nezájem a hl. mít klid. Držím palce a držte se ;)