icon

Jaká je cena stavby chaty 24 m čtverečních svépomocí?

lauraa01
19. čer 2025

Dobrý den chtěla bych se zeptat naskytla se mi příležitost postavit malou chaticku o velikosti 24 m čtvereční ale vůbec nemám představu na kolik by to vyšlo máte někdo prosím o tom přehled vy nebo váš přítel či známí ? Budu vám vděčná 🙏 vše bude svépomocí ☺️
Omlouvám se vím že to jsem asi nepatří
Ale snažím se pro svoje děti 🙏☺️

martulka88
19. čer 2025

@lauraa01 Záleží na mazeriálu, jak vysoké apod... Manžel staví "kůlnu"- zděnou. Dveře a okna máme z druhé ruky. Střechu pomáhal tchán s jeho známým, co dělá střechy (on jen dozoroval dole, už nemůže lozit po výškách, takže vše si dělal manžel sám + tchán). Vykopání základů, beton, vše sám. Cena je asi 30-50tisíc (manžel nakupoval materiál postupně a ještě není hotovo (uvnitř podlaha, nahození a zvenčí nahodit). Předloni dělal základovku, lobi poatavil zdi a střechu. Letos uvidíme, jak to půjde, máme miminko a staršího a budem přehazovat ložnici s pokojem a bude se dělat podlaha.a

terulin
19. čer 2025

Pokud to má být tzv. tiny house se vším všudy počítala bych s 1 mil. (svépomocí to může být levnější, ale tohle by mohl být zhruba cenový střed)

lauraa01
autor
19. čer 2025
@terulin

Pokud to má být tzv. tiny house se vším všudy počítala bych s 1 mil. (svépomocí to může být levnější, ale tohle by mohl být zhruba cenový střed)

@terulin děkuju

lauraa01
autor
19. čer 2025
@martulka88

@lauraa01 Záleží na mazeriálu, jak vysoké apod... Manžel staví "kůlnu"- zděnou. Dveře a okna máme z druhé ruky. Střechu pomáhal tchán s jeho známým, co dělá střechy (on jen dozoroval dole, už nemůže lozit po výškách, takže vše si dělal manžel sám + tchán). Vykopání základů, beton, vše sám. Cena je asi 30-50tisíc (manžel nakupoval materiál postupně a ještě není hotovo (uvnitř podlaha, nahození a zvenčí nahodit). Předloni dělal základovku, lobi poatavil zdi a střechu. Letos uvidíme, jak to půjde, máme miminko a staršího a budem přehazovat ložnici s pokojem a bude se dělat podlaha.a

@martulka88 děkuju

lauraa01
autor
19. čer 2025
@martulka88

@terulin
@martulka88
Prosím vás našla jsem na internetu zahradní domek dřevěný nemáte někdo zkušenost ?

sigyn
19. čer 2025

Zkusila bych mrknout třeba na Delta domky. Ty jsou teda hodně drahé, ale budete mít základní představu. V jejich kalkulačce lze naklikat i různé parametry (podlaha, střecha). Záleží samozřejmě na Vaší představě (celoroční, zateplená, přespávací atd.) a kolik toho zvládnete udělat sami.

terulin
19. čer 2025
@lauraa01

@terulin
@martulka88
Prosím vás našla jsem na internetu zahradní domek dřevěný nemáte někdo zkušenost ?

@lauraa01 tak zahradní domek bude levnější. Já si představovala chatku víkendovku

martt
20. čer 2025

@lauraa01 Jak tady píši holky záleží na hodně věcech, jakou chatičku, jaké použiješ materiály, na co konkretmě chces , aby sloužila . Mému muži se asi před třemi lety naskytla příležitost koupit starší chatu Jizerku ( myslím, že se tak jmenuje ) , musel si ji sám zdemontovat k převozu a sam si ji postavil. Pořizovací cena chaty byla 1000 Kč. Ale jelikož něco už pak nebylo použitelné, tak už do toho dal cca 35 tisíc a to spoustu věcí kupoval manžel v akci.

leejkaa
4. únor 2026

Cena stavby chaty může být různá, ale nejdůležitější je nejen správný dodavatel stavby, ale také kvalitní výběr dodavatele oken. Na trhu je mnoho firem, ale jen zkušený a spolehlivý dodavatel oken zajistí, že budou správně zaměřena a namontována, což má velký vliv na tepelný komfort a životnost stavby.

hanka_12345
Dnes v 17:19
@lauraa01

@terulin
@martulka88

@lauraa01 a to myslis jako na bydleni,nebo co?