icon

Knížka pro staršího sourozence

setba
8. lis 2017

Zdravím, poradíte mi někdo prosím jestli existuje nějaká obrázková knížka kde by se malému dítěti dalo vysvětlit a ukázat jak je na cestě další potomek? Mám 4 letého syna a za půl roku bude mít sourozence, pořád se ptá jak mám to miminko v bříšku a kdy už půjde ven atd. Tak mě napadlo jestli něco takového existuje, nejde mi o nějaké super podrobné realistické info ve smyslu spojení spermie a vajíčka ale spíš něco milého, jak je miminko v bříšku, jak pak bude na světě atd. Díky moc 🙂

herali
8. lis 2017

Existuje 🙂 : Kateřina Janouchová - Jak jsem přišel na svět. Krásně vše vysvětlí srozumitelně pro malé dítě a se spoustou vtipných obrázků. Pro čtyřleťáka právě akorát.. jen tu naši čtyřletou breberku to moc nezaujalo, nechápu proč. Já jsem z té knížky byla nadšená.

kika266
9. lis 2017

Holky me by zajimalo, kdy jste svym detem oznamily ze budou mit sourozence? Az vam rostlo brisko nebo jste cekali az na pozdeji? 🙂

setba
autor
9. lis 2017

Děkuji za tipy 🙂

hanih
9. lis 2017

@setba Nám známí doporučovali knížku Jsi velká sestřička/Jsi velký bratříček (nebo tak nějak), ale zatím jsme po ní nekoukali, tak nemůžu hodnotit.
@kika266 Dceři jsou dva roky a řekla jsem jí to někdy po čtrnáctém týdnu, kdy už mi bylo trošku vidět bříško. Dcera ho chodí hladit, dává miminku pusinku. Už mi i oznámila, že až se miminko narodí, tak ho vykoupeme, přebalíme a oblíkneme, taky že mu bude podávat hračky a podobně 🙂 Vypadá to, že se zatím těší 🙂

lenkaluk
9. lis 2017

@kika266 my mame holky po 3 letech, takze starsi mela 2 roky a neco, kdyz jsem byla tehotna. Dozvedela se to tak, ze jsme ji to rekli a pak ji hned vzali na velky ultrazvuk (nemame hlidani), kde mimi videla.... pak to byla ona, kdo to rozhlasil po pribuzenstvu🙂

vilibalda
9. lis 2017

@kika266 My jsme to řekli dětem (4 a 6 let) jako prvním před tím než jsme to oznamovali rodině. To bylo asi v 8tt, pak jsme to víceméně nechali na dětech, ať to rozhlásí oni 🙂

kika266
11. lis 2017

@lenkaluk A jak se male libilo na ultrazvuku? Musela mit pak urcite dost otazek 🙂 Ja bych ji asi vzala taky sebou i kdyby bylo hlidani, aspon se citi soucasti a ne odtrcene si myslim 🙂

lizatko2
11. lis 2017
kika266
11. lis 2017

@vilibalda A vidím, ze to cekate kazdou chvili 🙂 Tak to budete mit krasny vanocni darecek 🙂 Deti meli urcite radost 🙂

kika266
11. lis 2017

@hanih To je hezke 😍 ted jen aby ji to vydrzelo 🙂. Pak zacne mimi lozit a uz to zacne, Maaamiii on mi to bereee 😀 😀, ale rekla bych, ze mala se hodne tesi 🙂

hanih
11. lis 2017

@kika266 Jo, tak teď se těší, ale co přijde, až bude miminko na světě, to se neví 🙂 Myslím, že teď si tak dokáže představit to miminko, ale už ne ty důsledky - jako že se bude muset dělit o pozornost, věci apod. Pro oboje prarodiče je to první vnouče, tak je docela rozmazlovaná, o to to pro ni bude těžší. Takže mám samozřejmě strach z toho, co přijde. Ale tohle mi dodává optimismu 🙂

lenkaluk
12. lis 2017

@kika266 koukala na monitor jak puk, pak uz to pro ni bylo i dlouhy. Mimino v brisku vzala jako fakt. Ale pamatovala si to a pak ruzne necekane ve skolce, u nasich, atd. trousila informaci, ze ma maminka v brisku miminko..

kika266
14. lis 2017

@lenkaluk Tak to je hezke, ze to jen tak trousila tuhle informaci 😀. Tak to vzala hezky si myslim. A jak s porodem, byla se pak hned podivat? nemyslim primo u porodu, ale potom.

kika266
14. lis 2017

@hanih No to se nedivim, je fakt, ze kdyz je vnouce prvni tak je jakoze rozmazlovano a pak prijde dalsi a vsichni jsou z nej hotovi 🙂, protoze je to zase miminko 🙂, ale to se casem podda si myslim, s miminkem se delit bude, ale jak bude vetsi, tak to bude maaamiii on mi to bereeee 😀

lenkaluk
15. lis 2017

@kika266 prisla se podivat s manzelem druhy den. Ja se na ni moc tesila. Ac jsem byla moc sita a vsechno me bolelo, vzala jsem ji do naruce a chvili jsme si jen povidaly. Pak jsme se sly kouknout na miminko.

majkylove
15. lis 2017

Syn má 29 měsíců a řekli jsme mu to hned 😊 na vánoce jsem pořídila knížku od Svojtky: jsi velkej bráška ,čekala bych od ní víc,ale i tak v ní budem často listovat a říkat co nás čeká 😊

petrasipkova1
15. lis 2017

Malé jsme to řekli hned, byla s náma na velkém ultrazvuku, vydržela celou dobu ticho, koukala, jen párkrát radostně volala hlavička ( slyšela to od paní doktroky) , mimi 😀 Zatím se těší hodně. Ale to neví co jí čeká,no 😀 Jinak máme knížku Ema naopak, tam se jí líbí jak si hraje s malým bratříčkem, potom Máme tě ráda- to čte pořád, a Odkud přicházejí děti.

kika266
23. lis 2017

@lenkaluk To je krasne 😍, to musela byt bolest, ale za ty nase zlaticka to stoji 🙂, manzela jsi nemela u porodu?