Doporučíte knihu pro děti o sourozenecké rivalitě?
Dobrý den, neznáte nějakou pěknou knížku pro děti o sourozenecké rivalitě? Ideálně pro dítě 2 a 3/4roku. Ale klidně i pro starší. Moc děkuji 🙂
@mapla Sourozenci bez rivality (Siblings Without Rivalry) od Adele Faberové a Elaine Mazlishové: Tato kniha je považována za klasiku v oblasti rodičovství a výchovy sourozenců. Nabízí praktické strategie a nástroje, jak pomoci dětem vyjádřit své pocity, řešit konflikty a budovat si silný a láskyplný vztah. Autorky se zaměřují na to, jak rodiče mohou snížit soutěživost a podporovat spolupráci.
Aha! Rodičovství – Sourozenci (Peaceful Parent, Happy Siblings) od Laury Markhamové: Tato kniha se zaměřuje na emocionální pouto mezi rodiči a dětmi a poskytuje konkrétní rady, jak vytvořit prostředí, kde se děti cítí milované a respektované. Markhamová vysvětluje, jak lze předcházet konfliktům a jak děti učit dovednostem, které budou potřebovat pro zdravé vztahy po celý život.
Sourozenci: O spravedlivé výchově od Markéty Skládalové: Kniha, která se zaměřuje na to, jak připravit starší dítě na příchod sourozence, jak řešit sourozeneckou žárlivost a jak podporovat zdravé vztahy v rodině.
Pozitivní výchova sourozenců v rodině od Jana a Markéty Čapkových: Tato kniha nabízí pohled na výchovu sourozenců z pohledu autorů, kteří jsou zároveň lektory Kurzu efektivního rodičovství. Kniha se zabývá různými situacemi, které mohou v rodině nastat, a nabízí praktické rady.
Sourozenci bez rivality. I když tam se spoustou věcí nesouzním, pomohla mi si spoustu věcí uvědomit a ohlídat.
Díky všem, ale jak jsem psala v dotazu... šlo mi o knížku PRO děti, něco na způsob, maminka mě má ráda pořád stejně, i když se mazlí i s druhým a ne jen se mnou...
Díky všem, ale jak jsem psala v dotazu... šlo mi o knížku PRO děti, něco na způsob, maminka mě má ráda pořád stejně, i když se mazlí i s druhým a ne jen se mnou...

Neznam, za me je to proste vyvoj, ktery k sourozencum patri.