Starší sourozenec stále ruší mimino. Řešily jste to také?
Nadpis už mnohé napovídá..... mám téměř 2,5 letého syn a měsíční miminko. Už od porodnice potřebuje miminko na spaní, nebo alespoň usnutí, klid. (byla jsem nejprve na 3 lůžáku, kde vubec nespala, a pak na samotce, kde byla nejhodnější spavé miminko). Myslela jsem si, že si na to miminko zvykne, že je tu ruch. Nevadí mu nějaké běžnější zvuky- vysavač, pračka. Ale syn prostě lítá a neustále vykřikuje, mluví nahlas, atd - když mu domlouvám, podle mě vůbec neví co se po něm chce, je tak prostě zvyklý. Takže to zatím vypadá tak, že když jsme doma všichni, malá skoro nespí, pak brečí a nakonec usne. V kočárku to samé, syn běhá po venku a křičí, a ji to ruší. Ale třeba včera spala za celé odpoledne asi hodinu. Jakmile jsou kluci pryč, spí skoro celý den . Zatím je s námi manžel, takže chodí hodně ven. Ale bude se muset vrátit do práce a já nevím co si s nima počnu. Napadá mě jen vozit je v autě. Ale přece nestrávím rok vožením dětí v autě. Neřešil jste to někdo, prosím Vás?
@princezna8 Tak ty se na svoje dítě taky určitě těšíš a nevím nevím, zkus se zeptat, je to i pro matky stres, nevyspání, hormony. Natož to dítě, které mělo do té doby relativní pohodu, pokud ho teda rodiče nevychovávali metodou cukru a biče.
@zelenaesmolda myslím, že ne. Měl to i syn když byl miminko. Vzbudilo ho i že treba zastekal pes v patře pod nami v bytě, a podobne.
@andza Nemůžeš ji dát spát ven? Syn se narodil v září a až do jara spával na balkoně, zima nezima a byl klid 🙂 Jinak když jsem potřebovala, aby se prcek prospal a byl doma, tak jsem se prostě starší věnovala - malovaly jsme si, hrály pexeso nebo jsem ji klidně na půl hodiny něco pustila...
@princezna8
ty chodis spat na povel,ze to vyzadujes od deti?
@hojda Tak tak, no 🙂 Teorie mraky, len ta praxia chyba, len ta praxia 😀
@andza
coz ale porad nevylucuje nejaky neurologicky problem 🙂
@g_m no určitě venku být může, ale stejně neusne když nejezdím. Ale tak teoreticky můžu jezdit na metru u domu, to je fakt. A pohádky samozřejmě v záloze mam, ale nechci aby běžely pořád. Naučila jsem si takhle syna na pohadku u jidla, abych se též najeddla a ted kdyz zjistil ze jich je nekonecni, resim skoro pokazde hysterak, ze chce další😳
@zelenaesmolda tak teoreticky ne . Ale doufám, ze jim nic neni😉
Obdivuju všechny, co se pouští do debat s bezdětnou ženskou..😆
@zelenaesmolda Ja zadnyho sefa nemam. A nevim co do toho zatahujes manzela, my jsme uz dospeli a vime jak se chovat 😁
@andza částečně bych viděla chybu ve výchově syna, protože v 2,5 letech už je dost velký na to aby pochopil, že nemá křičet když jde miminko spát. Myslím, že hrát si dítko může i potichu a v klidu a nejen s křikem a rámusem. Další část problému bude zřejmě špatná organizace chodu domácnosti. Myslím to tak, že by bylo fajn dohodnout určitý harmonogram dne. když je mimi vzhůru tak si malý může hrát hlasitěji, když mimi spí tak prostě zvolit tišší hry.
Asi by to tedy chtělo synovi nastavit pevnější mantinely, protože pokud to neuděláš tak ti časem budou po hlavě skákat dvě děti a ty se z toho zblázníš.
@sudylichozrout Jako ze nasi jsou bez srdce? Dospely clovek vi jak se chovat a ma nejake hranice. No a deti se musi vychovavat, aby vedely co je spravne...
@princezna8 Ja ti jen znovu opakuji, ze toho muzes docilit i bez toho, abys dite bila. Nic vic.
@olga_ No tak zeny co to nezvladaji tak at si delaji deti s vetsim odstupem. Ale ja fakt nevim co tady celou dobu resime 😁 Ja mam ze sve rodiny a sirsiho pribuzenstva nejakou predstavu o vychove, znam i lidi s volnejsi vychovou, kde pak vidim co z cloveka je. S manzelem chceme vychovu dle starych tradic, a vy si vychovavejte podle sveho... Jen se pak nedivte ze mate urvany deti co vas neposlechnou a vztekaji se jeste vic.
