icon

Jsou Garmin Forerunner 255 přesné na měření tepu a vzdálenosti?

15. kvě 2026

Ahoj, koupil jsem si Garmin Forerunner 255 na běhání a všiml jsem si že měření tepu i vzdálenosti občas dost ujíždí. Běhám v Praze v parku a rozdíly jsou klidně 10 procent proti aplikaci Strava v mobilu. Zkoušel jsem reset i aktualizaci ale moc se to nezlepšilo. Máte někdo zkušenost jestli je to normální nebo to mám reklamovat? Díky za každou radu

anonym_882eef
15. kvě 2026

Hodinky nikdy nebudou adekvátní k měření čehokoli. Navíc, jestli to kombinujete s mobilní aplikací, tak to budou úplně jiné výsledky z obou možností. Na reklamaci to určitě není.
Hrudní pás je lepší a přesnější varianta.

patypresdevaty
15. kvě 2026

Na měření tepu nejsou hodinky přesné, ukazují spíš víc. Vzdálenost záleží, jestli máš zapnutou i GPS, pak mi to přijde celkem dost přesné

sagitta33
15. kvě 2026

Já mám Garmin Forerunner 55 a měření vzdálenosti při zapnutí GPS je naprosto přesné ( na 10km odchylka do 30 metrů) přesností jsou Garminy pověstné. U tepu nevím jak to zkontrolovat ( možná u lékaře na EKG) ale v klidu bych řekla, že měří dobře a maximálka taky souhlasí. Porovnávání v aplikaci Strava je blbost, aplikace sice funguje dobře , ale hodně záleží na mobilu. Mě Strava házela rozdíl i několik km proti skutečnosti.

sagitta33
15. kvě 2026

Jinak doporučuji změřit na Mapy.com nějakou jasně definovanou vzdálenost a porovnat s Garmin.