Utahaná ze dvou dětí
Ahoj, potřebovala bych se asi jen vypovídat. Mam pětiletou dceru a ctyrmesicni miminko. Co se narodil, mam pocit, že úplně ztrácím energii a chuť si hrat a bavit se s tou starší. Nebaví me hrat si furt "na neco", vest pořád ty hovory ( dcera je velmi živé dítě, je chytra jak opice, ma obrovský okruh zájmu a je extrémně zvidava, porad se na něco pta). Pred narozenim maleho jsem ještě nasla v sobe energii a oroste jsem se donutila si s ni hrát, ale ted zz mi to nejde. Jsem introvert a ty jeji dotazy uz mi vadi. Kolikrát ji i raději pustim pohádky na dve hodiny, abych měla chvilku klid, a pak si vycutam, že se ji nevenuji, protože bych mohla, syn je klidne miminko, je v pohode, staci mu, že je vedle me na dece, kouká na nas s smeje se. Takže v tom problém není.. Když je dcera ve skolce, mam pohhodu, dopoledne se dospim k jsem utahana z nocniho vstavanil, pak uzmam energie dost a stihnu vsr, uklidit, nakoupit, treba nekdy uvařit, zacvičit si, i si prectu kus knížky... Ale jak dcera prijde domu, po hodině toho mam uz dos a chybi mi ticho a klid. Mam hlidaci babicky, které si ji vezmiu klidně na celý víkend, abych si odpocinula, ale nestaci mi to. Ani to necgci delat casto, aby se necitils odstrcena. Vim, že se mam vlastně skvele, vim, že je a tom spousta maminek hur, nemaji hlidani, doma ubrecene mimi, starší dítě treba jen dvoulete... To musi byt teprve masakr... Ale i tak.... Co poradite? Jak se "do utit"? Ma plny pokoj hracek, ale sama se, bohužel, moc nezabavi. A me to hraní nebavi. Mam ji nechst se nedit? Je mi ji nekdy lito že si sni nehraju, ale nedokážu si pomoct...
@neomenia jsem za to ráda,že mají takový vztah a doufám,že jim to co nejdéle vydrží 🙂 Uvidíš, že časem se to u tebe utříbí a bude to fajn,prcek odroste a bude si moct hrát s tebou a starším sourozencem a bude to o něčem jiném
@neomenia To mi právě pomáhá nejvíc, když prostě můžu odejít úplně z bytu. Vždy, když se stará muž, tak mám tendence být doma. Co kdyby chtěl malej nakojit, jak to spolu zvládnou, beztak musím pracovat na PC atd. Ale musím se vždy dokopat jít fakt ven, jinak si mentálně neodpočinu. Stejně je jedním uchem poslouchám, no znáš to asi sama.
Ale chápu, že s malým miminkem to je těžší, znám to sama, tak se drž.
@neomenia hele, ja si myslim, ze ten prvni rok je proste krize, ze to bude lepsi, az nebudes kojit, az nebudes skakat kolem mimina. Ono i ty hormony hrajou jeste porad velkou roli... Drzim pesti, at je zase lepe. Blbe obdobi prijde na kazdeho. Podle prispevku to s tebou nevypada zase tak “hrozne”. 😂 Proste normalni baba, ktera obcas potrebuje zdrave vypnout a nezit jen detmi. Nekdo ma tu potrebu vetsi, nekdo mensi, nekdo zadnou a je z deti poprdeny, rodi jedno za druhym a je v pohode...
Jako ale to cteni knih ti zavidim. Mam doma tolik neprectenych knih a na te materske se k tomu nemam nejak silu dokopat. Ani neni chut, kdyz vim, ze bych to cetla na etapy o par radcich. 😃
@kittyy17 mám pocit že jste popsala mou čtyřletou dceru ;) Když je ve školce, tak je doma takový klid... Jak přijde tak je to blázinec. Pořád se s mladší dcerou (2 roky) o něco hádají, perou, křičí, brečí, no hrůza. A to mám do toho ještě 4 měsíčního syna ale ten je naštěstí zatím hodný. Upřímně se děsím prázdnin až bude dcera doma celý den...
@lajla - píšeš, že jsi přímá, co na srdci, to na jazyku, oháníš se tady milionama škol a nastudované literatury.. zdá se mi (i z jiných témat, kde přispíváš), že ti chybí pokora, ale hlavně empatie s druhými... možná se pletu, ale na 90% jsem si jistá, že jsi člověk s Aspergerovým syndromem.... jako téměř psycholog asi víš, co je to za diagnózu... zkus se nad tím zamyslet (není to nic špatného, mám mezi lidmi s AS dost známých a píšou a mluví úplně stejně jako ty)
@martiina_k zřejmě mluvíte o sobě, neboť toto nelze diagnostikovat z vlaku a evidentně Vám unikla hlava i pata, pokud se chcete ohánět takovou diagnózou..nejspíš ji vidíte úplně všude, pracujete v ústavu že😁to už je ta prepracovanost a hodně slunicka, dejte si kit kat a bude líp, pěkný den preji
@lajla pochopitelně to nejde diagnostikovat z vlaku, jak píšeš, ale přesně takto lidi s AS píšou... že jsou přímí, nemažou med kolem pusy, že je nezajímá, co si o nich myslí okolí... úplně přesně stejně... ale je pravda, že neuráží druhé, takže AS asi nebudeš..
@martiina_k kdyby všechny matky s nulovou empatií k ostatním a bez špetky pokory měly Aspergra, tak tu není skoro žádná nepostižená;).
@linbrno 😂 zase tak zlé by to nebylo, myslím že je tu hodně maminek empatických, nebo schopných sdělovat nepříjemnou pravdu kulantnějším způsobem 🙂

@neomenia A co vlastně děláš, když chceš vypnout?