@zelenaesmolda Tak deti musi mit nejaky rezim ne??
@princezna8 Jo, taky jsem měla spoustu teorie na to jak to budu dělat nejlíp jako bezdětná. Zajímavý to začne být až s praxí.
@zelenaesmolda
@sudylichozrout
@princezna8
Dámy, ohromně zajímavá debata. Mám dceru 23 měsíců a vychovávám přesně podle teorie princezny8. Domluva, zvýšený hlas, plácnutí přes zadek. Fakt si nepřipadám jako nelida. Nekonečné vysvětlování je hezká věc, ale pokud nefunguje, plácnutí přes prdel ještě nikoho nezabilo. Každý, ať volí jakou chce metodu, patent na rozum tady zcela bez debat nemá nikdo a žádné dítě není stejné jako jiné.
@mourovatakocka Placnuti pres zadek urcite nikoho nezabilo. Ale bit dite paskem, to zabije dusi kazdeho.
@sudylichozrout A me jsi rikala ze i placnuti pres zadek zabiji dusi 🤔
@irena1111 Kdo neměl vzdorné dítě, může si blahopřát. S tou naší se v tomhle věku dvouapůl let domluvit nedalo. A opravdu to nevnímám jako nedostatek svého úsilí, nebo že bych byla moc měkká... Prostě období. Teď už je to pětiletá slečna a ta předchozí léta výchovy na ni začínají být znát, je fajn. Ale v té době byla neřízené torpédo
@sudylichozrout A princezna8 říkala, že chce mlátit dítě páskem, nebo placnout přes zadek? Jsem už unavená, třeba jsem se přehlédla, ale myslela jsem, že mluvila o svém dětství a o tátovi, které si i přes to, či právě pro to, váží a má ho ráda.
@saoirse Ale jasně, některé dítě je klidnější, některé je živější ale i to živé dítě už by v tomhle věku mělo pochopit určité věci a umět si hrát i tišeji. Tím nemyslím sedět v rohu a být jak pěna, ale když bude v jiné místnosti než usínající miminko a bude si třeba skládat kostky, malovat, prohlížet knížky, stříhat, modelovat, navlékat atd. tak to není nic hlučného. A pokud je dítko akčnější tak je prostě dobré ho vyblbnout a vyhlučet v době kdy je miminko vzhůru. Je to prostě o organizaci.
@mourovatakocka Neprehledla ses, ten pasek se opravdu vztahoval k memu tatovi. A muze to byt divne, ale ano, vazim si rodicu ze me vychovali prisne.
@princezna8
opravdu se vsichni dospeli umi chovat?nerekla bych...
a proc do toho taham manzela?protoze je to uplne to stejne.dite nema mensi prava nez dospely tak proc kdyz by ti manzel dal facku tak je to tyrani ale kdyz dite,ktere je slabsi a nemuze se branit,dostane facku od dospeleho tak je to v poradku?ne,neni to v poradku.nasili na slabsim nikdy neni v poradku.
@zelenaesmolda Ale deti nemaji stejna prava jako dospely... To by pak deti mohly pit alkohol, chodit k volbam a ja nevim co jeste. Deti jsou proste deti, dospely je zas dospely. A s tim manzelem - stane se, ze v manzelstvi jsou ruzne nazory. Ale normalni dospely clovek rekne svuj nazor, a jde se dohodnout. Napr. bude me bolet hlava, a manzel bude mit pustenou hlasitejsi hudbu. Tak reknu at ji ztlumi. Normalni clovek to udela, a nebude ji naschval jeste vic zesilovat.
@princezna8
lidska prava,ne volebni pravo.
A co kdyz ji neztlumi?Pujdes a jednu mu vrazis?Protoze diteti bys to klidne udelala...
Normalni dospely clovek hlavne neobhauje nasili na slabsim.Je smutne,ze ti to pripada v poradku.Mozna si to nechces pripustit ale vychova tveho otce na tobe ocividne nechala stopy protoze jinak by ti neprislo v poradku bit deti a jeste rict,ze dite ma mensi prava nez dospely clovek.
@zelenaesmolda Kdyz nebude mit pochopeni a neztlumi ji, pak budu uvazovat jestli takovy chlap ma pravo byt mym manzelem. Ja si zase muzu myslet ze tvoje rodice udelali chybu ve vychove, ze neumis respektovat nazory druhych.
@princezna8 A prosím pěkně, jak bys situaci řešila, pokud by ani opakované plácání na zadek /pásek/vařečka...) nepomáhalo?

@andza Uhoupat. Na hacce je super, že když se ti mimčo začně kroutit, můžeš ho uhoupat.