Děti brzy po sobě. Jak to prckové snášejí?
Ženy, které máte děti blízko sebe, řekly by jste že je to pro děti lepší nebo že tím pak trpí? Že je to pro rodiče na mašli je mi celkem jasné, ale jak to snášeli vaše ratolesti? Mám holčičku z předchozoho vztahu, teď začala 17tý měsíc a s partnerem jsme se nedávno bavili o tom jak to vidíme do budoucna spolu s dětmi. On si na ten popud s hrůzou uvědomil, že už má nějaký věk, spočítal si kolik mu bude až budou děti odrostlé a že nechce být starý rodič a řekl, že už vlastně nemá na co čekat a dostal depresi z toho, že s tím takhle dlouho otálel. A mě se od té doby honí hlavou milion otázek a připadá mi to hrozně nefér vůči dcerce, ale sama mám 2 sourozence, se kterými jsme od sebe o 7 a 15 let a takhle bych děti fakt nechtěla. Zároveň se mi otevřením tohohle tématu otevřely znovu nezpracované emoce z ne moc vydařeného porodu a jímá mě neskutečná hrůza z toho, že to znovu nezvládnu. Malá je hrozný mamánek a nespavý satanáš a já fakt nevím jestli bych jí tohle mohla udělat nebo jestli za to třeba jsou pak děti rády, že mají podobně starého parťáka k sobě? Jak to bylo u vás nebo třeba jaký názor na to máte pokud jste i vy samy v něčem takovém vyrůstaly?
Děti 22m (starší 4 roky, prcek 2) ještě teď toho mám někdy plné zuby. Ale rozhodně bych neměnila a bude jen líp 😀 Už si spolu dokážou zahrát a mají se strašně rádi. Ale cca od 4m do 18m mladšího to byl masakr. Dcera ještě nechodila do školky, tak byli doma oba a já nevěděla, co dřív. Ještě k tomu nejsem matka roku a mám ráda svůj klid, své koníčky a do toho jsem od 6m mladšího prcka začala zpátky fotit celodenní svatby. Ale skvěle u nás funguje tatínek, takže spousta věcí byla o dost jednodušší. Ani jeden na mě nebyl nikdy závislý, když měla dcera rok a půl, tak jsem byla na týden v Anglii a zvládla to úplně v pohodě 🙂
Já bych chtěla děti rychle po sobě opět, i když je to náročné...
Kluci jsou od sebe 22mesicu, i když jsou povahově jiní,tak se mají moc rádi a hrají si spolu už cca od mladšího 14 měsíců. Teď k nim přibyde třetí, též rozdíl dvou let🙈🙊 tak jsem zvědavá
Jo a porod u druhého byl přímo nebeský, rychlý,bez žádných zásahu, bez doktorů,nestihli přijít🤣 první byl traumatický a při vzpomínce na něj je mi smutno
@jakreb Je mu 30, ale on plánuje s dětma hodně aktivně sportovat, proto je chce dřív než později. A nad tím jsem samozřejmě hodně přemýšlela, ale dohodli jsme, že pokud bude společný prcek budeme brát všechny výdaje na malou jako naše výdaje a alimenty budeme posílat malé na spoření. On už teda i teďka sponzoruje malou v podstatě víc než její otec, ten jí nepřispěje ani 2 stovky na boty. A vím že to může znít naivně, ale mám u něho pocit, že jestli ne s ním, tak už s nikým. A pár dlouholetých vztahů už jsem měla, ale nikdy ne takový jako s ním.
@cherie24 Ahoj, z mého hlediska je výhoda, když jsou děti blízko sebe. Myslím,že pokud se rodiče ke staršímu dítěti chovají tak nějak normálně,tak se ze sourozenců můžou stát parťáci, kteří na sebe nebudou žárlit a budou spolu vycházet. K tomu děti mají podobný zájmy/hry/hračky.. pokud tam je větší věkový rozdíl,tak nevím do jaké míry starší bere mladšího jako parťáka.. já jsem šťastná,že mám děti kousek od sebe.. ale první rok byl náročný,to jo.. hlavně ten dvojkočár a oblíkání dětí v zimě.. to byla dobrá bojovka než jsme vyšli na procházku🙂))..
Ja mam deti 2,5 roku od sebe a pro starsi to bylo velmi tezce prijimane, ta zmena. Vidim, ze z nich budou partaci a jsem za to rada, z druhe strany pro me opravdu ocistec. Neumim si ale predstavit, ze bych po prvni materske sla na chvili do prace, a pak se zase znovu vracela. Jsem rada, ze budu mit tyhle miminkovske obdobi za sebou a uz budu zit zase i svuj zivot mezi dospelymi.
Já mám dvě děti 22m od sebe a je dobré vědět jak na. Kočárek, nositko, starší dítě už režim 🙂
Můžete si trochu přečíst zde 🙂 https://www.zivotsdetmi.cz/2-dve-deti-hned-po-s...
Holky 22 měsíců od sebe. Stručně řečeno, pro holky super, je to dobře, ale my jsme na sračku.
@orisek56 to je moc hezký řečeno 😄 no uvidíme jak to dopadne, prostě tomu dáme volný průběh a necháme to osudu. Pro mě je to asi moc velké rozhodnutí, přeci jen s tím jedním je to zatím ještě pohodové a občas se naskytne i chvilka pro mě. A dobrovolně se mi do toho úplně nechce, tak buď bude mimčo nebo nebude 😁
Jestli má malá 17 měsíců a o těhotenství teprve uvažujete, tak to není zas tak brzy po sobě 🙂 Podruhé jsem otěhotněla, když byl malé rok a kousek, jsou od sebe 22 měsíců. To byl v těhotenství a prvních pár měsíců záhul, ale teď je to dokonalost, jsou jako dvojčta, mají stejé zájmy, stejné potřeby, stejnou velikost oblečení. Třetí dcerka je o tři roky později, to už bylo všechno mnohem klidnější a jednodušší, starší lépe pomáhali, ale už je ten větší odstup víc vidět. Za mě ale pořád moc fajn, 2-3 roky jsou podel mě ideál. Osobně bych větší odstup nechtěla. Nejstarší dcera je o pět let starší než mladší a vidím, že miminko s takovým odstupem je pro ni ve spoustě věcí omezující. Už by chtěla jezdit na lyže, na kola, chodit na dlouhé výlety, do divadla... Spousta věcí, které s miminkem dělat nejdou. Jí to nevadí, vzdává se jich ráda, protože si ségru hodně moc přála. Ale kdyby vztahy byly napjatější, tak by tohle asi zrovna nepomohlo. A vlastně i já sama už chci na ty lyže a na kolo, jsem ráda, že to miminovské období máme za sebou se všemi dětmi a můžeme už spoustu věcí zase dělat, co s prcky nešly.
@rebe Naprostý souhlas...manzel mi teď tvrdil, že je skoda, ze se s nejmladším ještě nedá nic podnikat, ze by chtel někam vzít vsechny deti. Máme mezi prvním a třetím rozdíl 3 roky a 7 mesicu, tak odpovídám, ať neblazni, ze tenhle rozdíl má většina mezi prvním a druhým🙂 Teď už bych male miminko nechtěla, pětileták už má jiné potřeby a já se taky těším na nějakou zábavu "pro velky".

@cherie24 Co je to "starý rodic"? A prepac za uprimnost skor by som riesila či je rozumné ist hneď do dieťata v novom vzťahu....