Jaká je cena stavby chaty 24 m čtverečních svépomocí?
Dobrý den chtěla bych se zeptat naskytla se mi příležitost postavit malou chaticku o velikosti 24 m čtvereční ale vůbec nemám představu na kolik by to vyšlo máte někdo prosím o tom přehled vy nebo váš přítel či známí ? Budu vám vděčná 🙏 vše bude svépomocí ☺️
Omlouvám se vím že to jsem asi nepatří
Ale snažím se pro svoje děti 🙏☺️
Pokud to má být tzv. tiny house se vším všudy počítala bych s 1 mil. (svépomocí to může být levnější, ale tohle by mohl být zhruba cenový střed)
@lauraa01 Záleží na mazeriálu, jak vysoké apod... Manžel staví "kůlnu"- zděnou. Dveře a okna máme z druhé ruky. Střechu pomáhal tchán s jeho známým, co dělá střechy (on jen dozoroval dole, už nemůže lozit po výškách, takže vše si dělal manžel sám + tchán). Vykopání základů, beton, vše sám. Cena je asi 30-50tisíc (manžel nakupoval materiál postupně a ještě není hotovo (uvnitř podlaha, nahození a zvenčí nahodit). Předloni dělal základovku, lobi poatavil zdi a střechu. Letos uvidíme, jak to půjde, máme miminko a staršího a budem přehazovat ložnici s pokojem a bude se dělat podlaha.a
@martulka88 děkuju
@lauraa01 Záleží na mazeriálu, jak vysoké apod... Manžel staví "kůlnu"- zděnou. Dveře a okna máme z druhé ruky. Střechu pomáhal tchán s jeho známým, co dělá střechy (on jen dozoroval dole, už nemůže lozit po výškách, takže vše si dělal manžel sám + tchán). Vykopání základů, beton, vše sám. Cena je asi 30-50tisíc (manžel nakupoval materiál postupně a ještě není hotovo (uvnitř podlaha, nahození a zvenčí nahodit). Předloni dělal základovku, lobi poatavil zdi a střechu. Letos uvidíme, jak to půjde, máme miminko a staršího a budem přehazovat ložnici s pokojem a bude se dělat podlaha.a
@terulin
@martulka88
Prosím vás našla jsem na internetu zahradní domek dřevěný nemáte někdo zkušenost ?
Zkusila bych mrknout třeba na Delta domky. Ty jsou teda hodně drahé, ale budete mít základní představu. V jejich kalkulačce lze naklikat i různé parametry (podlaha, střecha). Záleží samozřejmě na Vaší představě (celoroční, zateplená, přespávací atd.) a kolik toho zvládnete udělat sami.
@terulin
@martulka88
Prosím vás našla jsem na internetu zahradní domek dřevěný nemáte někdo zkušenost ?
@lauraa01 tak zahradní domek bude levnější. Já si představovala chatku víkendovku
@lauraa01 Jak tady píši holky záleží na hodně věcech, jakou chatičku, jaké použiješ materiály, na co konkretmě chces , aby sloužila . Mému muži se asi před třemi lety naskytla příležitost koupit starší chatu Jizerku ( myslím, že se tak jmenuje ) , musel si ji sám zdemontovat k převozu a sam si ji postavil. Pořizovací cena chaty byla 1000 Kč. Ale jelikož něco už pak nebylo použitelné, tak už do toho dal cca 35 tisíc a to spoustu věcí kupoval manžel v akci.