Je pro rodinu lepší bydlet ve středně velkém městě nebo v satelitu u Prahy?

15. kvě 2021

Chtěla bych poprosit o názor - co myslíte - je lepší / praktičtější pro rodinu se dvěma skoro puberťáky bydlet ve středně velkém městě nebo v satelitu u Prahy? V obou případech byt, nikoliv dům. Moc díky za Vaše postřehy, zkušenosti.

zuzkasim
15. kvě 2021

Naši by určitě dali přednost středně velkému městu, kde se dobře dopraví všude sami, budou mít lepší dostupnost do školy i za různými kamarády, kroužky, sportovní vyžití atd. Co znám satelity, tak rodiče dělají taxikáře do školy, na kroužky, pokud není štěstí, tak v místě bydliště ani moc kamarádů a chtějí za nimi do města, sportovní vyžití opět minimální (ale ne všichni jsou na sport, chápu).

cilkat
15. kvě 2021

Souhlas: kamarádčina rodina se takhle odstěhovala do satelitu - do domku se zahradou a ona vzpomínala na panelákové sýdliště tak dlouho, něž se na něj na vejšce vrátila... Satelit může být fajn na mateřský a pro dospěláka, který chce klid, ale pro puberťáka, který se chce bavit, je všude hrozně daleko.

elencze
15. kvě 2021

město, ať nejsou závislí jen na rodičích. MHD do satelitu kolikrát vůbec nejezdí nebo strašně omezeně. I střední školy by ve městě střední velikosti měly být dobré, a ne takový přetlak jako v Praze.

vikinkav
15. kvě 2021

Hrozne zalezi kde, nas rodice ve 13 letech prestehovali do satelitu na kraji Prahy, vyziti tady bylo, vsude jsme jezdili MHD, kamaradi kousek, protoze jsme vsichni chodili na stejnou skolu nedaleko... To je asi hlavni - kam pujdou do skoly, kde budou mit kamarady? Pokud je skola ve vedlejsi vsi/mestske casti, tak pohoda, pokud na druhe strane Prahy tak to bych nebrala. Jo a ta castecne omezena MHD neni zas tak spatna pro rodice - nejezdily nam nocni autobusy tak jsme museli byt do 12 vzdycky doma 😂

izz76
15. kvě 2021

Vybírala bych bydlení tak aby pubertaci mohli být samoststní a rodiče jim nemuseli dělat taxikáře.