icon

Cvičíte břicho po porodu i s plánovaným dalším těhotenstvím?

30. bře 2026

Cvičili jste břicho po porodu i když jste plánovali další těhotenství v rámci půl roku, roku?
Jsem celkem štíhlá a momentálně jsem 2 měsíce po porodu. Mám o cca 2 kila víc, což vůbec neřeším. Jsem pořád štíhlá, ale tělo se mi změnilo. Bříško je vypouklejší a je v něm více usazený tuk. Není to ale nic strašného.
Nikdy jsem nijak extra nesportovala. Mám hodně ráda procházky. To je moje jediná aktivita. Dávám di tak hodinku rychlé chůze denně. Ale cvičení k životu nepotřebuju. Každopádně chtěla jsem po porodu posílit alespoň to břicho, ať je pánevní dno ok, core a tak. Jenže jsem hrozně demotivovaná, protože vím, že brzy příjde další těhotenství ( raději to zaťukávám). Cvičily jste i mezi otěhotněním nebo jste to nechaly až po dalším porodu??

zvalentova
30. bře 2026

cvičila jsem 3x týdne před těhotenstvím. Po IVF vůbec nic a pak už také. S dvojčaty jsem byla tak vyčerpaná, že jsem si raději lehla a akceptovala přibírání. Je to tak individuální, že stejně záleží na vás i když zde někteří budou psát jak do toho naskočili ihned.
Každé tělo je jiné, každé se adaptuje jinak. Někdo má doma výbavu jak ve fitku, někdo musí vypadnout. Někdo má 2 babičky k ruce a někdo ani manžela...

patypresdevaty
30. bře 2026

Spíš než kvůli nějakým dvěma kilům bych cvičila kvůli kondici jako takové a kvůli případnému rozestupu břišních svalů (pokud máš). Být celkově v kondici se před dalším těhotenstvím hodí (ona se pak ta kila navíc lépe nosí a i u porodu je dobrá fyzička znát). No a pokud máš rozestup břišních svalů (což může značit to vypouklé bříško, lépe to ale posoudí fyzio), tak se hodí to alespoň nějak před dalším těhotenstvím kompenzovat, jinak to v druhém těhotenství může povolit ještě o dost víc. Je k tomu ale potřeba přistupovat opatrně, aby člověk nenadělal víc škody než užitku.