Kupujeme dům, ale...Má na to prodávající právo?
Prosím o radu, dnes jsme koupili (podepsali kupni smlouvy) dům a při odchodu, prodávající prohodil větu, že krbovky si bere sebou...partner to neslyšel, až teď ode mně a tak by nás zajímalo, zda má na to právo. V KS je napsáno, že dům se prodává se všemi součástmi, tak jsem si myslela,ze tedy, tak jak to je....ty krbovky jsou dokonce součástí odhadu...či jsou ty krbovky teda? :D
@katgatoo 😂 šmarja...některý lidi jsou vážně........ ani nevím jak tento druh nazvat.
@marketkaticha bohužel, takže řešit kde ty 3 měsíce budeme bydlet a teď jsme pořád nevěděli kdy teda, protože to bylo pořád za týden za týden, už i maklerka z něho byla na prášky 😁
@marketkaticha a to nám ještě řekli, že je tam zaveden plyn. Když jsme otevřeli skříňku, byla prázdná (+60000 za přípojku) a pak jsem si náhodou všimla na katastru čáry přes pozemek a zjistila jsem, že asi 110m2 u nás za plotem nám nepatří. Takže jsme museli kontaktovat majitele, který se nám snažil na základě toho blokovat rekonstrukci. Chtěl nás pumpnout o víc peněz. Nakonec jsme to usmlouvali na 50000. Původní majitelka dělala, ze o tom nevěděla. Přitom tenhle pruh prochází skrz všechny pozemky a dělaly se tu okolo toho schůze. To ze majitelka umřela mezi podpisem předkupní a kupní smlouvy( 3dny mezi tím) a půl roku jsme čekali na dědické řízení už jen třešnička 😂
My jsme měli ve smlouvě co všechno bychom tam chtěli nechat - plus tedy cenu, kterou za to chtěl prodávající
Všem moc děkuji za reakce, ono je tolik věcí, na které se člověk musí soustředit, že tohle nas vůbec nenapadlo. Prodávající nám nyní vysvetlili,ze kamna jsou pamateční v rodině, tak to chápu. Vše dobré.
@tynar ale slevu nedali, což? neměli je dávat do odhadu
To ja sem pak taky, napisu svou zkusenost, jak budu mit chvilku v noci. To se budete divit.
@orisek56 no to jsem zvědavá 😫😫😫

@berenika39 No to by mě mohl milovat...Já si zažila taky šílený věci těch nervů masakr... koupě nemovitosti je o zdraví :D Ale dozvídám se tu super věci 👍 které pomohu snad i dalším lidem až budou kupovat nemovitost.