Jak nastavit Garmin Venu pro přesné počítání kroků?
Mam Garmin Venu 3 a pri prochazce s kocarkem mi hodinky ukazuji mnohem min kroku, nez realne ujdu.
Asi je to tim, ze mam ruku porad na madle. Da se to u Garminu nejak nastavit, nebo budou kroky s kocarkem vzdycky zkreslene?
@petru445 to je problém hodinek, které měří podle pohybu a ne podle GPS. :/ znám to. Když jsem měla Garminy na ruce a uklízela jsem doma, měla jsem neuvěřitelně nachodíno. :D
Ne, Garmin hodinky nepočítají kroky, když je ruka někde položená (madlo kočárku, vozík v obchodě, ...). Nemá jak zaznamenat pohyb ruky. Já u kočárku měla vždycky aktivitu - chůzi.
Neumí to ani jiné typy - měla jsem náramek, jinou značku hodinek.
@petru445 to je problém hodinek, které měří podle pohybu a ne podle GPS. :/ znám to. Když jsem měla Garminy na ruce a uklízela jsem doma, měla jsem neuvěřitelně nachodíno. :D
@frantiska87 Garmin hodinky se umí "učit". Kdysi dávno jsem nažehlila mnoho kroků. Dneska už na žehlení nereagují, max pár desítek kroků, ale ne tisícovky. Stejně tak u úklidu.
@petru445 není nic jednoduššího než si na procházku zapnout "aktivitu", pokud máš nějaký důvod si měřit svoji aktivitu/ušlou vzdálenost. Kroky beru jako orientační údaj, spíš jako takové orientační porovnání napříč dny, ne jako fyzikální veličinu. Když jdu běhat/cíleně chodit, zapnu si "aktivitu", to pak měří i vzdálenost pomocí GPS a další statistiky.

Vždycky to bude na kočáru zkreslené, nemá to moc jak zaznamenat ten pohyb. Četla jsem v pár skupinkách, že dávaly hodinky na nohu anebo já jsem si pak zvykla při té cílené chůzi mít na madle jen jednu ruku 🙂