Jsou Garmin Forerunner 255 přesné na měření tepu a vzdálenosti?
Ahoj, koupil jsem si Garmin Forerunner 255 na běhání a všiml jsem si že měření tepu i vzdálenosti občas dost ujíždí. Běhám v Praze v parku a rozdíly jsou klidně 10 procent proti aplikaci Strava v mobilu. Zkoušel jsem reset i aktualizaci ale moc se to nezlepšilo. Máte někdo zkušenost jestli je to normální nebo to mám reklamovat? Díky za každou radu
Na měření tepu nejsou hodinky přesné, ukazují spíš víc. Vzdálenost záleží, jestli máš zapnutou i GPS, pak mi to přijde celkem dost přesné
Já mám Garmin Forerunner 55 a měření vzdálenosti při zapnutí GPS je naprosto přesné ( na 10km odchylka do 30 metrů) přesností jsou Garminy pověstné. U tepu nevím jak to zkontrolovat ( možná u lékaře na EKG) ale v klidu bych řekla, že měří dobře a maximálka taky souhlasí. Porovnávání v aplikaci Strava je blbost, aplikace sice funguje dobře , ale hodně záleží na mobilu. Mě Strava házela rozdíl i několik km proti skutečnosti.

Hodinky nikdy nebudou adekvátní k měření čehokoli. Navíc, jestli to kombinujete s mobilní aplikací, tak to budou úplně jiné výsledky z obou možností. Na reklamaci to určitě není.
Hrudní pás je lepší a přesnější varianta.